自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

經公筷事件後,昨晚又再跟親友吃飯,是次,大哥又再攻擊我兩夫婦有潔癖,說是精神病的一種,而他所指的除了我們堅持用公筷外,還有以下各點:
1. 脫鞋入屋
2. 回到家中要換過清潔的便服。
3. 勤洗手,例如吃飯前、如廁後等。
4. 購回家的物品必先清潔。
5. 外出吃飯,手提包等物品不可放在地上。
我們真的有精神病嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你好正常 ,係佢地污糟

大宅

好媽媽勳章

你呀大哥好 dirty ..........

原帖由 twl40c 於 10-6-5 09:56 發表
經公筷事件後,昨晚又再跟親友吃飯,是次,大哥又再攻擊我兩夫婦有潔癖,說是精神病的一種,而他所指的除了我們堅持用公筷外,還有以下各點:
1. 脫鞋入屋
4. 購 ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

吓好正常喎, 我5樣做齊晒.

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

雖然我冇做齊~但我覺得你好正常~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得係好普通,你係乾淨d,政府都叫人勤洗手,手提包梗係唔可以放落地,我都做唔足咁多樣,所以我認為你注重清潔,乾淨d.

男爵府

算把啦, 你大哥自己污糟就話人有精神病, 學佢咁污糟就真係唔慌唔病啦mouth:

水晶宮

喱d只係一般衛生常識, 十個有九個都會咁做啦, 有病果個係佢就真, 無常識無文化, 咁dirty

伯爵府

我5樣都做齊
加1個星期換1次床單, 1日拖2-3次地
我99話: 你哋日日做咩, 洗唔洗換床單換得咁密吖!
我心諗, 換床單關做愛咩事吖? 唔怪之得佢一年先換1次床單喇~

大宅

我都係五樣做齊架
我都俾人話過我執著,無奈.

男爵府

好媽媽勳章

好正常
我除了返屋要立即換衫外
全部都一樣啊.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 giraheiyear 於 10-6-5 10:09 發表
我5樣都做齊
我心諗, 換床單關做愛咩事吖? 唔怪之得佢一年先換1次床單喇~ ...

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好少事姐! 乾淨d 人都 舒服d..
執子之手 與子皆老

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 twl40c 於 10-6-5 09:56 發表
1. 脫鞋入屋
4. 購 ...
唔算嘛? 我同都一樣噃.... 不過同人哋出街食飯我唔會咁堅持用公筷囉... 我亞e比妳嚴重潔癖:
1)隻手掂過紙都要洗手
2)早,午,晚各拖1次地(未計出完街後又1次)
3)一得閒就抹塵(佢屋企一粒塵都冇)
4)一人用好多毛巾,抹嘴1條,抹面1條,沖涼2條,m嚟又1條,洗豬豬1條,洗頭(抹乾頭髮)2條,沖完涼抹腳又2條...
5)指定佢老公坐邊張凳(外人唔使)坐過即抹
6)有客到,人屋除鞋,用消毒液洗手,客人一走即拖地抹過人哋坐/掂過嘅嘢
7)洗碗要洗2次,有次我幚佢洗完碗,佢都要自己洗多次
8)衫褲用水洗完再用洗衣機洗多次
9)因潔癖(最大原因係怕痛)而拒絕行房(依家仲係處女之身) 佢老公心痛佢+愛佢又肯喎
.......仲有好多....
佢老公係絕種好男人(可惜上年尾已離開人世 )
你的人格如何,你的人生亦必如何!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 giraheiyear 於 10-6-5 10:09 發表
我5樣都做齊
我心諗, 換床單關做愛咩事吖? 唔怪之得佢一年先換1次床單喇~ ...
我都係大約一禮拜換一次喎....
我99冇咁誇,係約5,6個月先換1次唧

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都5樣做齊

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 cathy-tse 於 10-6-5 10:37 發表
咁妳阿E一生只係\家裹??因她只忙於清潔...

再者她是處子????

佢老公因可離世??
除咗買餸+返外家之外,好少出外....我返去成日叫佢出去飲茶,佢都話好忙好忙... 如果有小朋友都唔知點...
突然腦溢血而死.... 依家剩返佢孤伶伶1人
佢仲係處

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 sandy1425 於 10-6-5 09:59 發表
你好正常 ,係佢地污糟

水晶宮

畀面勳章

吓 ~ 唔係化, 一年先換一次床單 ?? mouth: mouth:
我一超過7日以經覺得週身唔至再好似有野咬咁

~~~

我5樣都做齊

首頁

尾頁

跳至