家事百科

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

Yes, the red ribbons not OK
Still I have accepted it cos do not want to wait any longer
Longing to see yours\

禁止訪問

大宅

Purple and yellow la

大宅

我搵左"佢"整全屋傢私好後悔
間直係一"pet"屎
真係唔咁講唔得

個位負先生由我3/29入伙至今, 除左我地聯絡佢, 佢就無再搵我地
我地一直等佢回复, 佢無囉

佢做得乜野咁唔掂?
我要大口仔公仔(額外收3xx) 做細仔間房吊衣柜, 佢整左隻無頭髮, 即no colour hair既所謂公仔俾我

我大女要melody, 照額外收3xx, 又係整左隻無填色既醜怪melody俾我

好正囉, 依間野
仲有柜桐係唔順, 會抽出黎時kick死左, 電視背板又係甩d 條狀金屬條出黎
我見到已經好慶 , 我要求佢地follow, 但係今日幾號? 半個月都唔見依位負責人follow, 又唔上黎睇, 只係解釋話佢無睇過, 唔知會咁

大家話依d係咪excuse!?
我會返屋企影相, 等大家知咩事

大宅

回覆 珊珊媽媽 的帖子

Who is that man or "佢"?
I do not know they have male salesman.
Did they give you any draft? or later photos after the finishing the products?
why they asked u to paid extra $300
BK mama and I have no experience to add $ ga wow.
Is your shop the same as ours in this chat room?

Have u call the shop owner?

What will they do now?
will they compensate?

I can say some bk mama and I are lucky as our goods are good!

侯爵府

畀面勳章

回覆 珊珊媽媽 的帖子

如果好似你所講.......我好驚woo ><
我做咗3萬多元傢俬,間shop 得何小姐 & 林小姐,我冇見過男人sales woo ?????
我個人認為佢哋專業一般(可能我哋要求高),暫時未有妳所講服務woo ????
我未收貨......等待五月中,希望一齊順利啦 !!!!!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 珊珊媽媽 的帖子

我都好想知你講o既係咪我哋講緊荃灣呢間街舖, 因為我都係訂咗全屋傢俬未收貨。 負先生係負責人?? 我全程除咗見過度尺o既係男師傅外, , 都唔見有男sales喎, 我一直都只係林小姐一個幫我跟咋喎

大宅

Me too,
I only know Miss Ho and Miss Lam

珊珊媽媽,
Which shop u are talking about?

大宅

我開唔開得名?

大宅

我直至依家為止, 有我打去, 就無佢复我
所以我真係好慶

大宅

我們將于3月中,4月前由街市街現址搬到 荃灣河貝街XX號地下
即寶石大廈旁, 門外有多個小巴站, 往來 葵涌,葵盛,葵芳港鐵站 華員村 浩景臺 旺角 太子 佐敦等

電話亦更改為 26122XX2, 另有一個手提電話號碼 51186XX7.

***請注意,由4月1日 開始, 街市街1XX號地下鋪位 已不是由本公司經營. 提防假冒.

如有查詢,請致電 51186XX7 與 林小姐 (肥妹) or 何小姐 聯絡

--
"STAR" "HX" 家 居 設 計 <== 依個係我幫佢改既名
(我未知開唔開得名)

我上年11月到俾地址就係依個俾我老公去搵, 跟住就係個符先生跟進, 有個肥妹, 不過我依單唔係佢FOLLOW >_<
以上就係佢搬遷電郵過黎既啟示, 你地睇下你地個間係咪依間

以上紅色X由版主所修改~

版主溫馨提示:

我們建議有關會員直接向有關機構反影意見。再一次提醒會員,由於文責自負,在投訴文章中,建議先遮人物或蓋商號之局部名稱,亦請盡量留意用詞,免生誤會及負上不必要的責任。

大宅

回覆 euka 的帖子

1. 佢有俾人畫既圖我地,係要落訂俾埋上期先俾圖我地睇
2. 佢地係手畫都算, 但係我地為左隻公仔, 我地直頭買本俾阿女填顏色既MELODY 畫冊俾佢, 當時佢拎左去影印, 仲成本印晒, 咁佢都唔能夠依住黎做, 唔填色? 我地有話佢知要上咩色, 唔好玩啦, MELODY係一隻透明公仔?? 我唔係讀木工, 又唔係做佢個行, 但係無理由俾D咁既貨俾客!!!
3. 佢解釋話佢無睇過實物, 我都明, 你搵人係大陸做, 但係我話俾你聽有問題, 你點可以話你公司要搬而去拖我?
4月就黎完, 佢無去做過野, 我係咪俾足時間你?

你依間叫"設計公司", 我有要求, 想做好D柜/床, 但係無SUGGESTION不得止, 算啦, 我地俾IDEA又狂BAN我地做唔到, 但我地已經俾埋相你, 人地個D設計DEMO相呢, 咁佢又話依樣唔得個樣唔得

OKOK, 都算啦... 我最唔滿意係依家無FOLLOW UP, 做得唔好我俾時間去改囉, 我都俾晒錢, 我又奈你唔何...

幫我地做廚柜個間公司又唔見係咁, 真係一分錢一分貨, 依個我依家真係明白。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 珊珊媽媽 的帖子

係呢間, 不過我未收貨, 唔知質素住, 我見其它媽咪啲相都ok, 我先搵佢哋做全屋傢俬, 暫時為止林小姐都follow得算幾好, 幾有交帶, 希望收貨時唔會有不愉快情況出現啦

大宅

回覆 珊珊媽媽 的帖子
I also choose this shop based on some BK mama's recommendation.
Luckily my two orders are good.

Oh poor you.
Who is that man?
Is he really a salesman? or designer?
Or the one do the measurement as mentioned by some mama?

For us, Miss Lam draw all the sketches for me.
I will revise the sketch by myself
We exchange our idea by phone and by email about 8 times for my bed set, and
5-6 times for my desk.
After finalised our draft,
they will send to factory

They will send photos of the products, taken from different angles for our final comments
If u do not satisfied, they will revise until they sent to HK

They should know all kid's character especially Melody is so common.
Why they said that they cannot make according to their memo photos.
Miss Lam told me that all were made by their shop and some of them were her design.

Poor you 珊珊媽媽
What you will do now? Ask them to compensate or re-make all furniture for u.

複式洋房

應該係同一間, 聽完你講, 我都好擔心呀, 因為我都係訂咗全屋傢俬未收貨. 要五月頭先有, 希望無事啦.
不過, 我so far都好ok, 只有我唔得閒聽佢地電話, 同埋我都唔見有男sales喎.
如果咁貨不對板, 你可以唔比錢住, 比唒錢好難再追佢同你follow up 啦

大宅

大家唔係遇著個符先生咪好囉
有事就唔見人, 希望其他人睇到
免得又多一個人中蕉

大宅

我諗住post相實際過我講
真係唔掂就要話俾各位sis知

子爵府

回覆 珊珊媽媽 的帖子

我想問係咪收貨即刻要比錢???
如果有問題點解收貨呀??

大宅

The workman will fix the differents parts by screw.
I think we can check it is OK afterwards, as time is short
I have not checked also.

In san san mama's case, I think she did not aware the drawers cannot smoothly opened

If I were sansan mama, I will called the shop immediately, but only when in day time.

Sansan mama
have u ask them for the in-charge of the shop?
your draft can be the evidence of your proposed products
if it does not match, ask them to compensate, unless it is the same as the draft

大宅

其實做傢俬,十個有九個都會偶到個手工唔好的師父,仲要有埋公仔tim,不如做全白色無花紋仲好啦!想要公仔買d貼紙or牆貼咪得law!
又可除時轉公仔圖案!最近發現在冒險樂園有一個手工勞作,叫作"膠畫",$30,有好多公仔圖案選擇,可貼在平滑的地方,癡完又可再癡,不留痕跡,又好玩,小朋友一定鐘意!

首頁
34567...12

尾頁

跳至