在職全職

跳至

首頁
12345...60

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

快D黎報到啦.....

大宅

好媽媽勳章

haha!!我黎啦~~~~ 到!!
其實,每個父母養育孩子的過程,更是歷練自已的過程。
我們希望孩子成為什麼樣的人,自己就去做那樣的人,行動比任何語言更有說服力。
Nathan仔I LOVE YOU!
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-07-14/nathan_chan.html

大宅

好媽媽勳章

嘩!!你e生女,派29志願???!!!係米有病呀!爭咁遠!離晒普wor!!好驚4年後到我哋d鼠b..
我們希望孩子成為什麼樣的人,自己就去做那樣的人,行動比任何語言更有說服力。
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-07-14/nathan_chan.html

大宅

報到!
聽聞小一派位係大抽獎,首先會睇你住邊,會派番附近先,如果冇位就再派過咁喎,同間幼稚園冇關喎!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 fattigerbb 於 10-6-6 11:07 發表
報到!
聽聞小一派位係大抽獎,首先會睇你住邊,會派番附近先,如果冇位就再派過咁喎,同間幼稚園冇關喎!

唉...依家諗緊讀邊間幼稚園都咁煩, 仲要諗埋小學簡直想死.......我只係想亞仔小學讀宣道或者民生就算

大宅

咁快第3啦.....^^
http://lilypie.com/confirm.php?k=b37f340dd38d0816c751f3e1e4718da3

複式洋房

報到!
我係catherine!囡囡0802,大家好!歡迎我加入嗎?

公爵府

醒目開學勳章

Hello,大家好,我仔仔係08年8月嫁,我又嚟報到先

大宅

welcome!!
咁你個女應該係我地班MAMA最大的一位BB了.

原帖由 catherinelamchi 於 10-6-6 13:43 發表
報到!
我係catherine!囡囡0802,大家好!歡迎我加入嗎?

大宅

HELLO, 你好!!

原帖由 yinyeung_mami 於 10-6-6 23:34 發表

琥珀宮

歡迎 !
原帖由 catherinelamchi 於 10-6-6 13:43 發表
報到!

琥珀宮

歡迎 !
原帖由 yinyeung_mami 於 10-6-6 23:34 發表

琥珀宮

唉.......真係痴痴地嫁 ! 佢兩個孖同學仔都派到第一志願 ! 佢個間生番學校黎嫁........我家姐都勁唔開心到喊咗出黎! 而家搭緊路睇下有邊間ok d 既有位收佢 ! 我姑仔問我.......第日如果係我......我會唔會喊......... ? 我諗我都會 !
原帖由 fattigerbb 於 10-6-6 11:07 發表
報到!

琥珀宮

星期三 9/6 2:00PM ~ 仲有邊個到 ?
而家SANDRA, ESTHER, MAGGIE, ANNIE 都OK ! 嘉茹 ? GOBBY ? CASS ?

男爵府

畀面勳章

我都去啦~咁近
原帖由 sandra28 於 10-6-7 00:49 發表
星期三 9/6 2:00PM ~ 仲有邊個到 ?
而家SANDRA, ESTHER, MAGGIE, ANNIE 都OK ! 嘉茹 ? GOBBY ? CASS ?

琥珀宮

好番D未呀 ?
原帖由 叉燒仔 於 10-6-7 01:05 發表
我都去啦~咁近

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 sandra28 於 10-6-7 00:46 發表
唉.......真係痴痴地嫁 ! 佢兩個孖同學仔都派到第一志願 ! 佢個間生番學校黎嫁........我家姐都勁唔開心到喊咗出黎! 而家搭緊路睇下有邊間ok d 既有位收佢 ! 我姑仔問我.......第日如果係我......我會唔會喊........ ...

依家做亞媽嘅壓力真大....唉 !!!!!
咁你諗住俾個女讀邊間呀 ?????

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-6-6 10:27 發表
嘩!!你e生女,派29志願???!!!係米有病呀!爭咁遠!離晒普wor!!好驚4年後到我哋d鼠b..

我早兩日聽到一個街坊講一個有關考N1嘅真實情形, 但邊間學校我就唔知
佢話果間學校interview有四五個老師坐喺度, 亦都有四五個小朋友一齊interview, d老師就同d小朋友講野, 但喺d小朋友身邊有好多好吸引嘅玩具, 佢哋就係要考d小朋友可唔可以集中聽講野而唔去掂d玩具.....
我一聽完, 我第一個反應就係"就算俾亞仔考到呢間學校都唔會俾佢讀", 間學校都痴線架, 點可以叫個歲幾兩歲對外間任何事物都好奇嘅年紀唔去睇周圍吸引嘅野, 而去聽大人講野喎, 佢哋好似淨係想收d痴呆學生咁, 真係"痴痴呆呆坐埋一枱"

大宅

好媽媽勳章

報到!
係呀!我知同間幼稚園無關..但都唔係派到第29呀! 真係眼都突埋!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 sandra28 於 10-6-7 00:46 發表
唉.......真係痴痴地嫁 ! 佢兩個孖同學仔都派到第一志願 ! 佢個間生番學校黎嫁........我家姐都勁唔開心到喊咗出黎! 而家搭緊路睇下有邊間ok d 既有位收佢 ! 我姑仔問我.......第日如果係我......我會唔會喊........ ...
去到第29,更係好差ge la~~比我一定係勁勁勁......唔開心啦!!重要抱痛哭tim呀!!陰公~~

首頁
12345...60

尾頁

跳至