在職全職

跳至

首頁
12345...60

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Cindyjasper 於 10-6-7 02:20 發表

我早兩日聽到一個街坊講一個有關考N1嘅真實情形, 但邊間學校我就唔知
佢話果間學校interview有四五個老師坐喺度, 亦都有四五個小朋友一齊interview, d老師就同d小朋友講野, 但喺d小朋友身邊有好多好吸引嘅玩具, 佢 ...
可能佢哋就係要收d比玩具吸引到ge..而唔收d痴呆呢~~
其實,每個父母養育孩子的過程,更是歷練自已的過程。
我們希望孩子成為什麼樣的人,自己就去做那樣的人,行動比任何語言更有說服力。
Nathan仔I LOVE YOU!
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-07-14/nathan_chan.html

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yiubbmama 於 10-6-6 12:58 發表
咁快第3啦.....^^
cass,星期三你到唔到呀?
我們希望孩子成為什麼樣的人,自己就去做那樣的人,行動比任何語言更有說服力。
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-07-14/nathan_chan.html

大宅

昨晚小B, 2 時才訓, 好累呀!

大宅

星期3我到到到到.....我同個女自閉左好耐

http://lilypie.com/confirm.php?k=b37f340dd38d0816c751f3e1e4718da3

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好在我姑仔幫到手......幫佢揾到第間佢話都OK既學校收佢 ( 仲幫佢即時搞埋轉校手續, 唔洗佢再請假去搞) ! 總算可以笑番下.......點都好過個間我姑仔聽到即知係垃圾既學校 ! 唉.......但我家姐仲想揾人搭路揾間再好D既學校......我都話佢人地有心幫都今日叫你去IN 啦......唉..... ! 而我姑仔就係怕佢三心兩意.......第日佢再揾人幫手會比人拒絕 ......佢係怕第日影響到鉫鉫 !
原帖由 CHANTSINWAI 於 10-6-7 10:17 發表
去到第29,更係好差ge la~~比我一定係勁勁勁......唔開心啦!!重要抱痛哭tim呀!!陰公~~

大宅

可唔可以講多次個地址比我知
http://lilypie.com/confirm.php?k=b37f340dd38d0816c751f3e1e4718da3

琥珀宮

咁你識唔識去呀 ?
我會約MAGGIE 响南昌港鐵站等 !
原帖由 yiubbmama 於 10-6-7 15:13 發表

琥珀宮

MAGGIE

一點三十五分南昌富昌村出口 ( 站內 ) 等 ! OK !

大宅

原帖由 sandra28 於 10-6-7 15:14 發表
咁你識唔識去呀 ?
我會約MAGGIE 响南昌港鐵站等 !

係咪上次去左架啦...?我li面好似有車去.我睇下經唔經先

琥珀宮

我地去過嫁啦.......
原帖由 yiubbmama 於 10-6-7 15:18 發表

係咪上次去左架啦...?我li面好似有車去.我睇下經唔經先

大宅

好媽媽勳章

原帖由 yiubbmama 於 10-6-7 15:13 發表

大宅

原帖由 sandra28 於 10-6-7 15:21 發表
我地去過嫁啦.......

唔係好記得><

琥珀宮

都未諗好嫁.......有時真係睇你彩數........
幼稚園......又要睇小朋友當日表演同心情
小學.......ROUND 1 唔得就真係睇好唔好彩.......好似E生女咁, 佢都好精靈同都算叻唔係差個隻, 但真係咁唔好彩......抽間咁既學校 ( 聞說佢應該要刹校個隻, 但因佢收咗D多國籍同有D問題 ( 過度活躍之類..... ) 既學生先免被刹 ).......
原帖由 Cindyjasper 於 10-6-7 02:07 發表

依家做亞媽嘅壓力真大....唉 !!!!!
咁你諗住俾個女讀邊間呀 ?????

琥珀宮

你未去過.....係我地去過姐......
原帖由 yiubbmama 於 10-6-7 15:53 發表

唔係好記得>

大宅

我報到先!
星期三我地來唔到啦, 因為個日係哥哥學校高班的畢業典禮, 佢要表演, 要搞到1:00先完架...

大宅

所以如果能力可以就去考/讀D私校囉, 起碼唔係看彩數.
我地哥哥都就快要諗啦, 下年呢D時候都差不多要去預備考學校的事....真係好大壓力呀...我地呢一代的父母!

原帖由 sandra28 於 10-6-7 15:54 發表
都未諗好嫁.......有時真係睇你彩數........
幼稚園......又要睇小朋友當日表演同心情
小學.......ROUND 1 唔得就真係睇好唔好彩.......好似E生女咁, 佢都好精靈同都算叻唔係差個隻, 但真係咁唔好彩......抽間咁既學 ...

大宅

好多學校都類似架, 當年我地去民X 都係一大班INTERVIEW, 都唔知用咩標準去看架!

原帖由 Cindyjasper 於 10-6-7 02:20 發表

我早兩日聽到一個街坊講一個有關考N1嘅真實情形, 但邊間學校我就唔知
佢話果間學校interview有四五個老師坐喺度, 亦都有四五個小朋友一齊interview, d老師就同d小朋友講野, 但喺d小朋友身邊有好多好吸引嘅玩具, 佢 ...

琥珀宮

咁好呀......有份表演!
其實我地上次都成五點有多先走.......你可以睇下點啦.......唔得咪下次再過啦........
原帖由 mavis_chiu 於 10-6-7 16:04 發表
我報到先!
星期三我地來唔到啦, 因為個日係哥哥學校高班的畢業典禮, 佢要表演, 要搞到1:00先完架...

琥珀宮

係喎......你出年就要幫哥哥揾小學啦..........
不過今年要煩咗細佬幼稚園先 !
原帖由 mavis_chiu 於 10-6-7 16:08 發表
所以如果能力可以就去考/讀D私校囉, 起碼唔係看彩數.
我地哥哥都就快要諗啦, 下年呢D時候都差不多要去預備考學校的事....真係好大壓力呀...我地呢一代的父母!

...

男爵府

畀面勳章

好左d啦,可能要睇多次~
原帖由 sandra28 於 10-6-7 01:27 發表
好番D未呀 ?

首頁
12345...60

尾頁

跳至