跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿仔今日玩玩下突然扁咀, 之後就大喊鼻涕都噴埋出來, 抱起佢時感覺到個心跳得好快, 好似好驚咁, 今日已經第二次啦, 究竟咩事? 大家有無咁的經驗幫幫手, 我都好驚唔通有鬼? 但日光日白點好呀...唔通佢身體有唔舒服? 請指教.....

大宅

原帖由 pansylau 於 10-6-6 15:10 發表
阿仔今日玩玩下突然扁咀, 之後就大喊鼻涕都噴埋出來, 抱起佢時感覺到個心跳得好快, 好似好驚咁, 今日已經第二次啦, 究竟咩事? 大家有無咁的經驗幫幫手, 我都好驚唔通有鬼? 但日光日白點好呀...唔通佢身體有唔舒服? ...

唔好覺得有鬼(會嚇襯自己先)...
會唔會BB突然唔舒服,如肚痛(大人有時都會有呢D突然'痛')..., 抱或攬住BB,令她/他有番安全感, 慢慢tum番...

大宅

會唔會係玩緊時, 整親唔知邊度, 痛所以喊

王國長老

畀面勳章 王國長老

這是我曾經在fb上的留言, 因為這是上星期波波的親身經歷

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
家傳"bb肚風"處理法:

若bb狂哭, 肚子微涼, 估計會係"肚風"既作怪.

媽媽可以把"張權破痛油"倒於手上, 雙掌互相用力磨擦20多秒至發熱發燙, 並立即把手掌輕按於bb肚子上, 重覆數次, 即可舒緩bb肚仔既痛楚. 最後, 再給bb餵食約5ml "吳德物次腸痛水".......

十分鐘之內, bb 便可痊癒, 破涕為笑

首頁

尾頁

跳至