派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

我首先要澄清,我不是打手,我剛剛去ONDA訂了個餅,一心相信他們做既餅會好好,於是去訂了一個FOR我個女一歲生日,他真的很令我失望!!!

原因:
1. 與相片蛋糕原全不一樣
2.偷功減料,訂6磅蛋糕成過似3磅
3. 送左貨到目的地不通知顧客
4. 6磅蛋糕底層2吋高都無,好薄
5. 成過不像立體蛋糕,但收立體蛋糕價 ($145@)離譜!!!

所有BK媽媽,我真對這間餅店很失望,一心為了女兒搞生日,但一見過蛋糕,什麼心情都沒了!!好慘!!

我有相証明,請PM我,我SEND比你睇!! (ONDA工作人員,請不要假辨BK媽媽SEND個PM比我,我有方法辨識你們!))

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

I want to see the photo

as I want to order this cake shop for my BB 1 yr birthday in Jul
ToBy GiNNy VinCent

侯爵府

BK Milk勳章

吓, 我啱啱都想訂個cake 比阿囡月尾生日會添, 真係好唔掂咩?可唔可以send d 相睇吓, 但之前有d bk mama話ok喎

別墅

又唔係喎,我上星期日買咗兩個ONDAcakes,一個33d車王,一個3圓形又唔係咁差喎。喺BK d 媽咪話3D嘅糖漿外圍重所以個cake會似唔足磅。所以我用$75/lb 補番個3lbs圓形。
我係自取,冇送貨問題,PICKUP時間仲改嚟改去,DAVID都肯配合。 所以我覺得OK。

我反而覺得5X2X到會D食物冇BK媽咪講得咁好。可能係我選了些不是最好味的吧了。

反正小朋友過了個快樂的生日,明年再試第二間囉!

原帖由 小K 於 10-6-7 01:19 發表
我首先要澄清,我不是打手,我剛剛去ONDA訂了個餅,一心相信他們做既餅會好好,於是去訂了一個FOR我個女一歲生日,他真的很令我失望!!!

原因:
1. 與相片蛋糕原全不一樣
2.偷功減料,訂6磅蛋糕成過似3磅
3. 送左貨到目的地 ...

hi3kitty  請問可以MAIL 反斗車王相給我參考嗎 ? 因ORDER 了 對方說沒相看 ..好緊張呀! TK  發表於 11-11-16 15:41

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老公5月生日, 我都係onda訂左個立體蛋糕, 之前睇到有媽咪post話唔足磅, 但係因為我鍾意個款, 所以都訂左, 到拎嗰日, 我一拎上手, 第一個感覺係...嘩...咁重, 我訂嗰個只係3磅, 但係拎上手真係好重, 之後老公同朋友都有拎過上手, 佢哋都話覺得唔止3磅, 唔知係咪我訂個款多朱古力, 所以令到個蛋糕咁重, 但係我覺得唔計d朱古力淨係計蛋糕, 都應該足磅, 而蛋糕個款係同我响網上睇嘅一樣咁靚, d朋友都勁讚又靚, 又好食.

lovelyliz  睇唔到相既?  發表於 11-5-6 23:59

大宅

好媽媽勳章

我星期六個仔三歲生日都訂了兩個蛋糕, 等我完左又話大家知, 直至現在, 同daivid 傾電話及售前服務也ok, 希望一切順利:loveliness:

原帖由 kasaki 於 10-6-7 15:08 發表
我老公5月生日, 我都係onda訂左個立體蛋糕, 之前睇到有媽咪post話唔足磅, 但係因為我鍾意個款, 所以都訂左, 到拎嗰日, 我一拎上手, 第一個感覺係...嘩...咁重, 我訂嗰個只係3磅, 但係拎上手真係好重, 之後老公同朋友 ...

水晶宮

我老公5月生日, 我都係onda訂左個立體蛋糕, 之前睇到有媽咪post話唔足磅, 但係因為我鍾意個款, 所以都訂左, 到拎嗰日, 我一拎上手, 第一個感覺係...嘩...咁重, 我訂嗰個只係3磅, 但係拎上手真係好重, 之後老公同朋友 ...

好令wo……
好唔好味先?

大宅

我張相有埋另外—個2磅蛋糕.不在Onda訂.你們可以望一望.睇到好似2個餅一樣,不只是我講.我的親戚朋友全部都話唔似6磅既一個蛋糕.

我訂的餅款係mickey mouse club house.個蛋糕有個柱係朱古力做.我知會重,但無理由重過3磅.成個餅蛋糕portion根本無3磅.我話加生果.係!!好多生果放係面.但d生果望落去係好唔新鮮.D顏色唔鮮艷!我好後悔唔去美心/東海堂整過Hello Kitty比我女女;好唔開心

我好想ATTACH 個兩張相,但我做好多次都唔得,有無人可以教我ATTACH??

原帖由 shannnb 於 10-6-7 18:16 發表

好令wo……
好唔好味先?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 7# shannnb 的文章

係呀, 真係好靚, 我覺得幾好食, D朋友都讚好食, 我訂嗰個係忙果蛋糕.

珍珠宮

好媽媽勳章

Ohhh looks very nice !

大少, 二小姐, 請問有乜FUN庫呀.

別墅

好媽媽勳章

近呢兩個月,訂左三個了糕,可以評一評
1. 朱古力香蕉,造型係最簡單果隻,只係蛋糕面加兩隻公仔。呢個好好味,香蕉好新鮮,蛋糕都好好食,而且都足磅夠食。
2. 跑車型蛋糕,造型好靚,但可能係個車殼重卦,真係覺得細個左少少,不過裏面有d芒果酸,唔夠甜,但個蛋糕都ok。
3.比卡超,芒果味,造型100分,但食落又唔覺有蛋糕,由於我剩係話要芒果味,可能佢用左芒果摩士,所以剩係覺得成個都係cream,切開黎食都唔知食緊係cream定係mousse,味道不單唔夠甜,仲有少少鹹鹹地,唔知點解,面頭的色素都幾勁,阿仔食完個嘴有撻黃色抹唔甩。
整體來說,service係ok,不過味道唔係款款得,或者訂之前問清楚會好d。

大宅

BK Milk勳章

pls can you try to upload the photos. i've ordered a cake for my son'd bday this coming Saturday. I hope that it will turn out ok. will UL some pictures when i receive the cake....

大宅

PM me. I cannot paste here. Also, someone change my topic's -"ONDA" change to "OXDX" I don't know who re-write my topic name!!!

原帖由 akmiit 於 10-6-8 17:47 發表
pls can you try to upload the photos. i've ordered a cake for my son'd bday this coming Saturday. I hope that it will turn out ok. will UL some pictures when i receive the cake....

大宅

I totally felt that the cake pounds should not have 6 pounds. Most BK mothers also comments about this. This company have some problems!!

My cake is not have 糖皮, I'm not the first time to order cake for birthday party. My sister already remind me that 糖皮 will make the cake very heavy and it looks very small. So I ordered the one without that. Just only the stack with no. "1" on top. But it was amazing that the size and the pounds are not matched with what I ordered. I totally disappointed about the company and I recommend BK mother - please have a great think before make order for their cakes.

原帖由 vitasoy 於 10-6-8 08:33 發表
1. 朱古力香蕉,造型係最簡單果隻,只係蛋糕面加兩隻公仔。呢個好好味,香蕉好新鮮,蛋糕都好好食,而且都足磅夠食。
2. 跑車型蛋糕,造型好靚,但可能係個車殼重卦,真係覺得細個左少少,不過裏面有 ...

大宅

好媽媽勳章

我囝囝上年生日訂了一個米奇老鼠cake,送到來是貨不對辦,走晒樣醜板米奇,同相片樣子及顏色唔同,我即時打去嘈。老板說時間唔足夠做來說藉口,唔夠時間就不要接我order.

老板問想點,他說比番cake錢我,但好唔開心,比番我都補救唔到,生日一年攪一次,由於距離生日會有3hours,他最後叫師傅即時做過再送過比我,第二個就對辦了。

大家收cake時要看清楚啦。

大宅

原帖由 vitasoy 於 10-6-8 08:33 發表
2. 跑車型蛋糕,造型好靚,但可能係個車殼重卦,真係覺得細個左少少,不過裏面有 ...

我都訂咗佢個美人魚款式 (036), 鮮Mango&chocolate
圓頂個隻口味,唔知味道同磅數得唔得呢

大宅

I ordered one for my girl last year. Good looking but taste bad. So this year I didn't order from them

大宅

我個日好忙,到切蛋糕時才睇到,但正如你所講,比番cake錢我都無用,生日一年一次,過去就過去了,我個女好鍾意米奇老鼠,佢雖然只得一歲,但每次做mickey mouse clubhouse時都有笑同指下mickey,佢見到個蛋糕時完全無晒反應,我真的很唔開心!!

原帖由 Hung'sBB 於 10-6-9 14:22 發表
我囝囝上年生日訂了一個米奇老鼠cake,送到來是貨不對辦,走晒樣醜板米奇,同相片樣子及顏色唔同,我即時打去嘈。老板說時間唔足夠做來說藉口,唔夠時間就不要接我order.

老板問想點,他說比番cake錢我,但好唔開心,比番我都補救唔到,生日一年攪一 ...

大宅

自發出這件事,佢係網頁加左段聲明,話叫人唔好用眼同外觀去估計磅數,我真係好想知,唔通我買個餅要帶埋個磅去秤下嗎??

Littlecat0813  Maybe we all should have eye-measuring functions!  發表於 11-6-26 19:19

首頁

尾頁

跳至