想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我cycle 29日,
今日Day12 , 體溫由d1-d11的around 36.4, 今早跌到得36.0, 開始用紅d又冇深粗, 有冇人可以教我咁即係點? 係唔係正常?
~ 自由從心而發 ~

子爵府

咁我估你可能排卵喎, 如果你聽日突然升溫, 咁即係已經排咗卵, 我自己就係突然降溫, 第二日就升溫, 會升上36.5以上

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# nougatbb 的文章

你幾時用紅d ? 有可能尋日/ 大前日出現. 穩鎮d 就今日先dodo 一次, 呢幾日再測下排卵條 同量體溫 之後隔 日再dodo~

複式洋房

咁你有冇用排卵紙check?
原帖由 jessiechen 於 10-6-7 12:06 發表
咁我估你可能排卵喎, 如果你聽日突然升溫, 咁即係已經排咗卵, 我自己就係突然降溫, 第二日就升溫, 會升上36.5以上

~ 自由從心而發 ~

複式洋房

有可能尋日/ 大前日出現<@~@
我沉日同今朝都有用紅d, 不過result 好淺, 今日比沉日result明顯d, 但都應該係"陰性"喎~

咁我是不是應該keep on test 直至深粗才dodo?
我今早十點用過紅d, 下次是不是等明天十點才test?

原帖由 miffymiffy 於 10-6-7 12:15 發表
你幾時用紅d ? 有可能尋日/ 大前日出現. 穩鎮d 就今日先dodo 一次, 呢幾日再測下排卵條 同量體溫 之後隔 日再dodo~
~ 自由從心而發 ~

複式洋房

有冇人可以答我?
MIFFY你係唔係度?
~ 自由從心而發 ~

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

今日day12, 你照開工先啦, 隔日做冇壞既, 可能你聽日體溫又再底d都話唔定架, 你而家紅d既色就大約係我day9-10既差唔多, 睇多1-2日啦
原帖由 nougatbb 於 10-6-7 14:55 發表
有可能尋日/ 大前日出現

複式洋房

謝謝~ 請問體溫降底是不是排卵升溫前的現像?

原帖由 YanYan2001 於 10-6-7 17:09 發表
今日day12, 你照開工先啦, 隔日做冇壞既, 可能你聽日體溫又再底d都話唔定架, 你而家紅d既色就大約係我day9-10既差唔多, 睇多1-2日啦
~ 自由從心而發 ~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 nougatbb 於 10-6-7 14:55 發表
有可能尋日/ 大前日出現

你可以先dodo 一次先, 之後呢 2-3日keep住check 紅d ,有可能差唔多出現. 記得測前 2小時減少飲野, 浸 3-5秒, 等 10-20分鐘睇結果, 同埋一定唔好用晨尿

男爵府

其實用晨尿會點? 容易 check 到深粗定係明明排卵都會 negative?

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

民房

同意,應該是排卵期,明天會高番.

原帖由 jessiechen 於 10-6-7 12:06 發表

伯爵府

好媽媽勳章

每個人既體質都唔同,你就當益下c6, 一次籮~冇壞既,買個安心﹗

以我為例,我係用貴野都預測唔到排卵架,但係一check到果日體溫就同時跌,所以,咪理咁多, 啦,加油jm~

複式洋房

謝謝各位回覆, 因為c6公事繁忙, 平時回家已很累, 所以不想浪費精力.

今日的test result: 這算幾多%?
Day1-11 -- 36.4度
Day12-13(今日)-- 36.0度

如果明早開工ok嗎?

原帖由 小小郭夫人 於 10-6-7 19:58 發表
每個人既體質都唔同,你就當益下c6, 一次籮~冇壞既,買個安心﹗

以我為例,我係用貴野都預測唔到排卵架,但係一check到果日體溫就同時跌,所以,咪理咁多, 啦,加油jm~ ...
~ 自由從心而發 ~

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

thank you, 原來可以密check的 ? 我第一次試唔知. 請問其實幾多%以上代表 "好ok"?

咁如果我打算明早開工dodo, 跟著日子dodo幾多次可以停? 我上個月是隔日一次做左四次...

原帖由 大笨豬 於 10-6-8 11:50 發表

望落去似30%左右 , 你可以check密d , 4-6小時check一次喇~~~
~ 自由從心而發 ~

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

8小時之內就由100%退到得番30% <LH高峰真係可以咁短時間wo???! 即係有機會miss左深粗而唔知自己排卵啦~ 矣~呢個遊戲 "真好玩"(幾煩)

原帖由 大笨豬 於 10-6-8 12:00 發表

因為有時LH高峰值出現時間好短 , 我試過8小時之內就由100%退到得番30% , 所以通常當我見到有20%以上就會隔4-6小時check一次 , 一日check三次 , 以防miss左100%深粗 , 好ok當然就係100%同對照線一樣咁深粗啦!

你可 ...
~ 自由從心而發 ~

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

用用下就慣架喇, 我每個月都係由day12開始每日早午晚3次check, 直至由深粗變無線為止先停, 煩就煩d, 不過總好過miss左麻
原帖由 nougatbb 於 10-6-8 12:19 發表
8小時之內就由100%退到得番30%

首頁

尾頁

跳至