懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想問廣華會幾時同我哋check B鏈嘅? 同埋有無咩症狀嘅?

別墅

廣華係唔會主動同你check,因為我28週肚痛入咗屯門醫院,順便驗到有菌,跟住食咗7日藥,我同廣華講返話有菌,佢地有記錄,跟住34週時以為穿水生得入咗廣華佢先再幫我驗多次,如果你想知有無菌可以35週到私家醫生到check,都係200至300元到,而且係無任何症狀,因為對大人係無害
原帖由 siulei 於 10-6-10 14:23 發表
我想問廣華會幾時同我哋check B鏈嘅? 同埋有無咩症狀嘅?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 lamjoanne 於 10-6-10 11:14 發表
咁你個b要幾耐先可以出院?同埋你係邊間醫院生?因為廣華話如果真係中咗要去兒科住7日要打晒抗生素先可以比bb出院,

我係早2年響qe 生, 幾個鐘之後就醫生話佢既"感染指收高", 同埋有肺炎, 果陣未肯定係gbs, 醫生就決定同佢打抗生素. 最後 bb 打左7日抗生素, 每日2次, 每次打2種抗生素. 間中要照x 光同埋要抽血. 咁果陣醫院仲有位, 我咪可以一齊留院, 我個仔係同我一齊住產後病房架.... 可能兒科果邊 full 左卦..

你個醫生指既中左係咩意思? 指真係有併發症, 定係bb 接觸過d 菌?

當你有咩生產跡象時, 要儘快去醫院打抗生素, 咁會安全好多. 唔好太擔心呀~

大宅

有冇人係廿幾週驗到有b錬, 到三十幾週再驗就冇左b錬? 咁呢個情況仲洗唔洗食抗生素或者生既時候打針呢?

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

別墅

其實有個方法可以令到個醫生幫你CHECK,就系去產檢時,就算你無乜唔舒服都同個醫生講你D分泌唔正常,比如黃色啊,痕啊咁樣,咁距自然幫你CHECK

首頁

尾頁

跳至