婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

又到 father day 了.我個大姑9約左我地19號係tst食,但就冇問過我地意見,佢自己一個決定哂,但我屋企又一早講左係19號食,(因我屋企係大家族成30幾人咁多)so,就唔到咁多人,我就同c6提議佢番去佢個邊,我就番番去我自己個邊,呀女就跟我(c6都同意),咁樣其實我係咪好自私呢...??唔去男家邊~

侯爵府

只要c6同意&支持, 其他人點諗都唔好太介意啦. 男家親戚係佢既親戚, c6應酬就好啦. 又唔係特"等" 唔去, 佢無問/約, 你無可能 standby喎.

開心d去食自己果餐啦.

大宅

畀面勳章

父親節當然係同自己父親慶祝~分開去冇問題~但你囡囡跟爸爸去會唔會好d?你老公可以有番d faces~

別墅

都唔係好自私ja我覺得,兩邊都係屋企人,既然兩邊都約左,大家分頭行事~

複式洋房

原帖由 crystals 於 10-6-8 14:59 發表
父親節當然係同自己父親慶祝~分開去冇問題~但你囡囡跟爸爸去會唔會好d?你老公可以有番d faces~

我c6都話女女跟番我,因為女女仲係好細,得2個幾月...\
同埋其實我都唔想女女見佢地個時我唔係度,因為99 d手"連"成日都唔小心整損我個女 ,c6又大意,話佢呀媽,但佢呀媽又唔認喎~@@但唔知佢地會點諗呢,因為我都聽過99話人地d媳婦...一陣又俾d 99借題發揮!!!

男爵府

我唔覺得好衰喎.
你大姑9問都唔問下你得唔得就決定, 咪仲衰仲唔尊重你. 最緊要你c6撐你咪得囉

複式洋房

原帖由 little_doll 於 10-6-8 15:48 發表
我唔覺得好衰喎.
你大姑9問都唔問下你得唔得就決定, 咪仲衰仲唔尊重你. 最緊要你c6撐你咪得囉

嗯,,我屋企咩節日都係提早,想就下d外嫁女,正日俾番人地個家,,但我諗大姑9正日要去佢99度,so要我地19號食...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔會衰呀
甘佢地都冇問你得唔得閒,大家甘岩同1日,,甘係父親節飯局當然要同自己父親食架啦

子爵府

好媽媽勳章

唔衰呀...佢地都無問你個日得唔得閒...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

6月19日,不如約佢地一齊參加果個乜乜同鄉會團, 每人有兩百蚊, 你地家族成30幾人咁多, 收返7千幾, 好過自己諗節目.

複式洋房

佢地都冇諗過我會唔得卦~
因為佢都係我面前話過人地媳婦,又話佢以前做人媳婦好聽話ga,家婆話咩就咩 ga la...係度俾說話人聽,我去都係俾面c6,,但我唔去又唔知99姑9會講咩~

複式洋房

原帖由 km1357 於 10-6-9 13:53 發表
6月19日,不如約佢地一齊參加果個乜乜同鄉會團, 每人有兩百蚊, 你地家族成30幾人咁多, 收返7千幾, 好過自己諗節目.

咩黎 ga~!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 哈哈笑:+ 於 10-6-9 14:35 發表

咩黎 ga~!!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3171367&page=1#pid43365129

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主唔洗介懷,等c6應酬姑9佢地口羅,輕描淡寫d話你地好早已經約好晒19號,冇理由要女家幾十人改期就姑9口羅…

侯爵府

好媽媽勳章

same case呀!
我就唔係父親節係端午節!

我99不嬲鍾意提早做節,唔想迫人嘛,甘我同C6通常食完99果餐,到正日返阿媽度做節(我地又係2圍甘多人架!),點知99話今年想食正日,我同C6話我果邊都要做節架喎,不如佢自已返去食,我同個囡就同阿媽果邊食啦,好彩C6都同意!

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 10-6-10 16:45 發表
same case呀!
我就唔係父親節係端午節!

我99不嬲鍾意提早做節,唔想迫人嘛,甘我同C6通常食完99果餐,到正日返阿媽度做節(我地又係2圍甘多人架!),點知99話今年想食正日,我同C6話我果邊都要做節架喎,不如佢自已返去食,我 ...

你99唔會俾說話你聽吧~

侯爵府

好媽媽勳章

我99係bk常見既討厭99,不過我唔理甘多,C6返去食都夠啦,我呢d外人黎之嘛,個囡依家認人,淨係痴住我,所以一定要跟我!你BB甘細,跟媽媽好!
原帖由 哈哈笑:+ 於 10-6-10 19:04 發表

你99唔會俾說話你聽吧~

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 10-6-10 22:48 發表
我99係bk常見既討厭99,不過我唔理甘多,C6返去食都夠啦,我呢d外人黎之嘛,個囡依家認人,淨係痴住我,所以一定要跟我!你BB甘細,跟媽媽好! ...
係 呀~同埋我地住係新界,要去到tst食,一來一回好耐時間,唔想呀女咁細去咁遠~呀女又要11點飲奶,到時真係唔知早走好定點,番到去仲要大把野做,冇1~2點先都冇得訓~同埋佢地話就話8點食,咁即係冇9點你都唔洗望有得食,因為佢地10次10次都係遲到的!!你女女幾大呀??^^

民房

唉,我又係咁,我姑仔決定左邊日食飯,枱到book埋,先黎問我地得唔得,但佢話佢book0既位係未預我地兩個,因為唔知我地得唔得,得就加返喎~咁佢揀嗰日我真係唔得,我問佢早一日得唔得,佢話唔得,因為佢唔得閒,咁我話正日呢~佢話唔得,因為佢book左位,咁其實佢都唔係問我地囉~~只係通知我地,其實佢屋企d gathering次次都係咁,唔理我地得唔得架~~佢決定左幾時就幾时,如果到時我地真係唔得,我地去唔到我地就係衰人咁,今次我真係火火地,我叫我c6自己去啦~~我照做返我本身要做0既野(其實我本身要做0既野都唔係話十分重要,只係唔高興次次都係咁)
好似舊年父親節,我外家一早約左,跟住男家先約,我地話我地嗰日唔得,咁姑仔話ok.不過無再講過幾時(咁嗰陣我結婚無耐,唔知佢屋企嗰邊係唔理我地死活架嘛),一路等等等,最後迫到c6再問幾時食,完來佢地都係照舊,無理過c6,但係佢地係唔會同返62講成件事係點架嘛~會攪到我地好似好不孝咁,結果嗰日我要叫我外家早少少食飯,食完外家即刻去同62食飯,姑仔仲要答一句,你地又話唔得~激死

複式洋房

原帖由 mmkkLum 於 10-6-11 12:28 發表
唉,我又係咁,我姑仔決定左邊日食飯,枱到book埋,先黎問我地得唔得,但佢話佢book0既位係未預我地兩個,因為唔知我地得唔得,得就加返喎~咁佢揀嗰日我真係唔得,我問佢早一日得唔得,佢話唔得,因為佢唔得閒,咁我話正日呢~佢 ...

最憎就係咁,好似"大安指意"人地實得閒咁,仲要去左都要俾人話~我 monther day咪又係咁,我都冇去我屋企食 ga la(同一日)我幾唔開心呀~,,咁約左7:00係 mk 食,我地一早話要準時7:00食,如果唔係會好晚先番到屋企,咁我同c6一早出左去,但係大姑9打黎又話要8:00食,好 la,都算,但唔夠5min,又打黎話因為二姑9要番工,要9:00先食得,仲要俾佢呀媽叫我地唔洗去la,下次先食過,c6就即刻發火,炮轟左佢地( ),咁又係既,唔可以就下我地 ,仲要c6攞哂假,但係比佢呀媽叫佢唔洗黎~比係我都嬲 la

首頁

尾頁

跳至