論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

賓姐黎左一個月, 開始時已叫佢起碼隔日要洗頭. 但前排發覺佢幾日冇洗, 佢就話朝早我62黎時洗左, 因為夜晚洗好耐先乾, 借風筒俾佢又話唔駛. 但我問62佢話唔覺佢有洗喎. 我咁緊張因為佢個頭成日都好”立”一”汁汁”咁, 同埋佢要take care我個b, 會抱佢 …

我已經同佢講左幾次, 但係佢都好似冇隔日洗, 唉! 洗頭真係好辛苦咩? 我係在職媽媽, 有咩方法可以make sure佢隔日洗頭呢? Thanks thanks ….

伯爵府

我會俾個髮網(似shower cap果d, 醫院用果d), 俾工人工作時間戴住. 除非佢日日洗頭.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

天氣甘熱, 佢地d hair 又厚又長, 又要煮飯成頭煙, 隔日洗我都接受吾到

你order 佢, 要每晚沖涼時先準洗頭, 日頭吾準洗

如果佢沖完涼, 你見佢個頭都係乾既, 要佢入去, 洗完個頭先出黎, 我自己都係夜晚洗頭, 吹乾先訓law

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

件野咁dirty, 我無辩法忍, 我6日己經炒咗.

大宅

醒目開學勳章

唔得, 太dirty, 比我都唔要.

別墅

多謝大家回應!
我今晚會再同佢講, 叫佢等我放工番黎先洗 ...
其實佢都ok, 係呢樣野唔得 ...

大宅

同我以前個賓一樣,佢哋有個習俗仲要喺嚟m嗰幾日唔洗頭同唔沖涼,我直情送佢入廁所沖涼,佢只係扮淋下水,沖完個頭乾既,連梘液味都無,個身仲係臭汗味,最後我唯有話你依家唔沖就執嘢走啦,佢先肯沖,但只沖咗兩個字就出咗嚟,最尾都係因為佢太dirty,+偷嘢而炒咗,佢啲底褲講明要日日洗,佢可以儲咗成袋,我做有成兩個幾星期都無洗,仲要我一入佢房就聞到女人m臭味,周圍搵先發現袋嘢,真係好慘,當時我要日日放工check佢有無洗底褲,因佢儲成袋跟手就同我囡啲衫一齊放入洗衣機洗。真係惡夢一場。

男爵府

佢話長頭髮難乾
叫佢cut 到短一短
咁可以日日洗tim 呀~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 enahau 於 10-6-11 12:20 發表
同我以前個賓一樣,佢哋有個習俗仲要喺嚟m嗰幾日唔洗頭同唔沖涼,我直情送佢入廁所沖涼,佢只係扮淋下水,沖完個頭乾既,連梘液味都無,個身仲係臭汗味,最後我唯有話你依家唔沖就執嘢走啦,佢先肯沖,但只沖咗兩個字就出咗嚟,最尾都係 ...

如果你無話係bun, 我以為你炒個件同我炒件印係 the same person.

比我6日炒咗.

別墅

回覆 7# enahau 的文章

點解可以咁核突架?

別墅

原帖由 chaklongma 於 10-6-11 12:20 發表
佢話長頭髮難乾
叫佢cut 到短一短
咁可以日日洗tim 呀~~

佢係短頭髮架, 有幾難乾呀 ... 唉 ...

大宅

好媽媽勳章

係 bk 到成日見到d 媽咪complain 姐姐唔注重自己個人衛生, 好慶幸我請過 2 個都冇 lee d 事發生!
第一個賤精, 25 yr, 勁鍾意沖涼洗頭 tim, 成日 house 我女瞓晏覺, 未得我批准就擅自沖涼! 佢仲同我講以前早晚都沖涼洗頭 tim~~

e + lee 個姐姐, 39 yr, 較大汗, 但都識得個人衛生, 起身梳洗完都會自己用止汗劑, 因為佢要照顧我女ga ma! 夜晚又會沖涼洗頭, 但唔用風筒, 用風扇吹乾 sin 瞓 ~~

好難想像一個女人可以忍受自己 dirty ga wo!
瓜瓜哇哇哇

別墅

原帖由 ebutterfly323 於 10-6-11 14:38 發表
係 bk 到成日見到d 媽咪complain 姐姐唔注重自己個人衛生, 好慶幸我請過 2 個都冇 lee d 事發生!
第一個賤精, 25 yr, 勁鍾意沖涼洗頭 tim, 成日 house 我女瞓晏覺, 未得我批准就擅自沖涼! 佢仲同我講以前早晚都沖涼 ...

都唔知點解佢地咁唔like用風筒, 驚吹吹下會爆炸咩???

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ManMan918 於 10-6-11 14:42 發表

其實我本身都唔 like 用風筒吹頭, 如果唔係趕住瞓, 我都唔會用~~
我做產品設計, 好清楚風筒吹頭對人體有 d咩野害處, 所以我唔會迫 lee + 個姐姐用風筒 ge!
而我家姐姐話佢唔 like 風筒吹頭 ge main points 係會好乾, 好傷頭髮!
瓜瓜哇哇哇

象牙宮

[quote]原帖由 ManMan918 於 10-6-11 13:52 發表
點解可以咁核突架? [/quote

You see my thread,
要幾核突都有
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2870167-1-1.html

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 ManMan918 於 10-6-11 14:42 發表

我上個串工人問佢點解唔用風筒, 佢一句dut埋黎話'FRESH'呀嗎, 太太. 冷病唔慌唔'FRESH':;pppp:
後尾都比我炒鬼左.
明天會更好~~

首頁

尾頁

跳至