想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我1月小產後,至今已來了5次月經. 但因我未小產前,次
次月經前10天左右巳有胸脹之情況,反而小產後完全没
有了以上情況. 現在月經前没有胸脹,請問正常嗎?
還有聽說是否有排卵才會有胸脹呢?因我知道有月經不一定有排卵的,是嗎?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 mild20 於 10-6-13 18:28 發表
還有聽說是否有排卵才會有胸脹呢?因我知道有月經不一定有排 ...

我又無理呢個問題喎!以前我有胸脹加腹痛架!自小產後兩樣都冇咗,,我覺得仲好喎!又冇諗有乜問題?

男爵府

我小產後頭2次M,都重有M痛,但第3次之後竟然冇再M痛.

大宅

會唔會係因為你睇中醫調理過身體?

大宅

甘你有無比較過日數同質量?

男爵府

我冇睇過中醫.我都唔知點解會咁.一樣黎咁多日.

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mild20 於 10-6-13 18:28 發表
還有聽說是否有排卵才會有胸脹呢?因我知道有月經不一定有排 ...

其實小產之後身體真係有D轉變架, 我第2 次小產之後身體變好咗呀, 未調理之前已經覺得好唔同, 以前身體係寒底, 第2 次小產之後變咗熱底呀, 面色又好咗, 所以真係好奇怪架! 第1 次小產果時, 我以為自己就快死架嘞!

大宅

回覆 1# momofish2002 的文章

我只是分泌多咗............

別墅

希望這次後大家樣樣順順利利啦!
原帖由 momofish2002 於 10-6-15 11:13 發表

其實小產之後身體真係有D轉變架, 我第2 次小產之後身體變好咗呀, 未調理之前已經覺得好唔同, 以前身體係寒底, 第2 次小產之後變咗熱底呀, 面色又好咗, 所以真係好奇怪架! 第1 次小產果時, 我以為自己就快死架嘞! ...

大宅

我就IVF后由熱底, 受不到補野變成冇咁熱底, 因為我以前一食朱古力, 薑, 補野或煎炸野就會生暗瘡同喉嚨痛, 就算食小小都會. 但係今次IVF后我就明顯冇咁敏感. 仲有一樣就是, 今次經期遲來, 我就食了西瓜等M快點到, 但食完后都冇來, 以前呢招好WORK架, 但今次就唔得, 反而食咗朱古力后M就乖乖地來了. 身體變化好大, 可能是IVF時荷爾蒙高起的變化. 希望是好事啦.

原帖由 momofish2002 於 10-6-15 11:13 發表

其實小產之後身體真係有D轉變架, 我第2 次小產之後身體變好咗呀, 未調理之前已經覺得好唔同, 以前身體係寒底, 第2 次小產之後變咗熱底呀, 面色又好咗, 所以真係好奇怪架! 第1 次小產果時, 我以為自己就快死架嘞! ...

首頁

尾頁

跳至