嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

諗住幫孖b買大樽, 因為而家佢o地一個食4安一個食5安, 我諗遲o下都要轉大樽~
最近見jusco有d set裝好抵, 諗住趁o黎緊感謝日去買~
我見到chu chu ppsu大樽$265四個~
nuk大樽$99三個(有分一號奶咀同二號奶咀兩款)送口水肩~

諗緊買邊隻好~本來其實諗住買chu chu, 因為ppsu好似好d, 同埋本身屋企都有三個, 咁諗住買多兩set就夠用~
但見nuk果set好似好抵~同埋我孖b係用nuk奶咀, 所以就算買chu chu可能都要另外配返nuk奶咀...
其實點解nuk平chu chu咁多?就係差在ppsu物料???
而家唔知點揀好...

別墅

我孖B 出世到E + 都係用AVENT
樽口夠大易清潔 ^^

原帖由 Snowonna 於 10-6-14 00:47 發表
諗住幫孖b買大樽, 因為而家佢o地一個食4安一個食5安, 我諗遲o下都要轉大樽~
最近見jusco有d set裝好抵, 諗住趁o黎緊感謝日去買~
我見到chu chu ppsu大樽$265四個~
nuk大樽$99三個(有分一號奶咀同二號奶咀兩款)送口水 ...

別墅

NUK bottles & steamer. From birth until now (10 months).

I use the ordinary NUK plastic bottles (not the expensive ones). But better replace with new ones every 3-4 months to keep clean.

原帖由 honeyTwins 於 10-6-14 01:47 發表
我孖B 出世到E + 都係用AVENT
樽口夠大易清潔 ^^

珍珠宮

減齡達人勳章

Nuk bottles and steamer
原帖由 dais 於 10-6-14 17:34 發表
NUK bottles & steamer. From birth until now (10 months).

I use the ordinary NUK plastic bottles (not the expensive ones). But better replace with new ones every 3-4 months to keep clean.

洋房

tommee tippee同AVENT都幾好樽口夠大易清潔

禁止訪問

大宅

原本兩個都係NUK, 近呢個月亞仔轉咗CHICCO有好轉, 一支奶平均食20分鐘攪掂
[url=http://www.TickerFactory.com/]

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

Nuk bottles

複式洋房

單卵雙生媽媽, 請指教!

我上week先checkl係單卵雙生媽媽, 而家12week, 係第一次懷疑的高齡產婦, 請大家多多指教!:)

我想問因我8week同10week時係私家照超聲波, 醫生只照到一個b, 上week我去瑪嘉烈check 唐士, 先照到係孖b, 大家認為之前的私家醫生係"流"定真係要11week先照到係孖b架呢?

另我睇返之前大家的留言, 都係講廣華醫院好, 請問有無單卵雙生媽媽係瑪嘉烈生架? 因我已排左瑪嘉烈, 但有d驚因我地ed case 特別, 會唔會瑪嘉烈跟得無咁好呢?

別墅

chu chu

大宅

QM講助:姑娘話初生BB咩牌子都冇所謂,千祈唔好有咁多功能,BB會唔識食,又唔夠力。佢建議最好用呀媽年代簡簡單單得個隆的奶樽,平貴冇分別。

首頁

尾頁

跳至