烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問美攻牌麵粉, 加德牌高,低筋粉品質是否ok?
因為成日要買, 所以想買一大包嗰d!

以下價錢平唔平:
美攻牌麵粉 $160 / 50P
加德牌低筋粉 $145 / 50P
加德牌高筋粉 $140 / 25KG

有無人知道邊度買一大包嗰d麵粉會平d??

唔該哂!

別墅

請問有無人知呀??

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

美攻牌麵粉 $160 (唔係直接係南順買就差不多係依個價,好難再平,再平都只會平幾蚊)
盡我一己之力,發放正能量!

別墅

咁請問美攻牌麵粉, 加德牌高,低筋粉品質是否ok?
如果直接係南順買, 幾多錢? 有無南順Add & Tel??
唔該哂召藥師!!
原帖由 召藥師 於 10-6-15 18:08 發表
美攻牌麵粉 $160 (唔係直接係南順買就差不多係依個價,好難再平,再平都只會平幾蚊)

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 ronitng 於 10-6-17 01:27 AM 發表
咁請問美攻牌麵粉, 加德牌高,低筋粉品質是否ok?
如果直接係南順買, 幾多錢? 有無南順Add & Tel??
唔該哂召藥師!!

美玫就肯定ok,整饅頭、蛋糕、烏東都好滿意,但加德版就未用過。

南順買1包要去大埔廠房自取,買5包先有送貨,而地址及電話可以上網search到(麵粉部門)。
盡我一己之力,發放正能量!

珊瑚宮

回覆 2# ronitng 的文章

春秧街雙喜麵店有5斤裝美玫賣.
玩具萬歲!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 fitfish 於 10-6-17 04:15 發表
春秧街雙喜麵店有5斤裝美玫賣.

請問5斤裝幾錢呢 ? 唔該.

珊瑚宮

回覆 1# rolandbb 的文章

sorry,不知幾錢,佢賣這隻幾斤裝美玫巳有幾十年,你試查電話打去問.
春秧街有2間雙喜.
玩具萬歲!

珊瑚宮

剛查到:双喜 tel: 25081136

原來双喜的河粉好出名.
玩具萬歲!

珊瑚宮

美玫幾斤装,我估其他地方都有.
玩具萬歲!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 fitfish 於 10-6-17 12:06 發表
美玫幾斤装,我估其他地方都有.

你指一般賣粉麵的店舖都可以買到 ?

珊瑚宮

回覆 1# rolandbb 的文章

春秧街雙喜一定有,其他粉麪鋪及什貨店偶然見過有,但唔記得邊間.
其實你可去粉麪鋪或麪包鋪問可否讓十磅八磅.
玩具萬歲!

首頁

尾頁

跳至