自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

考慮緊報吾報暑假的泳班......

大宅

好媽媽勳章

我都想知呀

大宅

畀面勳章

係囉! 吾知報吾報七月泳班, 煩惱ing......

原帖由 MINIBEAN 於 10-6-15 12:13 發表
我都想知呀

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我唔敢報..上次電影先講完灰甲,近期手足口痛又爆發....所以都唔敢報

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

泳池係一個高危地方,我仔仔3歲,上兩個星期去完泳池游水返黎就染上手足口病啦.......

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 晟媽 於 10-6-15 12:40 發表
係囉! 吾知報吾報七月泳班, 煩惱ing......

我一早報左喇!因我個女成日病,我就唔多擔心,只係想趁夏天等佢游多d水,強壯番個體魄

男爵府

好媽媽勳章

查實泳池點止一種病既高危地方, 太細既小朋友當然要避免, 大d既不妨提高自身抵抗力仲實際.

我仔一星期游3-4日, 我會俾大量蔬果佢食, 足夠睡眠.

大宅

畀面勳章

多謝你提醒. 咁你仔仔好番未? 好似under 5 years都比較容易感染, take care!

原帖由 ReikoLau 於 10-6-15 12:50 發表
泳池係一個高危地方,我仔仔3歲,上兩個星期去完泳2游水返黎就染上手足口病啦.......

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

大宅

畀面勳章

我原意都係咁. 但睇見手足口係經由接觸患者飛沫同糞便而受感染, 所以吾知泳池會吾會容易中...

原帖由 hudsonchui 於 10-6-15 12:53 發表

我一早報左喇!因我個女成日病,我就唔多擔心,只係想趁夏天等佢游多d水,強壯番個體魄

大宅

好媽媽勳章

我唔會去囉,成日都有小朋友癩屎、癩尿

大宅

咁去沙灘怕唔怕呢? 因去唔到泳池~~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉!! 呢個病實在太高傳染性, 真係駁唔過

我仔一向抵抗力不錯, 由細至今 (5歲), 計埋今次中手足口病, 都係發過4次燒乍, 仲要亞仔都時常洗手 (佢本身有少許潔癖), 次次一放學出學校門口, 即用酒精潔手液洗, 都出左事

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 ReikoLau 於 10-6-15 12:50 發表
泳池係一個高危地方,我仔仔3歲,上兩個星期去完泳池游水返黎就染上手足口病啦.......

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 szeszes 於 10-6-17 01:50 發表
唉!! 呢個病實在太高傳染性, 真係駁唔過

我仔一向抵抗力不錯, 由細至今 (5歲), 計埋今次中手足口病, 都係發過4次燒乍, 仲要亞仔都時常洗手 (佢本身有少許潔癖), 次次一放學出學校門口, 即用酒精潔手液洗, 都出左事 ...
連你個仔都中...

c lar...我今日先帶小朋友去游水ja....

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀!! 我仔星期六晚出現低燒 (100F)

星期一中午手/腳出水泡.... 今日再翻睇多一次醫生, 醫生係口中搵到水泡, 同埋偏桃腺發炎, 醫生只不停講, 你仔好忍得痛, 爛成咁都一樣好似平時胃口, 同埋狂飲水及竹蔗馬蹄水

唉!!! 呢個病而家唔只5歲以下先易中, 我仔5歲幾都中左

希望, 亞仔繼續忍得痛, 仲食得野就 OK

原帖由 牛精仔 於 10-6-17 02:03 發表
連你個仔都中...

c lar...我今日先帶小朋友去游水ja....

琥珀宮

原帖由 szeszes 於 10-6-17 02:09 發表
係呀!! 我仔星期六晚出現低燒 (100F)

星期一中午手/腳出水泡.... 今日再翻睇多一次醫生, 醫生係口中搵到水泡, 同埋偏桃腺發炎, 醫生只不停講, 你仔好忍得痛, 爛成咁都一樣好似平時胃口, 同埋狂飲水及竹蔗馬蹄水

唉 ...
希望你仔仔快d好返哂, 睇到都心痛。

首頁

尾頁

跳至