親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

Thanks for your information

請問除了其99 baht meal其他食物貴嗎?

謝謝

原帖由 vicky_cheun 於 10-7-4 13:04 發表
SHERATON POOL SIDE側邊的餐廳有 99 baht meal, 10:30am-6:00 供應, 每日一款, 例如, 越式春卷, 炒粉, 炒雞肉+飯

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

子爵府

見到大家話laguna正, 剛剛咁啱又見泰航個package 就click咗入 Laguna 睇吓, 佢地而家攪緊個family festival, 好似好啱有小笨友嘅family。

我想 11-14/7 去,打電話冇人聽, send咗email 去聽日再跟進。book得成再同大家攞料, 我咁大個人除咗前年去澳洲探親, 今次係第一次自由痕。

http://www.roh.com.hk/Discover_Thailand.html
http://www.lagunabeach-resort.com/

Laguna Beach Resort offers an unforgettable family experience that will leave you and your children
feeling relaxed and rejuvenated.

Laguna Summer Family Festival
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

畀面勳章

1. 我都會係7月尾 去布吉住SHERATON, 我都好想知晚餐有什麼選擇
2. 想問下 Luguna Beach Hotel 旁邊個小海鮮舖仲有無係度?

大宅

原帖由 siu-mi 於 10-6-17 21:37 發表

lotus 好食呀, 又平環境又正。

係啊, d超好吃, 又唔係好貴.
kristy

大宅

原帖由 vicky_cheun 於 10-7-4 17:12 發表
因為我月底先去,所以詳情唔太清楚,呢個都係人地人完報料返黎,如果你OK既話,我可以返黎報料。

除左LOTUS,LAGUNA既入口行出去5MINS有一間CHABA(食泰菜,比LOTUS貴DD),再行出去多D有 間食3文治(報人仕話超好味,大約20-30一份)。 ...

無錯, 去幾日最好租車. 我地上次都租車, 可以周圍去.
不過酒店有裡面有間意大利餐廳, 都幾好吃, 唔錯貴價錢, 合理.
kristy

男爵府

謝謝你們的information. 我會8月去, 請問你在那裡租車?我問過旅行社要HK$420/ 5 HOURS, 你租850 一日, 電油貴嗎? 是否每日還車? 否則要泊在酒店?

不好意思, 第一次在布吉租車

謝謝

原帖由 vicky_cheun 於 10-7-4 17:12 發表
因為我月底先去,所以詳情唔太清楚,呢個都係人地人完報料返黎,如果你OK既話,我可以返黎報料。

除左LOTUS,LAGUNA既入口行出去5MINS有一間CHABA(食泰菜,比LOTUS貴DD),再行出去多D有 間食3文治(報人仕話超好味,大約20-30一份)。 ...

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

第一次租車;可以找AP送車到酒店和要求他到洒店取回(我上次租4日可洒店交收),洒店有免費停車地方,不過來回機埸就自行找車或在安運買package(安運包機揚到酒店來回車程);油價不貴。
除自租車外;你可send e-mail給師太(長住布吉香港人);看看包車連司機一日多少錢。租車通常會租全程;因出外飲食也方便。包車就一`二日,念念啦!
this mrs.sze contact,
www.seasunphuket.com
email : [email protected]
msn : [email protected]

還有租車連司機資料;好似1200batt 6-8hrs;自己爬文啦。
http://www.thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid=89058&extra=page%3D4&page=1

原帖由 heiheihoney 於 10-7-5 21:44 發表
謝謝你們的information. 我會8月去, 請問你在那裡租車?我問過旅行社要HK$420/ 5 HOURS, 你租850 一日, 電油貴嗎? 是否每日還車? 否則要泊在酒店?

不好意思, 第一次在布吉租車

謝謝

...

男爵府

很多謝你們的資料, 玩完回來請報料

謝謝

大宅

請問要唔要坐車出去定行都得, 我住laguna beach resort

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以 CHABA有車到酒店接

大宅

THANKS
原帖由 kitbebe 於 10-7-8 12:44 發表

男爵府

原帖由 kitbebe 於 10-7-8 12:44 發表

呢間野好貴架,仲貴過lotus好多...
環境又冇lotus咁好...
有少少似d 比人呃既感覺.....

大宅

O....

咁除左lotus 之外係咪都要係酒店食?
原帖由 waiwaikelly 於 10-7-8 14:34 發表

呢間野好貴架,仲貴過lotus好多...
環境又冇lotus咁好...
有少少似d 比人呃既感覺.....

男爵府

原帖由 a_mum2009 於 10-7-8 14:55 發表
O....

咁除左lotus 之外係咪都要係酒店食?

係果間chiba行前少少有間平靚正既 意大利餐廳
(可以try下)
Capri( Thai Italian ) Laguna 門口

大宅

請問有一個6歲小朋友, 除了去沙灘, 還有什麼地方可以去? 想八月中或尾出發, 去4日3夜, 但都要由曼谷轉機, 無直機, 真係麻煩. 有無人去過 butterfly garden? 諗緊行程:

1日: 酒店游水 + 行街 + 按摩
2日: local tour 半日去蛋島 , 回酒店
3日: 租車, 但吳知去邊 + 按摩
4日: 酒店游水 + 午飯後回港

有1日半不知去邊, 請各位比意見.
多謝
原帖由 waiwaikelly 於 10-7-8 15:28 發表

係果間chiba行前少少有間平靚正既 意大利餐廳
(可以try下)
Capri( Thai Italian ) Laguna 門口

男爵府

原帖由 Wing05 於 10-7-9 12:39 發表
請問有一個6歲小朋友, 除了去沙灘, 還有什麼地方可以去? 想八月中或尾出發, 去4日3夜, 但都要由曼谷轉機, 無直機, 真係麻煩. 有無人去過 butterfly garden? 諗緊行程:

1日: 酒店游水 + 行街 + 按摩
2日: local tou ...

Butterfly Garden 我未去過唔知好唔好
不過我5月去時 join左個 tour 係 c 太既 覺得幾好
叫做 safari 5 in 1 有大象騎又有monkey show...
果樹好似農場咁....感覺唔錯....之後先租車去phuket town 食lunch....再去shopping.....

男爵府

好媽媽勳章

我剛book 咗 roh 個package 真係好耐
頭2晚住 lagunabeach另外2晚住 sheraton

原先唸住lagunabeach 定dusit ,最後都選咗 lagunabeach

首頁
12345...9

尾頁

跳至