親子旅遊

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

畀面勳章

Hi DouMiMa,
請問 Canel Village 間 Supermarket 多唔多買 & 貴唔貴?

男爵府

原帖由 heiheihoney 於 10-7-13 21:13 發表
hi waiwaikelly

請問你join c 太 tour 是只有你的family或有其他人一同? 是否要預先book? or 去到才book?

謝謝

heiheihoney

我 join左 c太 幾樣野...
1) half day egg island ( 有c機接送要加錢) 開頭都冇人上車....最後多左對情侶上車

2) safari 5 in 1 ( 有c 機接送都要加錢) 但得我地一家好似包車咁

3) 去完safari 我就book左架車連司機 ( 5 hrs ) 好新好正又大...shopping一流....

最後我強烈提議你一定要去 natural 食飯...好正好平....

伯爵府

原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 12:36 發表

heiheihoney

1) half day egg island ( 有c機接送要加錢) 開頭都冇人上車....最後多左對情侶上車

2) safari 5 in 1 ( 有c 機接送都要加錢) 但得我地一家好似包車咁

3) 去完safari ...

hello, 記得我嗎 ? 我地差不多同期去 laguna 啊 !
睇黎,你既布吉之旅好好玩 !

男爵府

原帖由 Snoopywy 於 10-7-14 13:20 發表

hello, 記得我嗎 ? 我地差不多同期去 laguna 啊 !
睇黎,你既布吉之旅好好玩 !

hi Snoopywy

我記得你......早我出發個個0808媽咪嗎?
都ok啦.......感覺好滿意....由其間酒店冇得頂
因為同個仔出門...仲要第一次自由神...
做足準備去......玩都開心d......hehe

伯爵府

原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 13:48 發表

hi Snoopywy

我記得你......早我出發個個0808媽咪嗎?
都ok啦.......感覺好滿意....由其間酒店冇得頂
因為同個仔出門...仲要第一次自由神...
做足準備去......玩都開心d......hehe ...

係呀,入埋thailandfans都見到 !
我間酒店麻麻,係得個大滑水池吸引,我仲抱埋呀女去 sir
本來無諗過出島,想出既時間c太又趕住收工,收吾切錢,所以佢吾做我生意.

男爵府

原帖由 Snoopywy 於 10-7-14 13:52 發表

係呀,入埋thailandfans都見到 !
我間酒店麻麻,係得個大滑水池吸引,我仲抱埋呀女去 sir
本來無諗過出島,想出既時間c太又趕住收工,收吾切錢,所以佢吾做我生意. ...

我間酒店好掂....直情冇得頂....
我第一日去到已經見過c 太...佢都冇咩野...都幾nice
仲幫我搞左個sim card添......
不過有樣野想話比你知...我之後睇返thailandfans...見到有d 人可以好荀咁book左 banyan tree呀....見到佢地咁荀都想去多次呀....wakaka

大宅

bbq beer tent 其實係d 咩黎gar? 要唔要比$?
原帖由 DouMiMa 於 10-7-14 12:24 發表
Hi, just came back. 對BBQ beer tent晤好有太大期望, 得burger, sandwich, baked potato著, 和想像中的不同. 最後轉左去Lotus食.

男爵府

waiwaikelly,
could you please tell me which hotel you have stay at? I am planning to Phuket on August.
Thanks.
原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 13:57 發表

我第一日去到已經見過c 太...佢都冇咩野...都幾nice
不過有樣野想話比你知...我之後睇返thailandfans...見到有d 人可以好荀咁book左 banyan tree呀. ...

男爵府

原帖由 KK512 於 10-7-14 14:42 發表
waiwaikelly,
could you please tell me which hotel you have stay at? I am planning to Phuket on August.
Thanks.

你指幾時先?
上次我去果樹住邊間?.....咪係 dusit thanni laguna囉

男爵府

不過有樣野想話比你知...我之後睇返thailandfans...見到有d 人可以好荀咁book左 banyan tree呀....見到佢地咁荀都想去多次呀....wakaka
原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 14:54 發表

The one you said very good ar!

你指幾時先?
上次我去果樹住邊間?.....咪係 dusit thanni laguna囉

男爵府

原帖由 KK512 於 10-7-14 14:56 發表
不過有樣野想話比你知...我之後睇返thailandfans...見到有d 人可以好荀咁book左 banyan tree呀... ...

係dusit thanni laguna囉

男爵府

原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 14:59 發表

係dusit thanni laguna囉

Is this hotel at Laguna Beach?

男爵府

原帖由 KK512 於 10-7-14 15:01 發表

Is this hotel at Laguna Beach?

yes

http://www.lagunaphuket.com/hotels/dusitthani/room-types.php

男爵府

Thanks!
原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 15:09 發表

yes

http://www.lagunaphuket.com/hotels/dusitthani/room-types.php

伯爵府

原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 13:57 發表

不過有樣野想話比你知...我之後睇返thailandfans...見到有d 人可以好荀咁book左 banyan tree呀. ...

或許下次住下先 !
我地好夜先決定第日去egg island, 佢既價平過laguna 訂個d,不過吾緊要,下次再玩,到時呀女大d..仲開心既 !
有咩荀去訂呀,係咪新哥搞個d呢 ?
有冇諗幾時再去旅行呢 ? 我想12月去多次,因為工人放大假 !

男爵府

Thanks waiwaikelly

請問你在香港book or 去到才找c 太book? c 太有沒有website 可遊覽

謝謝

原帖由 waiwaikelly 於 10-7-14 12:36 發表

heiheihoney

3) 去完safari ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 DouMiMa 於 10-7-14 12:24 發表
Hi, just came back. 對BBQ beer tent晤好有太大期望, 得burger, sandwich, baked potato著, 和想像中的不同. 最後轉左去Lotus食.

DouMiMa,

想問BBQ beer tent 要唔要另外俾錢? 同Family Festival有咩玩? 有冇活動適合5歲的小朋友玩?

我8月頭住Sheraton。

大宅

hi, 可唔可講下點樣好荀book banyan tree啊 ?
kristy

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

原帖由 Snoopywy 於 10-7-14 17:20 發表

或許下次住下先 !
我地好夜先決定第日去egg island, 佢既價平過laguna 訂個d,不過吾緊要,下次再玩,到時呀女大d..仲開心既 !
有咩荀去訂呀,係咪新哥搞個d呢 ?
有冇諗幾時再去旅行呢 ? 我想12月去多次,因為工人放大 ...

荀野而家冇啦....
係有個人上網見到有d網上訂酒店訂banyantree既價錢好平 3百幾蚊住一晚仲要係 pool villa ...之後就上網發放消息....開頭間酒店唔認數...之後都比佢地訂左既朋友有房囉.....
個post係呢樹.....真係好鄧佢地開心...咁平住咁正既酒店
http://www.thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid=88343&extra=page%3D2

我12月可能會去旅行....
may be 去 Japan 囉....
(仲同c6未傾掂數)佢話要平就去台灣
因為想去食野同shopping

如果以上2者唔ok...final可能去cebu......
因為上之去布吉時都plan左去呢樹到最後去左布吉

首頁
23456...9

尾頁

跳至