夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

原帖由 維港 於 10-6-16 22:17 發表

吓~ 我唔知你係偷睇佢d野, 仲以為係你c6已經授權你開佢fb~

係喎~你唔提我都唔記得,係c6比password我,叫我得閒開吓佢d game嫁

珍珠宮

原帖由 落地孩兒 於 10-6-16 21:53 發表

其實係我c6飛佢嫁...係因為識左我,但講真我都係後來先知果時既c6係有女朋友,所以其實我果時都喺唔知情既情況下做左狐狸精...so sorry...所以有段時間我都好內"夠"
就係咁,我更加驚,因我相信世上係有報應 ...

咁就更加要小心你老公個ex , 因為有可能佢會唔甘心 , 搶返轉頭 , 總之千祈唔好掉以輕心啦

子爵府

畀面勳章

delete左佢,我嘅原因係,個女第一次約你老公,見佢無反應,唔會再約,啱啱contact唔會甘狼,如果有機會見一次,有FEEL就"幣"LA,反正個女見佢無反應,未必會問你老公因為 "甘瘀",如果順利的話,其後等於無事發生.

大宅

如果你delete左個msg﹐會有兩個結果﹕

一﹐如果你老公同個女人無野﹐佢會認為你唔信任佢﹐唔尊重佢﹐甚至侮辱佢人格﹐侮辱佢同朋友嘅關係﹐佢會好嬲你。

二﹐如果你老公同個女人有野﹐佢會老羞成怒﹐用發嬲來掩飾佢同個女人之間嘅關係。

所以只要你delete個msg﹐你地夫妻關係就會走下坡﹐你就等於雙手將你老公推去個女人度。

咁當然﹐大前提係你要你老公發現你delete左。但所謂若要人不知﹐除非己莫為﹐你做得就預左遲早佢會知。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果係我,我會照直同老公講睇左佢個msg...同佢講,你就好啦,有frd約你去街...睇佢有冇咩反應,如果去既,你話一齊啦....

我同老公都有玩fb d games,間唔中都會幫大家開+有msg都會睇.....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你老公比得個pw比你睇佢個fb, 咁就老實啲同佢講有個msg, 如果del , 佢都會send第二第三個黎啦, 你del得幾多個!

象牙宮

小心為上,而家D女好鬼進取.好似強積金咁高風險,你要小心d觀察,以"柔"制剛ar....ha..ha..

男爵府

好媽媽勳章

如果我係你,我都會同老公講,"你fb有msg呀~使唔使幫你覆左佢呀?好似有個女仔想約你出去咁wor..."睇佢咩反應,不過無論佢咩反應都好,我都會好直咁同佢講,"我唔鍾意老公同其他女仔單獨出去,唔係信唔過你,而係咁樣作為老婆既我會唔開心,會唔安心...個女仔對你黎講係一個普通朋友,係咪?老婆會比佢重要架可?如果我同你講,你同佢出去會影響我地既感情,會有可能造成我地感情既危機,你仲會唔會為左一個應該對你黎講唔太重要既普通朋友去risk你既婚姻?佢離左婚,係,係有d可憐,但你唔需要搞到自己同樣咁可憐去陪佢架ma~又或者,你應該都唔捨得將佢今日既可憐套o係第日既我身上啦..."然後同佢一齊冷靜諗清楚點解個女人會呢個時候先搵你老公,兩夫婦槍口對外,一定冇問題既~

大宅

首先多謝各位mami既回覆,經過尋晚我棟高枕頭喊完一晚,我發現原來個天一早安排好,所有野都係天注定,由"a和b成了朋友"呢幾個字開始, 平時呢d野我5會理,偏偏佢個名同我個fd一樣,我以為係另一個人,入去睇吓d相,原來5係佢,諗住走嫁啦!又唔知點解比我見到一張亦係唯一一張比我知道佢係c6個ex既相,然後我再發現佢send msg比c6,之後我上黎報告啦!報告完之後,我好奇好想知道多d關於佢既野,不停去搵,終於比我搵到佢個 blog,我去到,心血來潮好想睇最後果頁,亦即佢第一篇文章,係幾年前的,係佢同c6的愛情故事,從文字中知道佢一直放唔低c6,好想知道c6既近況~係故事裡提過的野,我都知,c6以前同我講過,除左裡面既花言巧語,睇哂之後,我個心好痛,呢d過去既野,本來我唔應該知道,但我自己衰八掛,但同時我好同情佢,覺得佢好慘,當時晤係我,可能而家佢地仲會一齊。但講真唔通喺差不多9年後既今日要我比返個老公人?sorry~我做不到,但呢刻我既心情好亂~各位mami,點做先好呀?

大宅

仲有,係果篇故事裡,連我都覺得係c6當年有負於佢,雖然果時c6得19歲,而我都只係個15歲既o靚妹~

男爵府

咁聰明既你
原帖由 katie0921 於 10-6-16 15:08 發表
梗係delete message...... 如果唔係咪比多一次機會"人地" 和 比多一次機會自已可能冇咗個老公...不要放過任何機會佢和前女友有約會的機會.
你可能只看到這一次, 但......佢地有幾多次..已發生咗約會機會....你都唔 ...

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 落地孩兒 於 10-6-17 10:48 發表
首先多謝各位mami既回覆,經過尋晚我棟高枕頭喊完一晚,我發現原來個天一早安排好,所有野都係天注定,由"a和b成了朋友"呢幾個字開始, 平時呢d野我5會理,偏偏佢個名同我個fd一樣,我以為係另一個人,入去睇吓d相,原來5係佢,諗住走嫁啦 ...

老公要變心, 做乜都無用.
同埋曾年舊事, 如果你老公愛你就應該知點做啦!而家我係佢老婆, 仲要有埋仔女, 叫佢死開!

你有無同老公傾過呢件事先? 同佢講個fb個msg? 點解佢仲要黎揾你? 你話我唔鐘意!

大宅

首先, 我覺得唔好delete 個mgs, 因為男人好唔鐘意女人攪佢d 嘢, 好似侵犯到佢個人空間同自由, 另外, 先建議你開心見誠同你c6講, 問呢個女人係邊個, 可唔可以介紹你認識, 但如果佢唔想, 都唔好逼佢, 另一方面, 我會建議你要執執個外表, 如果自問ok, 就冇問題, 因為呢d女人, 又要再重出江湖, 一定操到自己好fit, 你要裝備應戰! 唔好俾你c6覺得你只係黃面婆呀!

唔駛驚! 如果你c6 一早覺佢好, 就唔會同你一齊啦! 俾d 信心自己, 好好裝備自己, 打扮keep fit係女人一生都要做!

原帖由 落地孩兒 於 10-6-16 12:42 發表
相比呢度其它mami,我既問題微不足道,但都希望各mami教吓我~
頭先開fb,發現c6同一個女仔"成為朋友"個女仔係c6同我拍拖對上個女朋友黎既(N年前喇)本來冇咩問題,但我發現個女仔早幾年因為大肚而結左婚,但啱啱離左婚,個b ...

大宅

你老公飛得佢,100%唔會再一齊啦,調轉個女仔飛佢就難講d,定呀!

大宅

其實你會唔會問下你老公先好呢?你自己一味諗咁多都無用 可能你老公完全都唔放li個女人係心上 係個女人一廂情願姐 畢竟已經咁多年前既事 你老公負佢又好 唔負佢又好 感情li d野邊有得計 你又可憐佢d咩姐 你當初又唔知道 只可以講句有緣無份

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇你咁樣講完,你更加要小心,不過唔係你老公,係個女人!!你一定會用放唔低你老公呢個理由黎博你老公同情!!我EX個隻狐狸就係咁喇,話中學時已經暗戀我EX,仲話真係好愛我EX tim!!最後隻狐狸當然成功啦!!有邊個男人唔鍾意個女人話自己係一生中最愛呀!!所以你絕對要小心呢個女人!!好老實明知人地都有家庭,做咩仲要搵人o者!!你話不嬲有搵開就話o者!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

複式洋房

SORRY...有個女仔,佢係HOME搵到佢老公同自己好姐妹搞野隻VCD,當時佢大咗肚KA喇,佢打比讀書時一個暗戀咗佢好耐既男仔,問對方佢離唔離婚好,對方都已經有老婆同6個月大A仔仔,(個女次次比人HURT都搵呢個男仔哭訴,有次又搞埋LES...)後來男仔個老婆仲知道個女SEND D咁KA相比自已老公,見到眼火爆啦,,,,,我覺得條女SHORT SHORT地,就算好FRIEND都唔會SEND張餵人奶KA相比人KA MAH...我覺得佢份人好有問題LO

複式洋房

妳唔好咁傻啦,有時有D野係番唔到轉頭,係你老公CHOICE咗妳,妳咁都唔明?人生有好多遺憾,但唔好製造遺憾,妳唔好怪自己啦,我成日都CHECK我C6 D EMAIL同 FB,BUT我唔會即刻比任何反應,要睇清楚D先,唔係比佢反話我唔抵MAH,我好明白個心會好難頂,又訓唔到,我都試過,加油呀....

複式洋房

樓主, 其實可能你自己想多左唶, 你老公係同ex有野, 就唔會比pw你啦, 而且佢都未睇個email, 你已經禁傷心, 會唔會自己想得太多負面野呢, 既然你都知你同老公感情好, 就比d信心自己同老公, 你再睇定d, 佢有咩回應先再想決策啦, 想野要想正面d, 未必係你想得禁差既...開心d啦!

首頁

尾頁

跳至