嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我買左heinz既果蓉比bb,請問

我買左heinz既果蓉比4個月大既bb,請問:

1)係咪係咪一日一餐試下先?
2)係咪用暖奶器"坐"熱?
3)餵果蓉同糊仔係咪一樣?

thanks!!
BB豬係11/1/2005係仁安醫院出世架 的成長日記

子爵府

Re: 我買左heinz既果蓉比bb,請問

其實應該六個月才開始吃固體,果蓉不好坐熱,就咁食就得啦!
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

複式洋房

thanks,因為佢寫4個月可以食.
咁請問係咪當一餐,食幾多先岩?

公爵府

如果bb初初學習食固體, 佢一定唔會食得多~ 況且果蓉是生果, 如果遲d您想當正餐, 最好加埋其他固體俾bb食啊~

洋房

1. 起初,應該比1-2 羹先,慢慢才加多D
2. 我有試過用暖奶器"坐"熱,因為嗰陣喺winter,BB食咗無問題!
3. 差唔多啦。

新鮮的蘋果好食好多,Heinz既蘋果蓉酸酸地。你不如買定個device磨蘋果蓉。

我個 BB 一向食得少,but 好鍾意食蘋果。我試過多種的apple, 嘉拿蘋果 is my BB's favorite。雖然細細個,但是果肉很多, 甜&無渣。

*有無買軟膠頭的BB spoon,咁就唔怕BB大力咬匙羹*

複式洋房

唔該哂大家.

咁我初初餵1-2羹,係咪要補番奶粉?
我買果隻係甜栗米加南瓜蓉.
係呀,我都未買bb食器tim,多謝提醒

洋房

剛開始時,可以喺未夠鐘食奶,而BB又有D肚餓的時候,俾佢食小小果蓉當小食。

另外,你可以將甜栗米+南瓜蓉加入糊仔俾BB 食。

複式洋房

felicityn ,

唔該哂你呀∼我試下先

大宅

toby_mama

唔好意思, 題外話... 請間你個麵包超人玩具("查查")係o係邊度買嫁??? 因為我揾左好多間都冇得買啊 :-( :-( :-( :-(

複式洋房

蛋豬,

果個沙鎚?係朋友送架,好似係giftland買架~你試下搵下~

大宅

唔該晒啊 , 不過請問giftland o係邊度嫁????

首頁

尾頁

跳至