自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢從來都無真正詳細解釋過佢件貨有D MUG 嘢功能...由頭到尾都喺度放屁

現在只是把一個爛方案包裝過後再推銷,一拿出來討論,其弱點和缺憾便會表露無遺

原帖由 lalababe520 於 10-6-18 12:44 發表

嘩..........................同你同感到.....

我都唔知個條佬講咩, 我好想問下佢知唔知自己講緊咩
照犒讀 cheap佬

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

大宅

阿爺收緊民係始於六四事件, 如果阿爺近十年有心攪民主就唔會叫D鷹犬唔好移龍門, 賴貓, 曲解基本法(有起草委文件, 聯合聲明附件), 阿爺貨不對辦, 梗硬要人收貨, 如果做唔成生意就賴人哋, 自已反而無責任, 你會唔會用這種思維方式教導子女?

原帖由 jediknight 於 10-6-18 14:28 發表
佢若係真心真意為香港人就唔會搞到過政制停濟不前啦!

回歸前係民主國家 - 英國面前又唔爭取普選港督及普選所有立法局議員,正一英犬。到回歸後,啊爺自己仲係一黨專政,肯比香港慢慢玩吓民主都想點呀。

呢班所謂民主派依 ...

禁止發言

大宅

好簡單的數字已經可以顯示個方案有幾差:
任何政改方案都必須得到立法會三分二同意,要廢除功能組別選舉,現在六十人議會要爭取的是功能組別的10票支持,而議會增加到70人的話,要廢除功能組別就需要爭取功能組別11.6票支持,也就是說更難了!這三分二的關口是永遠也跨不過去的。那麼,曾的政改方案就不是向前,而是向後退。

原帖由 jediknight 於 10-6-18 15:40 發表
你講左等於冇講,同余小丑一樣毫無理據

吃了不但無益,反而有害。

請問你害在那,舉啲實則嘅 point來聽聽

個爛方案包裝過後再推銷

個方案再爛都好過現有制度!

...

禁止發言

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁都比你拆穿!

原帖由 BookloverJ 於 10-6-18 15:58 發表

wisekid2007 / edexp / Avatar / Jediknight,

呀聰明仔老豆, 你週圍話人英犬, 其實邊度有人英犬得過你呀!成日攞個讀國際學校既仔出呢哂命, 話佢D英文點勁點勁, D中文點差都無所謂!你D假名比版主ban 完一次又一 ...

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

係邊個縱容發展商以大欺小? 官商勾結 ?

立法要係售樓書寫清楚 "測量師" 測量後嘅呎數, 真係好合理, 點解可以唔通過 ? 有咩理據 ?

原帖由 jediknight 於 10-6-18 15:02 發表
余若微擺明係誤導無知市民啦!

買樓明被騙一樣可跟現行法制去告發展商或賣家,當然你要證明對方行騙啦!

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

邊個對號入座?

原帖由 BookloverJ 於 10-6-18 18:46 發表

其實你呢種人咪同D香港親中派人士, 大陸D高官一樣. 一方面就鬧D民主派崇洋媚外, 親英媚美, 一方面就叫D仔女出國移民.

鬧人英犬最大聲個個人其實自己就最英X!我只不過睇唔過眼所以要揭穿你既假面具! ...

男爵府

女中豪傑, 特首相形見拙

禁止訪問

複式洋房

我是一個師奶,97前點解我地唔過問政治?因為97前我地有溫飽,只要我地肯做,大把工等我們做,生活質數一年比一年更好,
現在香港所為優勢都是英國留下,(包括法治..自由貿易....)
相反回歸之後呢?經常聽到是亞公送...亞公贈,......
香港人唔上大陸就無工做,結果這批人嘅下場呢?大部人因為教識了大陸人就給老闆炒了,中小企老闆下場呢?(大公司我唔知)?不見得好,大陸D政策..............唉...我沒有見到可以賺錢離場........

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 calcal 於 10-6-18 22:00 發表
女中豪傑, 特首相形見拙

複式洋房

迫不得已,才懷念港英時代.....英國人不是我們什麼人,都比這麼多多東西給我們懷念..(即使當時香港有錢給英國,我當佢交學費).但回歸祖國後,有什麼東西教了我們呢!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 alice3802cheng 於 10-6-18 23:06 發表
我是一個師奶,97前點解我地唔過問政治?因為97前我地有溫飽,只要我地肯做,大把工等我們做,生活質數一年比一年更好,
現在香港所為優勢都是英國留下,(包括法治..自由貿易....)
相反回歸之後呢?經常聽到是亞公送...亞公 ...

呢樣野又唔可以怪大陸! 憑良心講,香港係一個已發展既城市,要再發展既空間仲可以有幾大呢? 大陸係呢卅十年先對外開放,國家大人口多自然成為一個有"錢"途既新地方,如果唔係邊會有咁多國際品牌爭住打入中國呀!

回歸咁多年,香港除咗玩政治,仲做過D乜? 遊輪碼頭話起話起,講咗幾年都D議員都爭唔掂個選址,結果要肉肉孫孫咁泊係貨櫃碼頭成為國際笑柄先肯收手! 周邊地區,例如新加玻,深圳,上海咁,人哋個個都發展經濟,做基建,香港呢? 不論政府提出D乜,通通都被否決,係咪真係推10政策出嚟無一個係對香港好先? 問心啦!

如果而家唔係有自由行,香港真係死咗啦! 唔係話阿爺放水就要支持佢,而係要睇睇自己手上有咩籌碼先? 香港而家做咩野都要阿爺肯先做得,我哋只可以係有限既空間去爭取最好既野,搞混檔就咩都無,大家咪一齊50年不變囉! 到時全國發展晒得番一個殘破既香港,到時仲有邊過嚟投資呀! 自由行都唔嚟啦!

首頁

尾頁

跳至