夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

同意!!!

原帖由 jerma 於 10-6-19 12:02 發表
如果佢一次又一次咁傷害你,你29歲,走啦! 出面仲有一大個森林AR!

好過到你39先走啦!

侯爵府

我就容忍吾到比同一個人多次咁傷害自已喇,你咁後生走為上著啦。

複式洋房

回覆 7# kid69 的文章

也許離開是最好的方法,放了他,放了自己.說很容易,做郤很難.男人有著同女人不一樣的愛情觀,所以我們會受傷.
如果你們還沒有孩子,就離開他吧!因為不值得再為他等待,何苦讓自己一生不快樂,你還這樣年青,不會一輩子寂寞的,留在他身邊幾乎可以肯定你會悲傷一生,那段聲音會一輩子出現在你的生活中,婚姻沒有了信任,很苦,很苦!

伯爵府

你29歲仲咁鬼青春, 點會走唔甩, 如果你老公婚前婚後都係咁既人, 我估都幾難要佢改, 何況佢都係37歲, 定力又唔夠, 真係大把妹仔黐埋去, 假設你有70歲都仲有40年唔開心, e+都未過到半世人呀! 要夢要醒就只有你自己至知囉

別墅

原帖由 kid69 於 10-6-19 09:55 發表
我就黎29,佢大我8年,我地識左10年啦, 結左婚兩年幾, 所以離開太難...

我覺得你呢個諗法真係錯晒,識左10年,結婚兩年幾,點會離開太難呢?

明知個男人係咁你都唔走仲要回頭,痛苦的只會係自己,無人會可憐你.到佢在外邊有二奶仲生埋仔女你先後悔,未免太遲了.

請三思

珍珠宮

其實一個成年人會唔開心,只係得一個原因,就係自己唔放過自己。我都試過離開一個我當時好愛好愛的人,初初一定好難受,但時間一定可以令你復原。

大宅

我會用好簡單既方法面對,首先撫心自問,1.這個男人你還愛他嗎?2.是否不能沒有他?3.他對你的愛(我指是他行動上你能看到的)你認為滿足到你的需要嗎?4.你在經濟上要依靠他嗎?
若上述答案都是否定,或大部份否定,咁你就問下佢件事究竟係點,個普通話女人係咩來歷等,聽完後再睇下自己咩感受,可能要分開冷靜下或無嘢都未定。
好啦,若你是後者,即你認為自己不能沒有他,沒有他你生存不了,哪麼甚麼也不要問,當沒有發生過一樣地繼續和他生活,直至有一天你的自尊心蕩然無存,會有一刻如夢初醒的感覺時,你就可以放手了,人有時就是這樣,可以的話給自己一條生路和好走的路,但放棄不了的話,也可以繼續作賤自己直至初傷害得體無完膚時,你便會知掟離場。純屬個人意見。

禁止發言

子爵府

你未有小朋友便應該走.

複式洋房

多謝各位既意見。我要認真想清楚前路如何。

別墅

樓主:人唔會無左邊個唔得,我地依然要食飯,地球依然會轉!係咪?
做人最先要學懂怎去愛自己!選擇一條令自己開心既路去行,才不枉此生!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 oknsca 於 10-6-18 23:11 發表
set個時間比自已...如半年,一年....如果到期都仲係好痛苦,就離開佢啦,放自已一條生路!

放條生路比自己.佢唔一定係你一生中要既人.

別墅

好媽媽勳章

其實你自已都有決定,bk mami點講你都要中個頭返埋去都無辦法.
但你只係都佢過第一個"十年"就咁痛苦,如果大家身體健康的話,都仲有一齊經歷更多個十年,但佢值唔值你同佢繼續落去,你自己認真諗下......
29歲其實好後生,仲有大把機會從頭黎過。
[img align=left]http://mydeskcity.com/QTZY/GIF/7caicg/7caicg002.gif[/img]

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

請各位討論時保持冷靜及小心用語

多謝合作
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

首頁

尾頁

跳至