自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唉! 好唔開心! 上年豬流感你又中招, 今年手足口你又中招, 係咪真係我揍得你唔好, 令你抵抗力咁差? 尋日同 99 講, 佢話好野又冇佢份, 呢 D 就次次中! 唉! 我都唔想架!

珍珠宮

原帖由 meiling222 於 10-6-19 13:00 發表
唉! 好唔開心! 上年豬流感你又中招, 今年手足口你又中招, 係咪真係我揍得你唔好, 令你抵抗力咁差? 尋日同 99 講, 佢話好野又冇佢份, 呢 D 就次次中! 唉! 我都唔想架! ...

你講嘅我個仔都中晒, 而加喺屋企休息.
上年出水痘都中過
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

好媽媽勳章

唔好咁諗, 小朋友病媽咪最辛苦+擔心.

而家咁多菌, 唯有增強小朋友自身抵抗力, 不幸中招之後又會再大隻D, 我係咁諗架!

加油!

公爵府

唔好咁諗啦~ 小朋友成日都會比較易病, 唔關你事既, 好好照顧囝囝啦~

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

多謝妳地既鼓勵呀! 我會加油, 好好地照顧囝囝! 不過佢唔舒服成日發皮氣, 我知佢發皮氣係因為唔舒服, 但有時真係幾難頂, 我成日同 C6 講, 你個仔唔舒服我就要`搾頸就命`, 嘻! 再加埋 99  D 反應, 所以想上黎呻下囉!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

亞女5月尾中左手足口病,今個星期一又出水荳,不過1生人會出1次水荳,依家出都好過細B出世後先出,到時都唔知點。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

大宅

好媽媽勳章

同奶奶講話抵抗力好唔好係爸爸個邊遺傳嘅,等佢無聲出

大宅

樓主,我同妳一樣,亞仔兩星期前在校中了手足口,又係唔舒服有時發脾氣,之前又試過腸胃炎入院,經常比99話他抵抗力咁差,不夠營養。唉!學你話你估我想咩,湊仔巳辛苦還要有話聽,煩死。好多時我都比她攪到不高興。

首頁

尾頁

跳至