跳至

首頁

尾頁

別墅

因為第一胎開刀,呢胎要提早兩周開刀生,變成6月b,心情真緊張!第一胎都話痛到無命生唔出先開刀,個人迷迷糊糊都無0甘驚!呢云清清醒醒真係有d驚同緊張,希望一齊順利,唔知有無媽咪同我一樣開刀生呢?
仲有我個胎下垂了我以為會早產,點知昨天產檢照超聲波醫生話仲未下盤骨,唉!所以產檢都幾重要,要照過先知咩事!

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

祝你順利先~

係呀…產檢好重要,原本我響健康院個醫生手摸話阿囡頭仔轉左,第二日睇c+一照,原來阿囡頭仔仲未轉!我35w喇,阿囡又大份,好大機會要開刀!好在有keep住去c+檢查,如果唔係就危險喇…
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

祝你一切順利呀!

大宅

我都係開刀生,但醫生唔肯提前2週幫我開刀,原本佢要我39週開刀,因為撞岩weekend先提前2日。

原帖由 tszchingmak 於 10-6-20 08:58 發表
因為第一胎開刀,呢胎要提早兩周開刀生,變成6月b,心情真緊張!第一胎都話痛到無命生唔出先開刀,個人迷迷糊糊都無0甘驚!呢云清清醒醒真係有d驚同緊張,希望一齊順利,唔知有無媽咪同我一樣開刀生呢?
仲有我個胎下垂了我以為會早產, ...

別墅

快生,d檢查錢都係唔慳得,政府都用人手檢查,有時可能不准,我上一胎係私家看見未調頭,醫生立即寫信叫我去政府醫院book時間開刀,所以快生都係要去私家check check穩陣d!

原帖由 goosema 於 10-6-20 09:16 發表
祝你順利先~

係呀…產檢好重要,原本我響健康院個醫生手摸話阿囡頭仔轉左,第二日睇c+一照,原來阿囡頭仔仲未轉!我35w喇,阿囡又大份,好大機會要開刀!好在有keep住去c+檢查,如果唔係就危險喇… ...

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

祝順順利利~ 到時記住上黎報喜

大宅

祝一切順利!!
照超聲波真係好緊要, 用人手未必會錯, 但可能會唔清楚, 都係照下安心d

大宅

你今日做咗亞媽未呀~
祝你一切順利~~~~

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

祝一切順利.

大宅

畀面勳章

快d返黎報告下..祝順利

大宅

好媽媽勳章

順順利利,等你報喜^^

別墅

各位姊妹,我生左啦!今次第2胎,半身麻醉清醒中生,第一時間看見阿b,雖然沒有陣痛,不過生完之後子宮收縮,再加上我把上一胎的蟹足腫疤痕順便割掉,所以生完第一天勁痛,不過第2天可以下床,我見人地d自然生復原快我好羨慕,因為可以有精力揍小孩,宜家最唔捨得留低個囡係屋企,仲有5天先出得院,好掛住佢!

大宅

原帖由 tszchingmak 於 10-6-24 06:45 PM 發表
各位姊妹,我生左啦!今次第2胎,半身麻醉清醒中生,第一時間看見阿b,雖然沒有陣痛,不過生完之後子宮收縮,再加上我把上一胎的蟹足腫疤痕順便割掉,所以生完第一天勁痛,不過第2天可以下床,我見人地d自然生復原快我好羨慕,因為可以有精力揍 ...

恭喜晒~
係呢, 點解要住5天先出得院呀? 有事?
我都會係同一條疤痕再開刀, 到時唔知有幾痛呢...
ps:我以前開刀係切野.

別墅

自然產3天閃得,我開刀要5天,因為要看埋條疤埋得好唔好,好無事5天就閃得!

男爵府

請問你係0吾係在私家生呀? 政府開刀都好快要你閃.

原帖由 tszchingmak 於 10-6-25 22:08 發表
自然產3天閃得,我開刀要5天,因為要看埋條疤埋得好唔好,好無事5天就閃得!

別墅

今次私家生,上次政府生,條疤長唔靚且最後發炎,今次去私家整返好條蜈蚣!

原帖由 moondream3003 於 10-6-25 22:41 發表
請問你係0吾係在私家生呀? 政府開刀都好快要你閃.

洋房

恭喜晒!!
你上次條疤發炎, 最後點好番?thanks!!

原帖由 tszchingmak 於 10-6-26 18:09 發表
今次私家生,上次政府生,條疤長唔靚且最後發炎,今次去私家整返好條蜈蚣!

別墅

回覆 1# claudiayu2010 的文章

我驚講你知嚇親你,就係在疤痕上打左止痛針,然後整開條疤放濃洗乾淨個傷口,當傷口乾淨之後就再入手術室縫返個傷口!
呢個方法係最快好番,我11月生,1月產檢時有一個女生跟我一樣,不過佢出左院,結果埋唔到個傷口位一直要洗,佢話洗到一月都未好,所以我回想起來,寧願忍一時之痛,總比天天洗傷口好!
所以姊妹們開刀的,要好好照顧傷口啊!

洋房

其實我都係第一胎開刀後傷口發炎....好怕第二胎又傷口發炎......我唔知係我的問題定醫生問題......我9月開刀生...好worried

原帖由 tszchingmak 於 10-7-1 16:10 發表
我驚講你知嚇親你,就係在疤痕上打左止痛針,然後整開條疤放濃洗乾淨個傷口,當傷口乾淨之後就再入手術室縫返個傷口!
呢個方法係最快好番,我11月生,1月產檢時有一個女生跟我一樣,不過佢出左院,結果埋唔到個傷口位一直要洗,佢話洗到 ...

首頁

尾頁

跳至