親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家日元咁高,仲有乜嘢或牌子值得在日本買呢?請俾意見,謝謝.

大宅

手袋唔知抵唔抵呢?而家Yen咁貴。有朋友介紹鮮帶了好正。

原帖由 elsawong 於 10-6-20 09:52 發表
依家日元咁高,仲有乜嘢或牌子值得在日本買呢?請俾意見,謝謝.

大宅

你指Agnes B, Blue Label 之類? How about Porter, 會比HK 平嗎?

大宅

我已經5年冇去過日本,下星期去大阪打算睇睇Agnes B & Blue Label,Porter正唔正架?

原帖由 elsawong 於 10-6-20 10:21 發表
你指Agnes B, Blue Label 之類? How about Porter, 會比HK 平嗎?

大宅

之前日元低時, Agens B 同 Blue Label 都抵買嘅, 起碼啲款新啲, 依家就唔知啦. 至於Poerter, 就冇比較過. 我貪佢輕.

珍珠宮

Comme Ca Ism
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

是否買藥.....龍角散, 有甚麼用 大概幾錢 謝謝!

伯爵府

好媽媽勳章

我會買把好廚刀同感冒藥(新路路Gold)。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

大宅

原帖由 小蘅媽媽 於 10-6-20 21:07 發表

是否陶瓷刀? 不知與日本城的有乜大分別. 只知與一田有售的在日元兌約7.8時, 平30%左右. 感冒藥好見効? 是否杜如風推介那款? 上年我在大板的藥房見過, 約100港元一盒, 但見自己唔食開成藥, 加上不知効力如何, 所以冇買.

大宅

原帖由 mickeyeva 於 10-6-20 18:06 發表
是否買藥.....龍角散, 有甚麼用 大概幾錢 謝謝!

呢度可以參考下 :http://www.kenko.com/product/item/itm_6901288672.html

上年我係新宿吉祥寺果d藥房買698yen..

個人覺得剛起喉嚨痛時食幾包就冇事..粉紅色盒似士多啤利味..好易入口..

洋房

剛起喉嚨痛時, 真的有效

粉紅色盒的是桃味.

原帖由 happybaby212 於 10-6-20 23:54 發表

呢度可以參考下 :http://www.kenko.com/product/item/itm_6901288672.html

個人覺得剛起喉嚨痛時食幾包就冇事..粉紅色盒似士多啤利味..好易入口.. ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 elsawong 於 10-6-20 22:35 發表

是否陶瓷刀? 不知與日本城的有乜大分別. 只知與一田有售的在日元兌約7.8時, 平30%左右. 感冒藥好見効? 是否杜如風推介那款? 上年我在大板的藥房見過, 約100港元一盒, 但見自己唔食開成藥, 加上不知効力如何, 所以 ...

我係想買壽司刀...陶瓷刀我都有用,好切唔使磨,但係覺得太輕唔就手。如果真係買,還要請老闆教我磨刀...

果隻新路路Gold清鼻塞幾有效。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

男爵府

原帖由 elsawong 於 10-6-20 10:33 發表
之前日元低時, Agens B 同 Blue Label 都抵買嘅, 起碼啲款新啲, 依家就唔知啦. 至於Poerter, 就冇比較過. 我貪佢輕.

Agnes'b Japan Limited Product cheaper than HK

翡翠宮

感冒藥新路路Gold...聽人講過好似好work, 知唔知邊度可以搵個包裝look look...thx!

原帖由 小蘅媽媽 於 10-6-20 21:07 發表

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 bb2 於 10-6-23 20:50 發表
感冒藥新路路Gold...聽人講過好似好work, 知唔知邊度可以搵個包裝look look...thx!

去呢度...

http://www.daiichisankyo-hc.co.jp/products/details/lulu_a_gold/index.jsp

大宅

畀面勳章

係新宿小田急百貨近uni qlo轉彎的藥房, 買大盒龍角散90g, 佢地買1688, 我揾咁多間佢最平

原帖由 happybaby212 於 10-6-20 23:54 發表

個人覺得剛起喉嚨痛時食幾包就冇事..粉紅色盒似士多啤利味..好易入口.. ...

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至