懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想問, 第1胎同第2胎係幾多wks 出世架?

我第1胎係剛好40wks 出世, only陣痛+ 人工穿水到亞b出世用左around 8hrs 度.....

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

第一胎﹣﹣WK38生,見紅+假宮縮左一日,真陣痛至生得痛左6個鐘,因最初開得唔好所以係人工穿水......
第二胎﹣﹣WK39D6生,見紅+真陣痛CALL白車入院,到生痛左唔夠5個鐘,自己穿水,穿完水就10分鐘生左
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

子爵府

第一胎WK40D3生,見紅+宮縮+陣痛至生得痛左13個半鐘,人工穿水

第二胎WK39D5生,陣痛+見紅CALL的入院生共1個鍾9個字

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實第2胎係咪通常早過第1胎架?

大宅

第一胎, 40wks, 陣痛, 前後3個鐘
第二胎, 都係40wks, 都係陣痛, 吾洗2個鐘
聽講, 普遍第二胎都會快過第一胎

子爵府

好媽媽勳章

第一胎:40w8d,見紅,小小陣痛入院,大痛到生10個鐘
第二胎:40w5d,見紅+陣痛入院,4個鐘

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

第一胎, 39w6, only陣痛...大痛2個鐘穿水, 穿水後3mins生左大仔.
第二胎, 39w6,同樣only陣痛等穿水, 大痛差唔多3個鐘, 穿水10mins 細佬出世...

首頁

尾頁

跳至