懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問找"余啟文醫生"接生的媽咪 ?

我準備七月中找佢接生, 請問有經驗媽咪, 余醫生是否細心? 順產的手勢如何? 會否用催生藥? 如見紅call佢機, 佢會叫你幾時入院呢?

另外, 請問有冇媽咪知道余醫生是七月還是八月放大假呢?

謝謝!

大宅

Re: "余啟文醫生"係咪好好o架?

fungma,

我上次去檢查時余醫生話佢會由7月8日開始放假兩個星期.

大宅

thanks lokkit.

咁佢7月中咪唔可以同我接生o羅?

我預產期係7月18日, 點解佢又照比入院信我o既?

點算, 咁我駛唔駛找定第二個醫生?

大宅

DR. YU 話會安排其他醫生俾我地(如果在佢放假時生), 有冼醫生, 梁國齡等...

大宅

hi elaine,

但係其他醫生我們冇睇開, 唔知我們的情況, 放心嗎?

佢係2個月前已經比入院信我, 仲話8月先放假,
所以我冇擔心過, 但尋日我朋友就話佢係7月放假, 加上lokkit 的資料, 我剛再致電診所, 姑娘都話佢係7月8-21日放假.

點解佢明知自己幫唔到我接生都唔講?
我好唔開心, 而家都唔知應該找邊個醫生, 個個好醫生都咁多人, 唉...
該用戶已被刪除

Re: "余啟文醫生"好嗎?

大宅

Re: "余啟文醫生"好嗎?

thanks 茵茵.

大宅

fungma :
我都是上星期dr. yu 講, 佢係7月8-21日放假.
的, 雖然我是7月尾生, 但係我都驚bb會早了出來.

冼醫生我都是在仁安照2次超星波見過, 而且都好似很多人睇, 如果要standby 多個醫生, 我會選佢.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我預產期是7月19日,又係找DR YU 接生,我上次履診佢已經同我講,如果萬一在佢放大假時要生,會安排其他醫生,我想問醫生費會否不同,而且其他醫生會唔會無時間幫我接生,因其他醫生都有自己的產婦要跟進,咁到時點算?

大宅

Re: 余啟文醫生

維尼熊pooh , elainelam,

雖然冼醫生同梁醫生都係出名的好醫生, 但畢竟我們唔係跟佢地做開檢查, 到生個日先知邊個醫生接生, 好似好冇安全感咁喎!

子爵府

各位bk sister,你地都係去東英睇產檢o架,我都係,不過我唔係比dr yu接生,係打算去政府e院生
]

子爵府

dr yu好好人呀,又溫柔
]

大宅

fungma, 維尼熊pooh :

我都覺好似好冇安全感咁, 好似在政府生一樣, 到時先知邊個醫生. :cry:

大宅

elainelam2020, 維尼熊pooh,

係 lu, 所以我老公話叫我轉過第二個醫生, 但我又驚而家轉醫生太遲, 又唔知個醫生有冇位, 因為d孕婦通常都由4,5個月開始睇架嗎!

你們又點睇?

elainelam2020 寫道:
fungma, 維尼熊pooh :

我都覺好似好冇安全感咁, 好似在政府生一樣, 到時先知邊個醫生. :cry:

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fungma,elainelam2020,
其實可以依家揀定邊個醫生在DR YU 不在港時幫我地接生,我星期一會做檢查,到時我會詳細問清楚情況,例如醫生費用,跟進情況等

首頁

尾頁

跳至