自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你們的幼稚園會轉款式的嗎 ?
一早在轉季時
我已問晒人攞d校服
打算俾細路著的
點知話要轉款
咁我兩位大少咪好重成本囉...

其實我唔明好好地一間學校
點解要轉服飾
校服唔係代表學校的嗎 ?
幾年轉一次人地點認呀 ??

侯爵府

畀面勳章

早幾年前我也遇上相同情況,学校也容許小朋友着舊款(校服+書包), school logo一樣就ok!

不过每間學校行政不一,call去問下最好

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

其實應該如果學校無指定一定要著新款的校服,我覺得著舊的也OK

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

k1就可能怪少少,不過著舊應該可以既,唔通升k2同k3都迫住買過新咩

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

問下學校先, K1都無問題架, 唔俾人地有家姐亞哥留俾細佬妹咩

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

問下學校la,唔得都要買過,無計。

子爵府

好媽媽勳章

我以前細個讀o個間學校校服轉款, 有三年過渡期... 三年後一定要換哂, 唔準再著舊款...
你可以問清楚學校...

原帖由 London 於 10-6-22 13:10 發表
你們的幼稚園會轉款式的嗎 ?
一早在轉季時
我已問晒人攞d校服
打算俾細路著的
點知話要轉款
咁我兩位大少咪好重成本囉...

其實我唔明好好地一間學校
點解要轉服飾
校服唔係代表學校的嗎 ?
幾年轉一 ...
我想要9999呀...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 靖嵐 於 10-6-22 13:59 發表
我以前細個讀o個間學校校服轉款, 有三年過渡期... 三年後一定要換哂, 唔準再著舊款...
你可以問清楚學校...

通常指舊生, 新生未必有寬免期

子爵府

好媽媽勳章

又好似係喎...

原帖由 小倩 於 10-6-22 14:28 發表

通常指舊生, 新生未必有寬免期
我想要9999呀...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

又係呢個問題.........
我仔學校咪重老土, 之前已經改左1年(而家新舊都有人著), 今年我仔k3唔岩著, 話"訂造"wor, 我都無特別留意, 返到黎睇真d, 點解係舊款?!
後來查清楚原來學校特登叫校服公司"造"返d舊款俾k3, 方便出外活動同影畢業相
你話係咪激死?! 我著新定舊無所謂, 但著完幾個月就拎去丟, 我真係覺得好浪費! (俾其他學生, 人地又未必鐘意啦, 個個都著新款, 得佢一個著舊款咩)

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 靖嵐 於 10-6-22 13:59 發表
你可以問清楚學校...

我仔下學年轉新校服, 都係有三年寛限期喎

大宅

醒目開學勳章

打電話問下學校啦, 通常都有兩三年寬限期嫁.....我個女個時間幼稚園又係要轉新校服, 不過舊生就會有寬限期, 到件校服真係唔岩著要換個時, 就會轉新校服, 所以個時我個女個班 k3, 有兩種校服嫁......

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我果個到由n1讀到k2 已經轉左2次款

大宅

謝謝各位mami
我真係唔知原來咁多學校喜歡轉款
自己讀書時未試過
到個仔今年第一次
都會問下老師的
呢個星期老師好busy咁解決d畢業生問題
我每次揍仔時
老師都唔得閒理我

大宅

醒目開學勳章

成日轉款,供應商咪有生意做囉!
你知啦!如果唔轉款,容乜易個個都買大件啲架!
(我估! 因為我都會買大件少少 )

大宅

咁聽聞今次係校長好想換款的,我就係唔係好明點解囉 ????

首頁

尾頁

跳至