自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3195153-1-1.html

做左人媽咪, 都吾知誰是誰非了

別墅

係啦~我都唔明d人點解可以咁, 我真係接受唔到羅~!

複式洋房

如果無貢獻就唔好, 一係個男友或老公比夠錢返男家屋企都ok...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁快com檔ga

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁都得

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 心抱 於 10-6-23 21:27 發表
咁快com檔ga

唔怏啦!
你地都激戰左咁耐囉

子爵府

原帖由 rubyplk 於 10-6-23 21:37 發表

唔怏啦!
你地都激戰左咁耐囉

我都無激過
又無人講粗口, 點解會com ga
我真係想睇下d小妹妹講乜ga
等我第時有兩手準備麻

王國長老

王國長老

拜託唔好將個戰塲轉過來。再有人生攻擊要禁言啦。

edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 心抱 於 10-6-23 21:40 發表

我都無激過
又無人講粗口, 點解會com ga
我真係想睇下d小妹妹講乜ga
等我第時有兩手準備麻

其實佢都錯唔晒, 真係(由其係女仔)特別係女, 都好麻煩, 講極都唔聽(可能佢係過來人 ), 到時就真係無晒計.....
我覺得依家為一可做就係多D同佢地傾計, 真係當朋友咁, 到時大左唔會好似溝通唔到咁......

子爵府

原帖由 rubyplk 於 10-6-23 21:49 發表

其實佢都錯唔晒, 真係(由其係女仔)特別係女, 都好麻煩, 講極都唔聽(可能佢係過來人 ), 到時就真係無晒計.....
我覺得依家為一可做就係多D同佢地傾計, 真係當朋友咁, 到時大左唔會好似溝通唔到咁...... ...

其實都係想解釋俾佢聽點防範之麻
咁我地講緊既係"白食白住", 吾知點解講講下會離哂題, R哂頭

水晶宮

我見過唔少例子...後生時拍拖果個父母唔中意...要生要死都要在一起...搞到最後結左婚都要離婚收場...所以有時做父母真慘...有些事真的不能出太多聲...D細路你越反對巨越反抗...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

努力追po…追到我透唔切氣……

我估佢都只係想講 大家幾努力教仔囡唔好去人地屋企住…現實仲有d野馬,教而不善,你有你講佢有佢做 咁姐………

如果我做媽媽叫我放手俾個囡去錯一次半次,我用我條命去擔保,我死都唔會放手!

但係到果日,要點發生,都真係一半家教,一半睇個天啦……

子爵府

原帖由 54heima 於 10-6-23 21:55 發表
我見過唔少例子...後生時拍拖果個父母唔中意...要生要死都要在一起...搞到最後結左婚都要離婚收場...所以有時做父母真慘...有些事真的不能出太多聲...D細路你越反對巨越反抗... ...

最終都係父母既選擇係正確, 往往忠言逆耳
所以要由細建立個好既形象俾小朋友, 等小朋友覺得自己爸媽係無錯, 咁就會易教好多

子爵府

原帖由 edea 於 10-6-23 21:41 發表
拜託唔好將個戰塲轉過來。再有人生攻擊要禁言啦。

edea

我地和平討論GA

子爵府

原帖由 shannnb 於 10-6-23 21:57 發表
努力追po…追到我透唔切氣……

我估佢都只係想講 大家幾努力教仔囡唔好去人地屋企住…現實仲有d野馬,教而不善,你有你講佢有佢做 咁姐………

如果我做媽媽叫我放手俾個囡去錯一次半次,我用我條命去擔保,我死都 ...

講真, 我諗我地個個BK MA都做過邊緣人, 點會吾知箇中因由呀
就因為行過, 先吾想小朋友有機會去行我地差D行錯過既路

水晶宮

原帖由 心抱 於 10-6-23 21:55 發表

其實都係想解釋俾佢聽點防範之麻
咁我地講緊既係"白食白住", 吾知點解講講下會離哂題, R哂頭

可能佢想話, 個仔要帶個女仔返屋企, 亞仔又無能力搬, 做父母未要幫下佢囉!!!
(我估咋..)

子爵府

原帖由 rubyplk 於 10-6-23 22:07 發表

可能佢想話, 個仔要帶個女仔返屋企, 亞仔又無能力搬, 做父母未要幫下佢囉!!!
(我估咋..)

所以要防範, 一早建立個屋企吾可以俾外來人過夜既家規囉
敝, 其實係咪我先係講極都吾明果個呢?

王國長老

王國長老

原帖由 心抱 於 10-6-23 22:01 發表

我地和平討論GA

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我以前有個fd17歲又係去咗男仔屋企訓...吾夠一年有左吾講...我哋見佢肥咗(5至6個月)重笑佢肥咗定有左ar...佢重一齊去做運動...<局桑拿>mouth: mouth: 之後問返佢佢係知道架 男仔mami吾鐘意我個fd....我個fd又吾like佢lamouth: 生咗個b2個月有個男仔追佢(咁啱生完bb一個月佢2公婆成曰鬧咬)佢就同咗個男仔一齊la.........而家個b都10歲lu(一路都係99湊佢每月比3000佢99)....而佢同個男仔拍咗6年散咗....咁佢以前老公而家在結婚生咗個b.........嗰男仔就有女朋友..............而我以前個fd就乜都冇..........所以女仔要自愛ar...

水晶宮

原帖由 yy25 於 10-6-23 22:19 發表
我以前有個fd17歲又係去咗男仔屋企訓...吾夠一年有左吾講...我哋見佢肥咗(5至6個月)重笑佢肥咗定有左ar...佢重一齊去做運動...mouth: mouth: 之後問返佢佢係知道架 男仔mami吾鐘意我個fd ...

咁又係,我身邊有d太細個就有左結婚生仔…
都係由入住人地屋企開始,之後有左生仔,
結婚再離埋婚……好似人生一下子就行完晒咁…

首頁

尾頁

跳至