美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢排睇電視見 fancl 劉心悠個廣告, 有 d 心思思, 想試下放我個士多啤梨鼻 work 吾 work, 請問大家用開邊隻去黑頭?

民房

我用左一個星期(隔又用)﹐覺得幾好。黑頭真系小左﹐毛孔未見有明顯收縮不過個鼻系滑左﹐洗面時FEEL 都D角則無甘多。我吾單只搽鼻﹐面朱D毛孔都大所以都搽D。用完會有小小幹不過敷下保濕面膜就OK。AND 我有度入機所以會做同順手FIRM下D毛孔效果會好D。

別墅

最近朋友比左隻黑頭導出液我試,好得喎!
首先用果支野整濕張棉花,跟住敷係有黑頭用粉刺既地方約兩個字左右.
會感覺吉吉地,之後黑頭用粉刺就會浮哂出黎~~
不過當然唔係陳年大粒果d啦,果d要做多幾次先得.
做完ok喎,好乾淨,d黑頭又無咁快生返出黎~~
不過唔知咩野牌子同幾錢,因為係朋友話好,我叫佢裝d比我試吓.mouth:

複式洋房

原帖由 mickylau 於 10-6-26 10:12 發表
首先用果支野整濕張棉花,跟住敷係有黑頭用粉刺既地方約兩個字左右.
做完ok喎,好乾 ...

請問你講的導出液外型是怎樣? 因我在韓國買了一枝, 用法與你所講的差不多...

複式洋房

我想知

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Fancl 果隻對我唔 work, 又貴。

我而家都係用 D 黑頭軟化液, 再自已針清。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thx 大家既回覆

我以前有用鼻頭貼, 吾知係咪甘攪到 d 毛孔粗晒, 所以而家想轉下用 d 無咁傷皮膚同毛孔既產品囉

複式洋房

原帖由 mickylau 於 10-6-26 10:12 發表

我都想知係邊隻呀

複式洋房

我都想知係邊隻呀

禁止訪問

陪月勳章

大宅

有冇人用過zino嗰隻黑頭泡泡? 得唔得??

子爵府

我用過唔得呀!
原帖由 joe33 於 10-6-29 09:57 發表
有冇人用過zino嗰隻黑頭泡泡? 得唔得??

洋房

為了解決黑頭煩惱, 用盡各種方法(包括facial, mask, cleanser...) 都只是短暫. 針清唔夠兩日又長滿. 後來看了皮膚醫生, 佢叫我護膚愈簡單愈好, 1)不要用防曬, 因為所有防曬都是塞住毛孔; 2.) 不要用lotion (尤其是夏天), 冬天如果好乾才用薄薄一層沒有oil成分的lotion; 可以不用儘量不用. 所有搽左覺得好立的skin care都不要用. 經過半年的努力, 現在已經沒有黑頭煩惱了.

首頁

尾頁

跳至