跳至

首頁

尾頁

複式洋房

peony 你好嗎 ? 我地做個朋友...有時哩D野...要大家支持下架...KEEP 住個進度呀...如果唔係好易放棄架~~我有D FD 都放棄左呀~~你小朋友幾大呀??

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 14:25 發表

反而我個女 like 睇play along ,多過sing along,佢like睇真人多過卡通人物!!
我個女對"碌咭機"非常有興趣,不過為對啲咭就冇乜反應,我用咗1 1/2月,希 望keep住用會有效喇!!

大粉豬!!你都要加油呀!!! ...

翡翠宮

原帖由 sandy141 於 10-8-17 16:40 發表
peony 你好嗎 ? 我地做個朋友...有時哩D野...要大家支持下架...KEEP 住個進度呀...如果唔係好易放棄架~~我有D FD 都放棄左呀~~你小朋友幾大呀??

好呀!!
我B女8個月大!!
雖然我個女只係用咗1個半月,未見到成效,但係我個女同工人姐姐關係就明顯好咗,以前日頭我返咗工,工人同我個女,靜係你眼望我眼,浪費咗好多時間,而家有呢套教材,我可以安排工人開cd比BB聽,我放工就日BB睇dvd,到爸爸返嚟就同BB睇story!!大家分工合作同BB學English!!
你BB幾大呀??用咗幾耐??

複式洋房

我個仔21個月, 個女8個月~~用左5個月~~
個仔好勁呀~~識好多個字...同識唱ABC SONG呀

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 17:07 發表

好呀!!
我B女8個月大!!
雖然我個女只係用咗1個半月,未見到成效,但係我個女同工人姐姐關係就明顯好咗,以前日頭我返咗工,工人同我個女,靜係你眼望我眼,浪費咗好多時間,而家有呢套教材,我可以安排工人開cd比BB聽,我放 ...

大宅

原帖由 sandy141 於 10-8-18 14:26 發表
我個仔21個月, 個女8個月~~用左5個月~~
個仔好勁呀~~識好多個字...同識唱ABC SONG呀

咁阿女學成點? 我個女又係8個月,但只剛剛開始用,暫時佢好似無興趣咁,唔知點先可以引佢睇呢??

大宅

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 14:25 發表

反而我個女 like 睇play along ,多過sing along,佢like睇真人多過卡通人物!!
我個女對"碌咭機"非常有興趣,不過為對啲咭就冇乜反應,我用咗1 1/2月,希 望keep住用會有效喇!!

大粉豬!!你都要加油呀!!! ...

哈哈,我會加油的,但今日我同阿B轉睇play along,佢又睇睇下突然喊兩嘢,都唔知點解... 同埋佢好似唔多受bedtime song,點算??? 係呢,你點樣可以引起阿女學嘢嘅興趣呀? 可以教下我嗎?

翡翠宮

原帖由 大粉豬 於 10-8-18 23:38 發表

哈哈,我會加油的,但今日我同阿B轉睇play along,佢又睇睇下突然喊兩嘢,都唔知點解... 同埋佢好似唔多受bedtime song,點算??? 係呢,你點樣可以引起阿女學嘢嘅興趣呀? 可以教下我嗎? ...

我一向有間音樂比BB聽住瞓,所以、轉咗 bedtime song佢都好接受!!
我之前同BB睇play along會跟DVD一齊唱,又會做DVD啲動作,我個女最 like up and down呢首 song,因為抱住佢up and down,佢覺得好好玩!!
我個女開頭睇都試過喊,我會抱下佢,同佢傾下講下,等DVD播完,唱完bye bye song 就關咗佢!!而家佢睇 play along睇得幾好,不過 sing along 就一般,有時睇睇下都會扭計!!

大宅

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-19 16:08 發表

我一向有間音樂比BB聽住瞓,所以、轉咗 bedtime song佢都好接受!!
我之前同BB睇play along會跟DVD一齊唱,又會做DVD啲動作,我個女最 like up and down呢首 song,因為抱住佢up and down,佢覺得好好玩!!
我個女開頭睇 ...

我囡囡都一樣喎, 勁鍾意睇 play along, sing along 就一般, 未睇完都扭 lu, 但play along 睇完都好似仲想睇咁, 平時我同佢唱吓 play along 既歌仔, 佢會好開心, 好多首都鍾意, 有一次我同佢唱 buzzing bee, 佢笑到卡卡聲添 ........仲有, 每逢我開dvd, 佢一聽到 "World Fxxxxx" 佢成個人就會彈起咁, 超開心架

複式洋房

亞女就仲未識唱~~哈哈!! 每次開親機佢都好專注咁睇...我都覺得佢地...鐘意睇PLAY ALONG多D....有野玩嘛....哈哈!!

原帖由 大粉豬 於 10-8-18 23:31 發表

咁阿女學成點? 我個女又係8個月,但只剛剛開始用,暫時佢好似無興趣咁,唔知點先可以引佢睇呢??

民房

我响書展買嘅,依家用左一個多月,好同意有左套教材,阿b唔使浪費時間~~~

我個女好like 碌卡,佢會自己坐定,望住姐姐碌張卡 (不過我唔知佢真係睇緊張卡嘅野,定係睇緊張卡郁...)姐姐碌過的卡,我個教育顧問叫我再用嚟同阿女做flash card,佢都會坐定定咁望我flash,希望佢真係明,真係吸收到啦~~~

大家都要努力啊~~~

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 17:07 發表

好呀!!
我B女8個月大!!
雖然我個女只係用咗1個半月,未見到成效,但係我個女同工人姐姐關係就明顯好咗,以前日頭我返咗工,工人同我個女,靜係你眼望我眼,浪費咗好多時間,而家有呢套教材,我可以安排工人開cd比BB聽,我放 ...

翡翠宮

原帖由 waimantaoqq 於 10-9-3 13:16 發表
我响書展買嘅,依家用左一個多月,好同意有左套教材,阿b唔使浪費時間~~~

我個女好like 碌卡,佢會自己坐定,望住姐姐碌張卡 (不過我唔知佢真係睇緊張卡嘅野,定係睇緊張卡郁...)姐姐碌過的卡,我個教育顧問叫我再用嚟同阿 ...

你就好!喇!BB坐定定睇碌卡機,我阿B唔洗1min就攪攪陣,所以我都唔知BB認唔認得啲字!!

翡翠宮

原帖由 Forever@Friends 於 10-8-24 01:41 發表

我囡囡都一樣喎, 勁鍾意睇 play along, sing along 就一般, 未睇完都扭 lu, 但play along 睇完都好似仲想睇咁, 平時我同佢唱吓 play along 既歌仔, 佢會好開心, 好多首都鍾意, 有一次我同佢唱 buzzing bee, 佢笑到 ...

哈哈!!我BB啲反認同你BB好相似!!
不過我同BB玩play along啲玩具,佢會爬過嚟搶,真百厭!!

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

原帖由 cincin_ko 於 10-9-14 19:08 發表
我有套二手, 人地比, 請問個時間表應該係點??
係每日要play ?? each play how long?
1) Sing along
2) Play along
3) Zippy main programme?

yes!!每日都要用o架!!
time table 有分 step 1, step 2, step 3.
step 1 用6-9 months.!!

複式洋房

原帖由 peony_so_hk 於 10-9-8 12:39 發表

哈哈!!我BB啲反認同你BB好相似!!
不過我同BB玩play along啲玩具,佢會爬過嚟搶,真百厭!!

yes yes, my baby also like play along, but he still doesnt know how to crawl....

翡翠宮

原帖由 a_yung2001 於 10-9-15 10:24 發表

yes yes, my baby also like play along, but he still doesnt know how to crawl....

How old is your baby???

複式洋房

PEONY ~~佢地有冇送ZIPPY 比你呀? 我個女好鍾意BUNNY呀~~你個囡囡對邊D野有反應呀!!

民房

好開心呀!!!我昨日如常同阿囡碌卡,我一拎起clap個張,阿囡就拍手,佢一路睇住我碌,一路拍手~我開頭以為佢撞手神啦,點知我再過幾張卡之後,再拎張clap出嚟,佢一見到又拍手!!原來佢真係認得架!!!各位媽咪,千祈唔好覺得bb好似無咩反應而灰心呀,佢地其實真係吸收緊架,一齊努力啦~~~

原帖由 peony_so_hk 於 10-9-8 12:36 發表

你就好!喇!BB坐定定睇碌卡機,我阿B唔洗1min就攪攪陣,所以我都唔知BB認唔認得啲字!!

複式洋房

係呀~~我個女而家都識拍手呀...真係好開心呀~~

複式洋房

你好呀~~你用左幾識呀~做個FD 呀~~大家交流下呀~~

原帖由 waimantaoqq 於 10-9-21 16:59 發表
好開心呀!!!我昨日如常同阿囡碌卡,我一拎起clap個張,阿囡就拍手,佢一路睇住我碌,一路拍手~我開頭以為佢撞手神啦,點知我再過幾張卡之後,再拎張clap出嚟,佢一見到又拍手!!原來佢真係認得架!!!各位媽咪,千祈唔好覺得bb ...

別墅

hello大家,我未買套disney啊,不過都聽過介紹,你地用開的,系米真系覺得有用?? 比d意見啊。一日要用幾耐呢?我指全部步驟加埋
我bb9個月。

首頁

尾頁

跳至