跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實有個時間表既...唔同時間就用唔同既野...成為生活既一部份....

我同左半年, 個仔就好大回響, 因為佢而家係23個月, 個女呢就10個月喇...仲未識講野...未知...不過佢對d玩具同dvd,好有反應...

民房

hihi~唔好意思,咁遲先reply你,早前妹妹wedding,好忙啊~
我用左兩個月左右啦,不過其實我都懶的,有時都唔係日日同佢玩,不過我要姐姐下午play d歌仔,同sing along比佢,等佢唔好浪費時間,夜晚我有時間就會同佢再'look'卡,同埋flash卡,flash完話佢叻叻,佢就好開心,拍手仔~

你呢?你又用左幾耐 ?

原帖由 sandy141 於 10-9-27 13:49 發表
你好呀~~你用左幾識呀~做個FD 呀~~大家交流下呀~~

複式洋房

我用左7個月喇~~

原帖由 waimantaoqq 於 10-10-7 14:23 發表
hihi~唔好意思,咁遲先reply你,早前妹妹wedding,好忙啊~
我用左兩個月左右啦,不過其實我都懶的,有時都唔係日日同佢玩,不過我要姐姐下午play d歌仔,同sing along比佢,等佢唔好浪費時間,夜晚我有時間就會同佢再'look'卡 ...

民房

咁你bb用成點呀?

原帖由 sandy141 於 10-10-14 12:53 發表
我用左7個月喇~~

複式洋房

那~我個女呢...仲未識講野...都係齋睇...拍下手...笑下...都投入既...我個仔就勁喇...成首abc song 都識唱喇..我個仔16個月開始睇到而家23個月...當佢地識野....就講哂出黎...我個仔識既野..仲多個我...

洋房

Peony,

可以比你嗰教育顧問嘅電話我嗎?

複式洋房

Any one want to buy noddy? Can PM me

複式洋房

noddy 唔好用咩?

子爵府

我都好想買.不過好貴啊

大宅

原帖由 waimantaoqq 於 10-9-21 16:59 發表
好開心呀!!!我昨日如常同阿囡碌卡,我一拎起clap個張,阿囡就拍手,佢一路睇住我碌,一路拍手~我開頭以為佢撞手神啦,點知我再過幾張卡之後,再拎張clap出嚟,佢一見到又拍手!!原來佢真係認得架!!!各位媽咪,千祈唔好覺得bb ...

我都覺得呢套教材幾好, 我兩個女都鍾意到暈, 一聽到開頭既音樂已經笑定 而家細女11個月, 識 clap、hands up、hello、bye、bird、bee、blue、black.....最攪笑有次見到 bird, 佢好清楚地講 "BLACK BIRD", 我同C6聽到都覺得神奇, 點解佢會識架!? 我同佢講"jingle jingle"呢....佢即刻會搵呢個玩具, 問佢mickey or minnie 呢, 佢又會指個公仔比我睇..........真係好恩惠, 咁貴去買呢套教材都係值得架 !我個 sales agent 間中打電話問我用成點, 每次提到小朋友既進度都講得好開心, 佢都覺得我決定買係正確既 (of course, 佢有得分 commission )

希望各媽媽都要加油, 真係跟住個 time table 去用, work 架, 一齊努力!

複式洋房

FOREVER FRIEND : 你大女幾大呀...佢係唔係用先架~~

大宅

我打算今日去買呀, 想問吓我囡囡我7個月, 係咪用唔著買let's play 同電子書??

複式洋房

vkbb 你係唔係買左喇~~開始用未呀~~

大宅

Hi~~Sandy,

我買咗Mickey set啦.
上個星期開始用. BB睇過3次開play along隻碟, 次次都會"um um"咁講嘢. 因為佢平時都係比較靜同cool, 但睇碟就好興奮, fing手fing腳(不過都係無笑), 但我覺得佢都幾仲意囉. 其實我個女先得7個半月, 我唔想佢睇dvd, 不過我個sales話一日先睇半個鐘,無問題喎。。。你幾大先俾你bb睇play along??

複式洋房

大家好吖...我都係0912媽媽, 初來報到, 打個招呼先, 我囡囡都用緊

複式洋房

我個女係4個月就用....而家1歲..其實11:00到睇SING ALONG, 5:00到睇PLAY ALONG

佢地好鍾意哩套野...我個仔2歲...而家直頭自己揀想睇個隻...亞女好鍾意BUNNY...見到佢就笑架喇...佢地好攪笑...睇極都好似唔厭個喎~~

複式洋房

FT MAMA ~~得閒大家分享下呀...用哩套野..要好有恆心架..大家加油呀...

老實講...我個仔係最明顯既...佢16個開始用....我諗用左3個月到喇..A-Z已經到認到...不過D 2個音個D字呢...講得唔好..如W, R...而過多2個月..ABC SONG 已經識唱喇.....同1-10都識哂喇...

而家BB..1歲個D朋友..唔好以為未有成績覺得唔得...佢地而家入緊腦..因佢地未識講野...如果佢地一開始講野呢..就即時見效...就好似我個仔咁...我自己都唔相信..佢識咁多個生字...有D 我自己都唔記得..佢竟然記得....真係誇張呀~~

大宅

我唔係FTM, 工人湊! 依家日頭全日播SING ALONG CD, 2點鐘到, 工人會播PLAY ALONG DVD俾BB睇, 依家先玩咗一個星期. 字CARD頭幾日玩, BB都好有心機, 不過呢兩日佢就唔肯睇, 有時仲發脾氣要走....可能佢病, 無MOOD啦?!

複式洋房

係架...初初時好時壞架.....總知要照個時間表做...唔好放放棄....大家努力!!!

我見到我個仔既變化..真係好興奮...佢而家成日扮MR.STRONGMAN....響屋企見到咩就舉起...扮大力士...好攪笑!!! 又成日攞D 書出黎同我講...要讀書書...幾好呀!! 而家用左9個月....真係值架....而家仲有好多野未用....不過我地要同佢地同步而行....我比咩佢地..佢地就吸收咩架...加油呀大家!!

複式洋房

SANDY...我會架啦, 其實對寶寶真係任何事都要好有耐性和恆心, 要比一致的成長環境給她, 一齊努力吧!

原帖由 sandy141 於 10-12-8 11:08 發表
FT MAMA ~~得閒大家分享下呀...用哩套野..要好有恆心架..大家加油呀...

老實講...我個仔係最明顯既...佢16個開始用....我諗用左3個月到喇..A-Z已經到認到...不過D 2個音個D字呢...講得唔好..如W, R...而過多2個月.. ...

首頁

尾頁

跳至