自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我對仔女以前食明治,唔甜,唔惹痰,吸收,大便好

原帖由 LoveKirin 於 10-6-28 11:23 發表
阿嫂生左... 一出院就話一定要畀BB食日本奶粉...
BB女食左雪X,我自己覺得痾太多,好似冇咩長肉...
叫阿嫂諗下轉,又死都唔肯... 咩事呀 ?

我真係唔明點解咁多人都覺得日本奶粉係咁好...
我宜家唔係話日本奶粉唔好,不過唔 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

日本奶粉有一好處係唔洗周圍揾,出面依家好多都成日斷貨!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

只要自己小朋友吸收到食得肥肥白白o既就係好奶粉

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

而家就唔知,以前明治成日冇貨,一訂就要2箱2箱咁訂

原帖由 ChammyMAMA 於 10-6-28 11:25 發表

禁止訪問

大宅

係呀! 我就係見d人成日話買唔到奶粉, 又見到現在d奶粉同日本奶粉差不多價錢, 九年前日本奶粉真係比香港奶粉貴好多, 所以我都打算細女出世比佢食日本奶粉.
原帖由 ChammyMAMA 於 10-6-28 11:25 發表

大宅

最少日本奶粉無三聚氰胺

水晶宮

好媽媽勳章

家下日本奶粉平過香港奶粉,又唔洗自己去抬,又唔怕冇貨,仲乜要食香港奶粉...而且日本奶粉確實冇咁惹痰.

我大仔食惠x,細女9個月前全人奶,之後食森永,分別真係好大.

原帖由 OJ=A 於 10-6-28 11:30 發表
係呀! 我就係見d人成日話買唔到奶粉, 又見到現在d奶粉同日本奶粉差不多價錢, 九年前日本奶粉真係比香港奶粉貴好多, 所以我都打算細女出世比佢食日本奶粉.
...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

最緊要BB合適!

水晶宮

奶粉都要夾唔夾架..人地覺得好,未必岩你個小朋友呢!無話日本奶粉好d或本地奶粉好d喎!夾到就係好奶粉!
我個係吃日本奶粉,吃左無咁熱氣,夾到佢囉~

男爵府

日本奶粉冇假貨既問題嘛.....之前有BK媽咪講過話HK大牌子奶粉有死倉蠅等屍體(唔止一個BK媽咪), 我仲記得放埋相出來......所以覺得日本工場比香港既嚴格認真D安全D.......(咁又係, 我係香港人都情願信日本製作既BB食物!!)
又唔洗自已出街買拎餐死.......
上網買, 有人送過來, 超方便......

子爵府

好媽媽勳章

個女係人地既, 人地簡咩咪咩囉...佢簡日本粉, 總有佢原因...

你又何需執著要人轉非日本幼粉呢..????

男爵府

原帖由 pipip929 於 10-6-28 11:43 發表
個女係人地既, 人地簡咩咪咩囉...佢簡日本粉, 總有佢原因...

你又何需執著要人轉非日本幼粉呢..????

係啦! 我都好怕自己幫BB揀D野, 人地係咁話唔好!!!仲要我聽佢講迫我轉......我心諗關你咩事?!?!

樓主, 你可以講比佢聽你的意見, 做不做由她吧.......

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我唔鍾意香港果d, 成日o係到"竇"呢樣多果樣多... 好似之前係咁講DHA好, 就一隻話自己有幾多DHA, 另一隻又話自己DHA係全港最多, 好快前果隻又話加多幾多個%
我唔認為多就一定好, 好多野太多都會物極必反, 只不過可能未研究到出黎, 所以我唔要果D香港牌子

日本有牌子表明無DHA tim~ 但係我小朋友唔係飲果隻 仲有日本奶粉無咁甜, 一飲A+果D就啖上脛係咁咳

禁止訪問

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 man12345678 於 10-6-28 11:59 發表
呢家大陸禁日本奶粉我反而要同丫仔轉返香港個D....之前都係食開日本嫁..
日本個D係無咁甜嫁

我都係岩岩轉番香港既....
不過好彩亞仔亞女都大, 唔一定要飲咁多, 所以我會溝淡, 5匙奶粉我落3~4匙或者多D水, 如果唔係好多啖

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

雪印有分日本製及澳洲製,樓主肯定阿嫂用O既一定係來自日本?而且就算係日本製就一定有問題?

我囡囡一出世就飲明治,日本奶粉好處在夠淡口,便便一日一次,見囡囡精神健康都好,亦好長肉,所以我都唔係太擔心... 我有問題過兒科醫生,佢話其實隻隻奶粉差不多,只要囡囡食落OK,咁就無問題...

學其它媽咪講,個BB係你阿嫂的,俾佢自己決定返會好D!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

日本奶粉,好似冇咁"野"痰 ...我2個bb飲左,體重,皮膚都ok~

大宅

好簡單係明星效應囉﹗好多人連日文都未懂看﹐成份只係聽人講﹐ 羊羣心理。

首頁

尾頁

跳至