自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

(1) 好好人, 對你好好好關心你, 關心埋你屋企人, 過時過節都會送禮物, 請食飯, etc. 但就要你晚晚加班, 無七八點都無得走.

(2) 吹毛求疵, 做錯左少少野都一定要話過你先會罷休, 做野又一時一樣, 唔問佢又唔知佢想點, 問佢又黑你面, 覺得你咁小事都問正白痴, 但就好少野做, 一定可以準時放工返屋企睇仔.

比你, 你會點揀? :lol :lol :lol

禁止訪問

珍珠宮

(1)

伯爵府

(1)

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

最怕老板好過頭,試過星期日都叫你返公司幫手,趕quote,因為佢好人,唔好意思推。

我揀(2),我唔怕吹先毛,只要佢係對事唔係對人就得!

侯爵府

好媽媽勳章

(2) 因我正職是家庭, 副業是工作, 如我副業工時太長, 我就不能做好正職呢份工.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

2.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

1.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

想補充少少 :

(1) 會少好多時間見個仔
(2) 會日日返工都返得唔開心

其實....真係好矛盾...... :-|

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我會1
唔開心好難過

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

2.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

(1) 好好人, 對你好好好關心你, 關心埋你屋企人, 過時過節都會送禮物, 請食飯, etc. 但就要你晚晚加班, 無七八點都無得走.

(2) 吹毛求疵, 做錯左少少野都一定要話過你先會罷休, 做野又一時一樣, 唔問佢又唔知佢想點, 問佢又黑你面, 覺得你咁小事都問正白痴, 但就好少野做, 一定可以準時放工返屋企睇仔.

我老細集合晒 呢 2點... 咁點算

(1) 之後我推左/ 話叫佢送俾 第2個...咁樣我就唔駛領佢情, 佢要我留咁耐啦.. 而家我搭正準時走... 話之佢. (當然, 如果真係有野要做到咁晚就另作別論啦)

(2) 你可唔可以當佢唱歌仔? 發UP 瘋? 我都成日係咁... 所以無覺得唔開心喎

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 newcook 於 10-6-28 14:07 發表
想補充少少 :

(1) 會少好多時間見個仔
(2) 會日日返工都返得唔開心

其實....真係好矛盾...... :-|

如果咁, 會揀 2 準時放工. 返工都係為出糧者, 唔係賣身架

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

原帖由 miffymiffy 於 10-6-28 14:43 發表

我老細集合晒 呢 2點... 咁點算

(1) 之後我推左/ 話叫佢送俾 第2個...咁樣我就唔駛領佢情, 佢要我留咁耐啦.. 而家我搭正準時走... 話之佢. (當然, 如果真係有野要做到咁晚就另作別論啦)

(2) ...

咁大鑊?

(1) 佢又同我無仇無怨, 咁佢係真心對我好, 又點可能唔領佢情呢? 再講, 老闆要加班, 邊度有得say no架~

(2) 我已經當佢唱歌架啦, 但果刻點睇得開都有唔開心嘛, 唉!

大宅

好媽媽勳章

既然(1)咁好人,可唔可以問下佢唔加班得唔得?

珍珠宮

原帖由 foreverbb 於 10-6-28 14:57 發表
既然(1)咁好人,可唔可以問下佢唔加班得唔得?

以佢工作既士die佬, 一定唔得~

首頁

尾頁

跳至