夫婦情感

跳至

首頁
45678...25

尾頁

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

何必將件事攪到咁大呢!自己攞黎衰!!!!!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 bebemui 於 10-6-30 00:27 發表
鄭生, 你報警啦~
你係法律上0岩哂0既,怕咩呢?而家你覺得人地傷害你喎~咁委屈就報警啦﹗LEI 到都好多律師朋友架﹗
到時你係清白0既,警方實會幫你做野架啦﹗
再唔係,你自己搵律師搞囉﹗

至於你D SO呀,4,5星會唔會知唔知呢.....到時 ...

佢到今年年尾都做咗14年喇, 仲有四年都博到條柴啦, 一柴都好過無嘛....嘻嘻

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 鄭永翹 於 10-6-29 16:40 發表
本人鄭永翹,鄭重聲明,有關討論區會員"宿命"所發放的資料失實,本人並沒有如該會員所言步處要求對方借貸,亦沒有任何人需要代本人借貸及還債。

於2009年9至10月期間雙方得到共識同意離婚,本人並於11月4日於律師樓辦理經雙方協 ...
《香港法例》有冇講通姦架 ?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

好媽媽勳章

如果一個男人未正式離婚就同第二個女人有BB, 唔系通姦都唔知系咩,

如果唔系事實都系報警好~~下麻~

洋房

阿鄭生,你出黎喇!!
鄭生話無叫過對方借貸??我而家先知鄭生記憶力咁好~~~
冇錯呀!!唔係借貸!!係叫人起信用卡拎出黎~~
不過唔緊要~~當日鄭生叫人起信用卡拎既錢同埋我個fd每月出糧"比"鄭生既錢既記錄而家都重起度~~如有需要~~我可以問我個fd拎,再交由警方處理~~
當然如果鄭生覺得呢d錢係"比"既話,咁就緊係唔洗還啦~~但係好似係鄭生叫佢去"拎"既~~咁我就真係唔識分呢d所謂既"拎"同"比"洗唔洗還啦??
雙方得到共識同意離婚??? 9月中係鄭生自己走左去~~咁叫做有共識下同意離婚??走左之後~就不停send d sms比我個fd,話唔簽就唔比生活費,等收宿舍等等之類既威脅性說話~~呢d就係鄭生所謂既商討???
反而有冇朋友知道自己走左去既話,係咪等同於唔洗養家?唔洗比生活費呢?
重叫我個fd自己申請離婚~話係為我個fd好~~好呀~~我個fd叫左律師寫啦~~鄭生又唔去簽~~而家d律師免費出信咩??
仲要同29上網post晒鄭生同29d親密照黎激我個fd!!一個女人仔比老公出賣左,冇左個家仲要比鄭生同29咁傷害!!呢d野係人做既咩??(當然鄭生可以講無人叫佢上去睇~~同樣地~而家無人叫鄭生上黎睇~~)仲有~~d相唔係偷影你地~~係鄭生既29自己post出黎曬~~而家幫手,鄭生又唔歡喜,仲要告人??
鄭生仲要起結婚週年上去搬野走!! 起佢生日吹佢簽字!!
於11月4日於律師樓辦理經雙方協議下的離婚文件,但對方並沒有如期到律師樓辦理手續???
我個fd搵左律師覆埋信比鄭生啦!但鄭生沒有理會簽名~
我相信鄭生所講既協議,只有鄭生自己覺得係協議~~
多次提供經濟上援助??
2009年9月至2010年1月期間,鄭生既援助只係足夠比番要還既錢,
迫唔到簽名之後,1月就真係錢都唔入啦~~援助都冇埋= =
鄭生只係用生活費黎威脅人~~
鄭生仲同我個fd講,第時收宿舍既時候,d傢俬電器要留低~~
唔好講到咁好聽~~話比間宿舍佢住~~
等佢可以經濟好d,儲番d錢!!
借問聲還緊錢,連食飯錢都冇,食風呀??點儲番d錢啊!!
唔還錢都唔緊要,連生活費都唔比~~連水電煤既單都send番比我個fd,叫佢自己交~~呢d就係多次提供經濟上援助??
係個傻妹先至咁蠢~~信你真心真意留間宿舍比佢~~
明眼人一睇就知乜事啦~~係咪等承接大家心知肚明啦~~
因此,本人並沒有如該會員所言9個多月內不聞不問。由2010年1月起,本人多次與對方商討離婚安排,但對方拒絕。
係鄭生叫我個fd慢慢考慮~~仲要叫我個fd合作講早一年分居~~但係又係用生活費黎威脅人~~咁當然拒絕啦~~
我個fd仲同我講,奇怪緊點解最近鄭生成日不停咁send sms話要作出援助!我估因為鄭生出左名~~先至不停咁騷擾佢~~
佢唔會要鄭生既援助!!鄭生只要比番鄭生應該比既就得啦!!
不過我都有樣野怪錯左鄭生~~鄭生唔係9個月不聞不問,係7個月不聞不問?~~我而家正式同鄭生say sorry呀!!如果鄭生要因為多左2個月而要告我誹謗既話~~我認罪啦~~
..........................................................................................................................
可能佢唔係鄭生心目中既一百分老婆!亦有好多缺點~~
但係呢個人係鄭生自己求婚娶返黎!無人迫鄭生~~
幾年之後鄭生同我個fd講市場價值問題???
或者鄭生贏到一個新生活!但係鄭生輸左個人既誠信~~
鄭生圈子既人好支持鄭生既做法!但唔代表全世界都支持!
我知道二個人一齊時,錢銀既野一定唔會分得咁清楚!
或者鄭生覺得呢十一年黎起佢身上洗左好多錢!
但係佢係同鄭生一齊十一年既女人呀!鄭生一句話養左佢十一年!(狗呀???)
仲要話唔知點解結左婚!
一句話當初係承諾照顧一生一世,而家無承諾,就走左去!!
鄭生會唔會離譜左d呢!!!
鄭生借既錢鄭生明知佢還唔到,唔還都算,但係鄭生重用生活費黎迫佢簽名!
佢情願自己辛苦都唔會求鄭生!!!
唔好再口口聲聲話幫佢!

複式洋房

原帖由 kaka427 於 10-6-30 01:15 發表
咁佢都無認到有同姦
點解你地一口咬定佢有呢?
唔通你地就係聽左個女人講就已經判左佢有?

TO: KAKA427
你睇清楚,我冇話佢通姦呀,你唔好屈我 我仲叫佢如果唔係事實,所以我建議佢報警OR搵律師處理﹗真架?唔係事實就快D報警啦~為佢好咋!

[

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kaka427 於 10-6-30 01:15 發表
咁佢都無認到有同姦

唔係話聽左個女人講就覺得佢係!!係佢的確未離婚已經同另一個女人一齊,仲上左床有埋BB,咁仲唔係通姦,請問係咩呢??

如果個男人真係冇同個女人上過床跟住個女人有左BB,咁呢個男人真係偉大喇,拋妻為左買大送細!!食咁大隻死貓仲要俾人話佢通姦!!!咁我地真係要表揚佢既偉大亦要高度讚賞佢!!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

珍珠宮

原帖由 宿命 於 10-6-30 07:27 發表
阿鄭生,你出黎喇!!
鄭生話無叫過對方借貸??我而家先知鄭生記憶力咁好~~~
冇錯呀!!唔係借貸!!係叫人起信用卡拎出黎~~
不過唔緊要~~當日鄭生叫人起信用卡拎既錢同埋我個fd每月出糧"比"鄭生既錢既記錄而家都重起度~~如 ...
呢個人都好絕情喎!

水晶宮

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-6-29 22:24 發表
未結婚, 個BB 即系私生子.....唉
個BB 好可憐....有個甘賤的的亞爸和亞媽....要佢一出生就要做私生子...第日找幼稚園和小學要比張出世紙人睇...叫個BB 邊有面見人 ...

唔會無爸爸,最多只係…係女人都上bk!
老師會認得對9男女咁姐……

禁止發言

大宅

畀面勳章

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

不知廉恥既男人, 仲夠膽聲大夾惡

大宅

好媽媽勳章

原帖由 littlemiffy 於 10-6-30 09:45 發表
不知廉恥既男人, 仲夠膽聲大夾惡

未係 我覺得似 此地無銀三百兩
如果真係無做過既野 無理由會比人咁屈法
如果真係比人屈咁佢一定人品好差做過好多好多衰野

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我懷疑你只睇左呢個聲明的TOPIC
不如你出去睇番"個狐狸精個BB九月出世果"個先再問啦
你睇完...搵到果個疑似29的人
睇番疑似29出過咩POST
再加上自己的分析
就會知道發生咩事

總好過你成日問我地做乜覺得人地認左好過啦
要睇成套劇
唔係只睇一兩集而走去問睇哂成套劇的人GA
咁樣人地好難答你喎

P.S..我唔係針對你GA...不過我老公問親我劇情我都會咁答佢, 睇D唔睇D....我點講哂成套劇的始末俾你聽呀@@"

咁佢都無認到有同姦

禁止訪問

大宅

我冇指明道姓邊個 "火" 滾, 如要對號入座, 自便

冇 eq ~ 現身喇, 禽獸 "火" 滾喇
冇 iq ~ 默認阿 "火" 去滾

唔知 D 禽獸用邊道唸野呢? 白痴到冇朋友.

為隻咁既29 斷送前途, 如果我係禽獸 d 同行, 笑到禽獸面都黃.

白痴既男人, 睇下咩叫桃花劫啦, 未東窗事發既, 好好引以為鑑, 快快回頭是岸.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

狗公無錯吖, 佢仲扮到好man咁去維護29添...

子爵府

好媽媽勳章

日久見人心, 同床唔同心! 大難臨頭, 為咗保住自己, 個29似乎要"擺"個賤男出嚟祭天咁, 賤男! 呢d迷叫現眼報囉

首頁
45678...25

尾頁

跳至