嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日係健康院打半歲大架3枝針,醫生話個女頭大身短,問我個女有冇吐,嚇死我呀,都唔知仲乜敢問我。我b女本身好健康架咪。敢我想問到底要唔要去私家check下呢,同點解會問我b女有冇吐呢??????

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你可以叫健康院寫紙轉去 政府醫院兒科 CHECK

我仔出世時都係大頭, 出世頭圍係 38.5CM (出世卡都有註明, 大頭), 因為我仔是在東區醫院出世, 所以, 出院時同時比埋覆診我, 叫我同亞仔去覆診, 直至一歲, 頭圍唔係太大, 同埋發展正常, 就 CLOSE FILE

洋房

佢咁問你,可能係因為見BB個身瘦,,驚佢係因為食完奶,,嘔返出黎,,無營養,,所以先咁問你,,唔好擔心,無事既~

大宅

你個女個頭有幾大呢?
如果個頭太大, 有機會係腦積水, 而腦積水的其中一個病徵係嘔吐.

原帖由 tracyho0000 於 10-6-29 23:15 發表
今日係健康院打半歲大架3枝針,醫生話個女頭大身短,問我個女有冇吐,嚇死我呀,都唔知仲乜敢問我。我b女本身好健康架咪。敢我想問到底要唔要去私家check下呢,同點解會問我b女有冇吐呢?????? ...

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最重要係... 你留意 BB 係唔係成日嘔吐

同埋佢既發展都 OK, 就應該唔大問題

因為我仔1歲前, 都要定期覆診 CHECK 頭圍進展

首頁

尾頁

跳至