跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

回覆 4# cherrychunhim 的文章

有....7月8 日可以見面啦..

大宅

回覆 7# cherrychunhim 的文章

Hi Cherry ,
有事想請教..7/12 是普通話 test day , 你會否參加? 在學校成績單上, 普通話計唔計分? 因最近請了很多假..怕俾 boss 炸型..

大宅

回覆 3# cherrychunhim 的文章

thanks .Cherry .
竟然不計分就好..話事話 "書" 費的確幾貴 , 買咁多書, 作業..用唔用到架 !

大宅

回覆 2# daydaybaby 的文章

Hi ..好似仲有 "紅雞蛋"派添 , 興祝返學1 個月..今年唔知有沒有呢 ? (我在"石小" 綱站看到)

大宅

回覆 2# cherrychunhim 的文章

Hi Cherry ..
午餐供應商 , 得唔得 ? 咁熱, 不想 bring lunch box to school ..any comment for me ? t h a n k y o u

大宅

回覆 2# JANPCY 的文章

Hi Janpcy ,
same case as you , 想坐單程 (放學) 校車 , 我想帶囡囡返學, 想看看佢的生長歷程. 不過佢爸爸話搭雙程吧..佢已經 " 大" 個女啦.

大宅

回覆 2# cherrychunhim 的文章

Hi Cherry ,
智能咭, 是如何用 ? 點名+買嘢食 + 交雜費用 ? 今早沒有聽完講座, 就 "鼠" 左去" 買書, 買校服, 訂校車"..d 書超重..攞到我想"死”.

大宅

回覆 10# branma 的文章

Hi Branma ,
唔該哂...

大宅

回覆 7# daydaybaby 的文章

石小的暑期普通話班是 " 親子" ma ? 我仲以為for 準 P. 1 生添 ? 截了未 ? 我未報呀..

大宅

回覆 9# daydaybaby 的文章

叫公司速遞買, 得唔得 ?

大宅

回覆 2# daydaybaby 的文章

是的..可能囡囡穿"XS" 碼的 PE 衣服都有大..所以不用試..書..不是買全套嗎 ?

大宅

回覆 1# daydaybaby 的文章

咁快 ?

大宅

回覆 1# daydaybaby 的文章

Hi daydyabady ,
普通話通告, 在屋企, 今晚搵到再通知你吧..印象是由8月16,17,18,19,20, 23,24,25,26,27 共10堂, 時間9:30-10:30 好似...等我回家看看, 再confirm 你吧 !! 石小校長..好落力, 記得舊年觀校日是由校長親自講解及介紹學校..正所謂 " 遵重家長, 重視學生"..

大宅

回覆 6# daydaybaby 的文章

hello,
"少兒普通話漢話拼音基礎課程"
共10堂, 8/16,17,18,19,20,23,24,25,30,31
time : 9-10am / 20 persons = 1 class
www.aclec.com.hk
如想要成章通知, pls give me your fax # or email is fine (my email is [email protected]) ..thanks

大宅

回覆 6# branma 的文章

Hi Branma ,
就是這樣, 我老公才會選擇"石小",仲有"石小" 沒有尖子班, i like it , 因小女一般般架, 怕她有壓力, 讀得不開心..thanks

大宅

回覆 4# daydaybaby 的文章

Hi daydaybaby ,
通告要星期一 ( 7/26) 才給你吧..謝謝

大宅

回覆 2# branma 的文章

Hi Branma,
i also like this style to 學習及相處, 打成一遍..其實返學是好開心的...

大宅

回覆 3# 鼻涕蟲 的文章

Hi daydaybady ,
通告已給你, 請查電郵吧 ..謝謝 .

大宅

回覆 2# branma 的文章

Hi Branma,
其實小女在幼稚園時( K3) , 是最慢果個, 每當老師要關門上堂時, 她才趕入班房, 食茶點亦是最慢果幾個, 慢慢食..哦 !! 上了小學掂算..有些擔心不夠時間吃 lunch box 麻..

大宅

回覆 1# branma 的文章

好的...謝謝你..only have 45 min , that very tight for her ..不過, from now on 會儘力叫亞女快D吃...謝謝

首頁
12345...12

尾頁

跳至