單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

大宅

原帖由 cc89cc89 於 10-7-1 13:04 發表
長痛不如短痛 老婆日賭夜賭 只要我一开工
就去賭 仔女都係讀全日(小三.底班) 放學就帶去賭 返學最正常(因為係我送.老婆發夢中) 忍左幾年 2星期前 話帶小朋友去睇佢老爸 结果..........賭. 所以我就一腳TTTT ...

做得好,有=冇,不過你會好辛苦、又要返工,又要照顧小朋友,不過可以過返正常生活、值得,我係到用文字支持你。

禁止訪問

畀面勳章

大宅

原帖由 cc89cc89 於 10-7-1 14:09 發表
工人到左2日 大陸黑工但講廣東話 兒子明白家中事(131↑兒童但過度活躍和專注力不足) 今年升小三又係前十 女兒和工人玩得都唔錯 2星期都無講過一次找媽媽 希望我能無病無痛顶多10幾年 心足心足...... ...

咁就好羅,一天光晒,得閒就上黎吹下水、參加下衣到d單親活動..

伯爵府

原帖由 cc89cc89 於 10-7-1 13:04 發表
踢走了老婆 苦了兒女

長痛不如短痛 老婆日賭夜賭 只要我一开工
就去賭 仔女都係讀全日(小三.底班) 放學就帶去賭 返學最正常(因為係我送.老婆發夢中) 忍左幾年 2星期前 話帶小朋友去睇佢老爸 结果..........賭. 所以我就一腳TTTTTTTT
唔好話男人衰 女人都有賤人

1. 比仔女跟一個爛賭的亞媽, 咪仲衰!

2. 好開心聽到你講: 女人都有賤人. 呢度d男人比人話得太耐喇

3. 之前都請過黑色姨姨/鐘點, 嗰時仔仔未三歲, 最慘係唔穩定, 幾個月要返上去十幾日做証.

4. 坦白講, 冇病冇痛, 就好難的; 但係保養得好的話, 要有多十幾年命, 應該都唔難的.

5. 有人送過一句說話比我: 小朋友, 會以你為榜樣, 同偶像; 所以你一定要比心機呀!
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

唔好意思呀!我係媽咪黎架,路過想比小小意見!
雖然我唔知您同您太太離婚未!不過我想講無論她點衰!她始終都幫您生了2個小朋友!而且您亦選擇了離開她!咁不如您大方d喇,原諒她!把過去的都放低吧!
令外,我亦希望您知道小朋友唔講媽媽唔袋表她們係唔想念媽媽的!可能他們怕您唔開心所以唔敢講,可以的話應該要比她們和您老婆見見面!因為女人點衰都會錫仔女的!而且我們都是成年人,不應把仇恨帶小朋友的~
其實,我好佩服您有呢個勇氣,自己照顧番2個小朋友,因我自己做了一年單親媽咪都感覺前路難行!不過希望您要堅持這份勇氣,亦要多點表達比仔女知,雖然媽媽不可以和我們一起住但爸爸係好愛您們的!
最後希望您唔好怪我多事喇~
祝您和小朋友都生活愉快!

ct0416  我都好同意baby講嘅野,我地要
以小朋友的為最前題,唔好帶住仇恨去過每一天!!加油加油^^

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

瞓得好勳章

原帖由 cc89cc89 於 10-7-1 23:49 發表

母子見面 幾天都得 要帶回大陸 NOWAY
有去无回  又會要錢了
我剛剛又大方了 SMS叫她能戒賭 其他也小事 哈哈哈  大方=儍仔

咁你又唔係叫傻仔既~
只係你重關心佢姐~
話曬你同佢都做左咁耐夫妻麻~
無人會覺得你傻既~~

出下街咪去下囉~太多日就真係唔好啦~
有d野錯左就係錯左~唔係咁容易可以補到獲~

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

環保接龍勳章

唔覺你儍喎,不要也擺啦...
原帖由 cc89cc89 於 10-7-2 00:12 發表
我儍 但SMS回得更妙 話走了第一步就不不能回頭
儍 我太儍

洋房

原帖由 cc89cc89 於 10-7-1 23:49 發表

母子見面 幾天都得 要帶回大陸 NOWAY
有去无回  又會要錢了
我剛剛又大方了 SMS叫她能戒賭 其他也小事 哈哈哈  大方=儍仔

雖然我係女人, 但我好同情你, 亦好支持你嘅決定。

禁止訪問

畀面勳章

洋房

踢走了老婆 苦了兒女

Please accept my apology if I say something that you do not want to hear. I am just using woman's point of view by expressing my comments. First, do you still love your wife or ex-wife. If yes, try to find out the reason why is she addict to gambling (it is an illness, it can be recovered by finding out the reason for it.) Of course, if you want you can find some professional to help her. I am not lying to you it will work. Second, I agree every of us do have 賤 side. Is she born to be 賤 or happen to be something or someone causes her like that. Sorry again, just want to see if i can help you to do some brainstorming. Wish you and your children healthy and happy forever.

P.S. We are here to support all of us which including you (no differences between male and female.)
url=http://lilypie.com][/url]

複式洋房

回覆 10# cc89cc89 的文章

我是單親媽媽,但同樣支持你!
每人都會錯,是不分男女的!
可能這裡太多單親媽媽啦!
所以才有一面倒的情況!希望單親爸爸勿太介意!我只覺得人真係唔知足的動物!
很多時女的想安定,男的又未玩救!
到男的想安定,女的又唔知足!
太多是這樣case!!!!

禁止訪問

畀面勳章

洋房

回覆 16# cc89cc89 的文章

I understand you must have been trying so many times. Sorry to see that it is not working for her. The reasons for me to mention that she is having mental illness (gambling) because i was stayed in re-habitation center to study those behaviours for a month. I realized that they are having those addiction problem(s). First, may be resentment, shame, disappointment, dissatisfaction and etc...but they couldn't or not knowing how to express their feeling...and plus no one really know or no one never try to understand their inner feeling or wants. They are not a bad persons but we just have to understand them and support them. Of course, not support them to gamble. Sometime it is easy to say than to work on it. As long as you tried already, nothing to be regret for. Cheer for your freedom

大宅

原帖由 cc89cc89 於 10-7-2 01:09 發表

我一儍再儍 又一痛再痛 1834633 仔仔幾年前就知
(唔係我教) 仔仔一講就被媽媽#&*※ 无用 天性
希望世上唔好再有賭 所有人也會知足..............
今晚仔仔睡前眼红红 見到我就強顏歡笑 我又加一痛 ...

若果你C 婆肯打戒賭熱線 ,咁都仲有得救丫 ,爛賭真係不分男女 , 除非佢真係去到死的邊緣...才有機會醒覺....師兄 , 你仲要留意下佢...有無通街數呀....累街坊...

唉...古語有云 : 寧揾老土 ,莫揾爛賭 .
[939]

洋房

回覆 18# sadman 的文章

brother 星星, how are you? Where have you been?

大宅

原帖由 BBandMe 於 10-7-2 02:06 發表
brother 星星, how are you? Where have you been?

我咪日日心情靚 , 到處揾 d 開心事情做囉 :lol
[939]

首頁

尾頁

跳至