親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

去到買都很方便易用...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都想要呀, 有無人都可以俾我, 我月尾出發.
生日月, 開心過

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

原帖由 如花媽咪 於 10-7-2 20:59 發表

請問去到邊樹有得買?

7-11 in BKK or you could purchase one in a local agent in HK, they're in Mongkok. Suntraxxx.

The SIM card is called Happy Card.

大宅

買啦, 我last week 都係買張happy 定ture 唔記得, 月尾都借比人. 買新card 一定無用old card 充值抵, but 唔貴囉, 去5周圍都有售, 最好唔係7-11買, 係d counter 買時隊埋個電話叫佢攪鬼掂佢, 否則唔好痴心妄想攪到, 聽完個一大抽泰文都想死啦. 邊樹仲識攪

為139bht 買card, 我入50bht 即total 189 已打到好多個hk call

原帖由 daisy17772 於 10-7-2 21:05 發表

7-11 in BKK or you could purchase one in a local agent in HK, they're in Mongkok. Suntraxxx.

The SIM card is called Happy Card.

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

水晶宮

叉雞飯 : 我見网上有人肯免費借卡俾人用, 點解咁好人呀 ?

同埋如果我只是打一個電話返來報平安, 是否用返漫游就算啦.

原帖由 叉雞飯 於 10-7-3 01:26 發表
買啦, 我last week 都係買張happy 定ture 唔記得, 月尾都借比人. 買新card 一定無用old card 充值抵, but 唔貴囉, 去5周圍都有售, 最好唔係7-11買, 係d counter 買時隊埋個電話叫佢攪鬼掂佢, 否則唔好痴心妄想攪到, ...
生日月, 開心過

大宅

哦, 可能張card 無錢架啦, 但入錢一定好過買新card 咪比張card 別人齋入錢咪ok 晒, 一張card 有效好似3個月咋,

um, 我會買card 囉, 有時想係個邊book 下野又得, 都唔貴, 入50bht 即係12.5 hk$咪抵過打漫遊

原帖由 雪文 於 10-7-5 16:26 發表
叉雞飯 : 我見网上有人肯免費借卡俾人用, 點解咁好人呀 ?

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

大宅

因為每次增值就可以延長expiry date, 咁有d人係要keep 住有張sim card, 方便再去時係hk 做國際漫遊, 係hk飛左線先之類, 所以就有人借出黎
原帖由 雪文 於 10-7-5 16:26 發表

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

水晶宮

唔該咁多位.

Amum, 你有無sim卡可借俾我 ?

原帖由 a_mum2009 於 10-7-6 09:51 發表
因為每次增值就可以延長expiry date, 咁有d人係要keep 住有張sim card, 方便再去時係hk 做國際漫遊, 係hk飛左線先之類, 所以就有人借出黎
生日月, 開心過

大宅

無ar, 買張都係20蚊, 我過到去先買

你幾時去? 你去bkk? 我去phuket, 26/7去, 31/7先返
原帖由 雪文 於 10-7-6 15:51 發表
唔該咁多位.

Amum, 你有無sim卡可借俾我 ?

民房

THAI SIAM CARD BUY IN HK

新 SIAM CARD & NUMBER ; HKD15 我們的門市 TEL 24792838 SIAM CARD 內的錢可打一個LOCAL CALL; CAN ADD MONEY AT ANY 7 11 IN THAILAND B100 ; B300 YOU CAN CHOOSE

珍珠宮

醒目開學勳章

a_mum2009,
如果你去布吉, 吾使買sim card,
係机場啲旅遊leaflet架到有得攞,
吾使錢, 只需拎去7-11增值OK!

原帖由 a_mum2009 於 10-7-6 16:09 發表
無ar, 買張都係20蚊, 我過到去先買

你幾時去? 你去bkk? 我去phuket, 26/7去, 31/7先返

大宅

其实借sim card吾糸為左慳$........最重要是環保d....

我7/8-15/8在泰國
回來可借出 sim card
有須要可pm mei
註:1定要還card,我糸問人借的
請自重
tks

大宅

sim card己送出

大宅

sim card已送出

大宅

GG9190: 我來緊星期六都會去布吉.係機場的旅遊leaflet可以任拿sim card嗎,是否需要問職員架?去7-11增值係唔係可以叫人地幫手增埋值?謝謝!

原帖由 GG9190 於 10-7-14 10:51 發表
a_mum2009,
如果你去布吉, 吾使買sim card,
係机場啲旅遊leaflet架到有得攞,
吾使錢, 只需拎去7-11增值OK!

大宅

我今晚出發la, 希望到時機場有la
原帖由 winghw 於 10-7-26 11:51 發表
GG9190: 我來緊星期六都會去布吉.係機場的旅遊leaflet可以任拿sim card嗎,是否需要問職員架?去7-11增值係唔係可以叫人地幫手增埋值?謝謝!

大宅

我係布吉返來了.係機場搵唔到有sim card呀!

原帖由 a_mum2009 於 10-7-26 12:04 發表
我今晚出發la, 希望到時機場有la

首頁

尾頁

跳至