跳至

首頁

尾頁

大宅

我指泳池咋,有咩要準備?
16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

男爵府

我都想帶阿囡去屋苑既泳池呀....但係佢就黎先4個月, 會唔會太細個呢 ???

侯爵府

swimming pool 有氯氣, 我驚 not so good. I'll only go after 1 yr old.

複式洋房

我帶左個B 今日去下水禮啦! 佢一落水就好開心笑啦, 佢啱啱三個半月大, 同場仲有個四個幾月大同八個月大o既BB女! 我買左個for baby o既水抱俾佢, 另一個bb用緊個一樣架! 其實個頭唔會濕, 佢一D都唔驚! (其實係未識驚 ) 玩左10-15 mins 啦! 佢就有 d 唔耐煩, 要上水啦! 今日玩完好好o訓! 好開心同佢落左去玩!!

男爵府

原帖由 0315ma 於 10-7-5 02:09 發表
我帶左個B 今日去下水禮啦! 佢一落水就好開心笑啦, 佢啱啱三個半月大, 同場仲有個四個幾月大同八個月大o既BB女! 我買左個for baby o既水抱俾佢, 另一個bb用緊個一樣架! 其實個頭唔會濕, 佢一D都唔驚! (其實 ...

個水泡係邊度買架 ???
我c6唔俾我個女去游, 佢話阿女d 皮膚咁白, 唔好曬黑去wor......

大宅

我都想知個水泡邊度買?有冇link可以look下個樣? thanks!
16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

複式洋房

個水泡我係屋企留下個雜貨店買, 係調景嶺MTR都會"馬尺"個商場買, 我同c6賴豪話唔該要一個, 到俾$$先知要成$148!! 我地覺得只值$40-60左右!! 我個friend見到話係大陸見around $20, 不過我個水泡好似係from Taiwan 同附送一張水溫計, 算係有番d安慰!

yencheung1981 : 我大約 5:00pm 帶佢落去, o個時個太陽無咁曬, ok 架! 製造下Vitamin D ar ma

複式洋房

我upload 左我個B帶住水泡個樣, 另外個水溫計有個web-site , 我啱啱去睇過, 好似真係from Taiwan.
www.mambobaby.net 你可以去look look

原帖由 橫濱女 於 5/7/2010 22:09 發表
我都想知個水泡邊度買?有冇link可以look下個樣? thanks!

男爵府

原帖由 0315ma 於 10-7-6 00:56 發表
個水泡我係屋企留下個雜貨店買, 係調景嶺MTR都會"馬尺"個商場買, 我同c6賴豪話唔該要一個, 到俾$$先知要成$148!! 我地覺得只值$40-60左右!! 我個friend見到話係大陸見around $20, 不過我個水泡好似係from Ta ...

咁我試下上淘寶睇下有無先....thxxxxx
係呀, 陽光係可以整做好多維他命架....好似話有維他命K tim ga...係其他食物中吸取唔到架......

禁止訪問

複式洋房

買貴左好多.......

yencheung1981 : 你可以去花園街look look la

別墅

我地3個半月都下左水禮喇

大宅

BB要不要穿泳衣??

複式洋房

原帖由 mrsetsang 於 8/7/2010 21:20 發表
BB要不要穿泳衣??

我有幫佢著, 唔著感覺上唔衛生, 唔好E C o既.....

大宅

边度有几个月BB岩着的泳衣卖??我见到最小的都要一岁以上...........

子爵府

陪月勳章

四個月可以去游水ga la, 我大女嗰陣都係咁, 不過佢好驚, 水泡係花園街或者上網都有得賣, 都係廿零三十蚊度(當然冇0315ma個咁靚)
同細女都游咗兩次啦, 去室內游池好d, 因為室外池開六點d水已經凍凍哋, 佢成個人震哂, 去室內嗰日玩咗成個鐘都唔厭, 係咁踢腳同飲水
我有同佢著泳衣, 原因只係貪得意, 另外記得去買專俾bb游水嘅片片, huggxxx $29/3片

男爵府

H牌游水片邊度有得賣?之前我搵左輪都搵唔到,結果買左moony游水片頂住檔先
原帖由 MaMa2008 於 10-7-9 08:44 發表
四個月可以去游水ga la, 我大女嗰陣都係咁, 不過佢好驚, 水泡係花園街或者上網都有得賣, 都係廿零三十蚊度(當然冇0315ma個咁靚)
同細女都游咗兩次啦, 去室內游池好d, 因為室外池開六點d水已經凍凍哋, 佢成個人震哂, ...

複式洋房

玩具反斗城有

原帖由 sppchocho 於 10-7-9 09:31 發表
H牌游水片邊度有得賣?之前我搵左輪都搵唔到,結果買左moony游水片頂住檔先

複式洋房

At Parknshop too!

原帖由 sppchocho 於 10-7-9 09:31 發表

複式洋房

原帖由 mrsetsang 於 9/7/2010 03:24 發表
边度有几个月BB岩着的泳衣卖??我见到最小的都要一岁以上...........

我o個條都係有少少大, 唔甩就ok. 我又係o係屋企留下買, 屋村街市賣BB夾衣o既鋪頭都有, 又或你可以上拍賣網睇睇

首頁

尾頁

跳至