在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我試過女女2歲大ge時候去百隹買野..
點知有個3-4歲ge男仔行係佢旁邊好用力咁推我女女...
(我當時冇拖住女女因為我攞緊d放係好高ge貨,女女就好乖冇企定定)
之後我女女就成個撞左係d貨架ge角到..
塊面紅左腫左...
之後我冇理個女但我一手捉住個男仔...
之後佢爸爸跑過黎講sorry
我話你點睇住個仔架..
咁大個男人都睇唔住個仔咁你點教佢呀
之後有d c9就行出黎話
個老豆都係冇心ge..個小朋友一支箭咁走左去你女女到個老豆都黎唔切捉住佢
我話咁就大晒架咩

侯爵府

原帖由 superbanana888 於 10-7-5 18:55 發表
我試過女女2歲大ge時候去百隹買野..
點知有個3-4歲ge男仔行係佢旁邊好用力咁推我女女...
(我當時冇拖住女女因為我攞緊d放係好高ge貨,女女就好乖冇企定定)
之後我女女就成個撞左係d貨架ge角到..
塊面紅左腫左...
之後 ...

似乎做親呢D衰嘢嘅都係男仔,點解佢地可以咁曳架。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

抓到咁犀利,比我都心痛,可能即場發癲鬧佢tim呀...
D細路真恐怖.....佢返學果陣點算?

3歲話大唔大,但應該好知性,知道打人係唔岩架啦....我個女而家2歲幾,試過兩次玩玩下佢都會搣人,我地都即刻停佢+鬧佢...所以暫時都ok...

我老公表哥個仔又係好得人驚,佢係屋企係金波羅..佢3歲返學果陣,成日踏人地隻手,打人,咬人..學校投訴啦....但返到屋企,佢屋企人可以笑住黎鬧佢....因為佢地覺得自己個仔虾人好叻囉...

禁止發言

男爵府

原帖由 CAR_B 於 10-7-6 09:20 發表

真係唔明點解d人會用個patpat諗野囉,,我自己就覺得虾人係冇家教囉...型咩鬼丫...
不過真係有個朋友都係咁...佢個小朋友成日打人,,但佢仲覺得自己果個好叻,,但係其實我個仔見佢細冇還手喳...笑我果個驚左佢...都唔 ...

但係佢又唔諗下其實自己個小朋友咪又係咁
仲好意思去話人

別墅

不是有無用的問題
點知有無潛在傷 嚇下他都好
原帖由 babyhowie 於 10-7-5 09:55 發表
其實我諗報警都冇用,
如果件事發生係我小朋友身上,
我老公實鬧爆佢,
兼要佢賠醫藥費,
教訓下呢d冇家教父母同小朋友!:;pppp:

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

大個D既小朋友係好鍾意恰細既, 打頭, 推, 吐口水, 踩BB手都有, 以上呢幾樣未就係我BB表哥恰我BB用既方式.
所以見到附近有小朋友, 親或疏, 都要睇實.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個仔幾日前又係比人搣到損左,成條痕而家仲係度,果時仲搣到流血!!!最慘既係個阿媽完全冇歉意覺得自己個女冇錯!!!sorry都冇聲,仲要話查返d lotion就冇事

侯爵府

原帖由 MINK926 於 10-7-7 03:35 發表
我個仔幾日前又係比人搣到損左,成條痕而家仲係度,果時仲搣到流血!!!最慘既係個阿媽完全冇歉意覺得自己個女冇錯!!!sorry都冇聲,仲要話查返d lotion就冇事 ...

嘩,點做人阿媽架,吾識教細路嘅,個細路大個吾方係好得去邊。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 hellomag 於 10-7-7 10:16 發表

嘩,點做人阿媽架,吾識教細路嘅,個細路大個吾方係好得去邊。

唉,有d人生出黎又唔教,我地都冇辦法!!!

唯有自己教好自己既仔女!!!

複式洋房

陰功... 希望你個囡塊面既痕快D退啦~~~

有陣時帶個囡去兒童遊戲室, D細路係度跑黎跑去, 明知個場有BB, 一陣踩到踢到咁點算?! 佢地既父母都唔話下佢地既... 有D又係度爭野玩爭到打交, 一係就大蝦細... 個日我同個囡去玩(我個囡仲有1個月就2歲), 有個4歲既細路唔俾我個囡入間屋仔度玩, 仲郁手推我個囡, 我即刻大聲喝佢, 話佢咁無禮貌.. 仲問佢媽咪係邊度, 我要同佢媽咪講! 點知個細路答我, 我阿媽成日都打我架啦, 我都唔驚... 我個刻真係想一巴星落去!!

侯爵府

原帖由 carmen.mama 於 10-7-7 15:17 發表
陰功... 希望你個囡塊面既痕快D退啦~~~

有陣時帶個囡去兒童遊戲室, D細路係度跑黎跑去, 明知個場有BB, 一陣踩到踢到咁點算?! 佢地既父母都唔話下佢地既... 有D又係度爭野玩爭到打交, 一係就大蝦細... 個日我同個囡 ...

我都試過係遊戲室玩,D細路將D積木掟嚟掟去,掟上天花板跌落嚟係我女女頭頂,好彩我身手敏捷一手接住舊木,即時好惡死咁閙佢,D細路吾怕阿媽架,佢地怕校長班主任,同佢講 話比你校長知記你大過罰你留堂,哈哈哈。

男爵府

大廚勳章

真係慘! 個O靚咁暴力, 家人都唔會有幾C文.

我細仔之前都係係公園玩時, 有幾個讀小學既男仔係滑梯度玩陀螺, 陀螺條野整到我仔眼角, 有傷痕, 我大仔(4歲)見到想打個小學生. 但我按住大仔.

之後想同家長講, 佢當時係無家長在場, 只得一個女人睇住幾個小學生. 個女人無出聲. 個小學生把口好串, 仲話我大仔想郁佢??!!

總之... 乜人都有, 唯有自己小心D睇緊D自己仔女.

禁止訪問

別墅

真係要睇緊d,我留下個d男仔都係咁差,
我個囡個時學緊行,試過幾次d男仔一見我個囡行時,就離遠好快咁跑埋黎,有d係想嚇我個女,有d係想用腳kick我個女,通常我會差唔到面前,我會伸直定隻手,同埋兇住 "喂...." 一聲,個d通當係讀小學架勒,但若果係讀k班個d真係要睇得更實,我試過有條仔係企係我個女前面大叫兇我個女,我兇住問佢 "你做咩呀" ,佢都照叫,佢真係唔識驚囉,仲要佢老豆睇住都唔出聲,哩d人真係好嘢..........

伯爵府

醒目開學勳章

真的很恐佈.我以為我緊張自已阿囡是多疑.

我帶囡囡(歲幾)去公園玩,有3個約3歲的小男孩,他們各自有自已的單車,我囡囡很開心見到有車車就行過去想模下,那3個男孩衝出來圍著我囡囡話 :唔係你架,死開啦,你正衰人.
我即帶走囡囡.跟她解釋不是她的不要亂動.

之後我們去別處玩,又撞到那3個男孩正在踏單車,並且3個都向我囡囡的方向而來,他們想撞我囡囡,我急急腳帶囡囡走開.

過幾日,去公園又見到他們,3個男孩正在用樹枝互相對玩,見到我囡囡又衝過來想打我囡囡,我忍唔住禮貌地出聲 : 你地唔好整到妹妹wo.
他們都不理.我又要避開他們.

有一日,我先生day off,陪我們到公園"吹波波".又遇見那3個男孩.他們走過來對我囡囡說:我地係friend黎架ma...
原來他們想玩波波.還想迫我囡囡走.我禮貌地說 :你地唔好撞到妹妹...他們完全聽不入耳,我跟先生帶著囡囡避開他們,那3男孩其中一個大聲說 : 你地去個邊有妖怪,好邪架,(重覆又重覆),.......我都費事彩你 !!!

我覺得現在的小朋友已很"老積",沒有童真,我小時侯3歲還傻傻地,都無想過去蝦其他小朋友.所以我們做父母要好好保護自已的寶貝,不然,心痛、後悔!

樓主.你囡囡的傷痕已減退 ? 我看到照片也感心痛,明白你比我們任何一個更難受.希望你囡囡囡盡快忘記不開心的事,做一個可愛的小女孩 ^^
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

禁止訪問

禁止訪問

洋房

早知唔生囡囡啦!D細路很可怕

複式洋房

依家有好多人淨係識生唔識教,所以帶bb出街真係要眼觀四面,耳聽八方先得!

首頁

尾頁

跳至