自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

係5月尾我已經報咗美麗華既七月十三日韓國團, 想早d 報到時唔駛咁貴..
點知..我打咗兩次佢都未reply 我都話未知成唔成團..佢話今日中午先reply 我
唉..如果而家再搵其他貴到阿媽都唔認得啦. 攪到今日我返工只係望住個電話..
阿女就每隔半小時..call 我一次..問覆咗未..點解我好似要催佢快d 收錢咁..

侯爵府

我就係日日打去星晨問同一個問題
佢話5點前比個答案我
我拎定G料, 不過....至大可能係轉去....美麗華 XYZ

原帖由 Rubi_0331 於 10-7-5 14:13 發表
係5月尾我已經報咗美麗華既七月十三日韓國團, 想早d 報到時唔駛咁貴..
點知..我打咗兩次佢都未reply 我都話未知成唔成團..佢話今日中午先reply 我
唉..如果而家再搵其他貴到阿媽都唔認得啦. 攪到今日我返工只係望住 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

所以報團 要報D保正成團個D
就算最後真係唔成 佢都會賠錢俾你!!
上次我99報去美國 27號的 保正成團
最後成唔到 要掉佢去28號的 賠左1000蚊

大宅

Last CNY, I booked the tour to 5 Days Japan in 美麗華, total 7 人, 佢到出發前14日 phoned me and said 吾成團.
On early June, I booked Japan Tour in EGL and would like to go to Japan on 07Aug ... just phoned the EGL, 佢哋重話未成團, 吾系化 ?????

大宅

this year

I booked Malaysia Tour in EGL on 14Jul ... just phoned the EGL TODAY 佢哋重話未confirm成團????????????????
I ask, is that NOT 成團? Not confirm.....

原帖由 ++EE 於 10-7-5 15:22 發表
Last CNY, I booked the tour to 5 Days Japan in 美麗華, total 7 人, 佢到出發前14日 phoned me and said 吾成團.
On early June, I booked Japan Tour in EGL and would like to go to Japan on 07Aug ...

別墅

打咗黎啦..話唔成團..而家嬲到爆. 佢suggest 果間冇咗個羊牧場外..冇咗好多野玩囉.而家打咗間間都成 4,XXXUP..

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

點解summer holiday都唔成團呢 ?
間間都熱爆話加晒價

唔成團真係好無mood的
生日月, 開心過

別墅

回覆 7# 雪文 的文章

yes 呀 !! 阿女仲要係佢人生第一次坐飛機同去外地既地方..佢日日仲要倒數..我而家都唔知點好..

侯爵府

我仲未收call我, 我30mins又再打去架啦

原帖由 Rubi_0331 於 10-7-5 15:43 發表
打咗黎啦..話唔成團..而家嬲到爆. 佢suggest 果間冇咗個羊牧場外..冇咗好多野玩囉.而家打咗間間都成 4,XXXUP..

大宅

我都報左美麗華14號日本團,今日通知唔成團,我都即刻要睇下可以報咩團,唉!真係俾佢玩死~

子爵府

原帖由 Rubi_0331 於 10-7-5 15:52 發表
yes 呀 !! 阿女仲要係佢人生第一次坐飛機同去外地既地方..佢日日仲要倒數..我而家都唔知點好..

亞女咁期待 貴D都要去架啦
要小朋友失望好慘

男爵府

好媽媽勳章

其實間間旅行社都會出現呢個情況~

大宅

D旅行社係咁架,由奇係旺季,你越早報成團機會越細,原因你平嗎!後期報的會收貴團費,咁你計吓啦,如佢在暑假係得100個位,最後佢有200人報左團,佢梗係比貴嗰D去啦,你平嗎,最多回水,佢都無蝕底。

別墅

回覆 10# meowli 的文章

大家一齊加油啦!! 我想緊..如果改行程自由行去日本好唔好..其實阿女都係想睇野生動物咋 !

大宅

吾系化, 兩次都吾成團

原帖由 小虎88 於 10-7-5 16:09 發表
D旅行社係咁架,由奇係旺季,你越早報成團機會越細,原因你平嗎!後期報的會收貴團費,咁你計吓啦,如佢在暑假係得100個位,最後佢有200人報左團,佢梗係比貴嗰D去啦,你平嗎,最多回水,佢都無蝕底。 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

真係幾慘喎, 原來旺季跟旅行團仲難成團??

黎緊18-22/7去日本都係自由行, 因為驚跟團要每朝好早起身, 怕小朋友好辛苦.

原來跟團仲煩, 因為隨時唔成團 OR 要比貴團至有得去..

大家加油啦.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 小虎88 於 10-7-5 16:09 發表
D旅行社係咁架,由奇係旺季,你越早報成團機會越細,原因你平嗎!後期報的會收貴團費,咁你計吓啦,如佢在暑假係得100個位,最後佢有200人報左團,佢梗係比貴嗰D去啦,你平嗎,最多回水,佢都無蝕底。 ...

所以我老公有時話駛鬼咁早報咩...次次都係頭 幾個人

別墅

回覆 17# miffymiffy 的文章

之前我去旅行都係自由行. 因為今次帶阿女去而且又去韓國..驚唔知d 地方點去..先跟團. 冇想過會咁..
而家我唯有收工去問下d 旅行社啦 !!

男爵府

我跟新x3次都係早報名,農曆新年同復活節,嚟緊星期四暑假都成團,全部都係平團,不過可能揀嘅都係熱門多人去。

別墅

回覆 9# 栗子媽媽 的文章

你都係報韓國呀 ? 同埋而家美麗華既團係4xxx up..

首頁

尾頁

跳至