想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

等待驗證會員

我現在已三十六了。今六月中才開始造人,現在等派彩。有無人同我一樣,咁遲開始?

大宅

畀面勳章

回覆 1# claudialuk 的文章

我同你差不多,我而家35.5,失敗左3個cycle嚕!

大宅

我都係...

原帖由 Jacobcat06 於 10-7-6 01:09 發表
我同你差不多,我而家35.5,失敗左3個cycle嚕!

大宅

畀面勳章

回覆 1# annayoyomo 的文章

Yeah~我地一齊努力,一齊過版啊!希望大家可以快啲Bingo啊!

大宅

我都係35.5喇~~~失敗左4個cycle嚕!希望大家一齊過版啊!希望大家可以快啲Bingo啊!

民房

通常係呢d時候先會母性大發架,,,

等待驗證會員

眼見好多後生女, 都要試好耐....
真的有點擔心呢...

大宅

我就來35la...試左9個月..今個月開始食排卵葯, 希望大家早日中b la

大宅

i m 38 la..

等待驗證會員

我之前同兩個朋友講起生BB....
佢地俾我反應係...,
1個係「吓...醫家至黎生 ? 好心你就早D啦....」
另1個「都咁老啦, 重搞埋D咁既野」....
>.<
聽完都好DOWN下...

希望在這大家可以SUPPORT一下, 一齊加油!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我34歲發現自己有PCOS, 考慮了很耐, 我未能肯定自己有冇咁大既決心,是否願意無條件的付出, 始終自己一直係一位taker, 做giver未必容易. 到左35歲先決定想生, 去左睇生育科醫生, 正在努力中, 現在36.5歲. 加油!

禁止訪問

大宅

努力呀, 各位sis

等待驗證會員

SORRY, 有PCOS, 會有咩影響架 ?
ANYWAY, 既然決定想要,你要加油呀!!!

原帖由 Sonatina 於 10-7-6 10:33 發表
我34歲發現自己有PCOS, 考慮了很耐, 我未能肯定自己有冇咁大既決心,是否願意無條件的付出, 始終自己一直係一位taker, 做giver未必容易. 到左35歲先決定想生, 去左睇生育科醫生, 正在努力中, 現在36.5歲. 加油! ...

子爵府

BK Milk勳章

me too, I planned to have baby in 35, tried several years and my period was about 4 times a year. I am already 40 la, but still trying. Don't give up...

等待驗證會員

各位, 一起加油呀!

BY THE WAY, 不好意思...
想問下呢版常用用語:
JM <--- 是指 Junior mama嗎?
day 1 <--係指m到個日 ? 定係指m完後再開始try make bb 既第1日 ?
紅D 同綠D <---係咩黎架, 在邊度買 , 有全名嗎 ?
1 CIRCLE <--係咪指 M完後開始TRY, 之後M再到, 咁樣算係1 CIRCLE ?

公爵府

add oil la.

my baby was born when I was 38 last year! now working on the 2nd one!!!
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

等待驗證會員

congrats!!!
你bb好可愛呀!!! 祝你及大家都早日bingo!!!

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 10-7-6 13:00 發表
add oil la.

my baby was born when I was 38 last year! now working on the 2nd one!!!

大宅

MRS kangaroo
how many cycles did u try for your first baby?
i m 38 already i think it is not an easy task for me . do u still remember the experience of prenancy on your first baby? can share with us?
thanks

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 10-7-6 13:00 發表
add oil la.

大宅

JM means sister (jie mei)
day 1 is the first day of your period
red D is a stick to test your avulation period
cycle is your period cycle. from day 1 till your next first day of your period.
please correct me if i was wrong.

原帖由 claudialuk 於 10-7-6 12:09 發表
各位, 一起加油呀!

BY THE WAY, 不好意思...
想問下呢版常用用語:
JM

首頁
12345...8

尾頁

跳至