想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

congrats!
好好安胎啦! all the best!! ^^
希望我地都會成為下一個!

原帖由 claudialuk 於 10-7-10 09:17 發表
謝謝各位,我都估唔到自己咁幸運,真的好感恩,已預約了看醫生。亦用不同牌子既驗孕棒驗過,相信都bingo! 在此也希望各位唔好氣餒呀,加油啊!下一個可能就是你了! ...

大宅

congrats ah.. can share your experience with us?

原帖由 claudialuk 於 10-7-10 09:17 發表
謝謝各位,我都估唔到自己咁幸運,真的好感恩,已預約了看醫生。亦用不同牌子既驗孕棒驗過,相信都bingo! 在此也希望各位唔好氣餒呀,加油啊!下一個可能就是你了! ...

等待驗證會員

當然可以啦,不過我真係第一circle,所以無咩特別。
6月頭開始食葉酸
6/9<---day1
6/19-26<---排卵期
6/20,21<---有很多白帶
6/21,22,25,30 & 7/4 <---do do
7月頭已開始肚痛,像經痛,但間中比經痛還要痛。&易累,成日眼瞓。
昨晚用clearblue, show "pregnant2-3"
今早用曼秀xx再驗,亦show了兩條線。

公爵府

congrats....all the best~

原帖由 claudialuk 於 10-7-10 21:38 發表
6月頭開始食葉酸
6/9<---day1
6/19-26

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

複式洋房

多謝你鼓勵....亦都恭喜晒你呀! 你都要小心身體, 唔好咁擔心, 要用輕鬆心情面對, BB會感受得到架^^

原帖由 claudialuk 於 10-7-9 21:31 發表
jm, 加油呀)))) 唔好氣餒!!! 先take care 好自己身體, bb 就會好快降臨~

希望大家都lucky!!! 快點bingo!!!
懷孕10weeks.....BB喺2010年6月14日離開咗我!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 claudialuk 於 10-7-9 21:20 發表
各位, 我今日終於忍唔住,買了clearblue checked....result 係pregnant 2-3 weeks.....

好開心呀! 又好緊張....唔知點做...

congrats

等待驗證會員

謝謝各位!呢幾日都瞓得唔好,又諗好多嘢。好擔心因為咁影響到bb,但又relax唔到,點算???仲好易喊,就算睇tv,小小感動位,D眼淚就不期然咁流落黎....

子爵府

BK Milk勳章

Congrats, take good care and rest more [quote]原帖由 claudialuk 於 10-7-10 21:38 發表
6月頭開始食葉酸
6/9<---day1
6/19-26 [/quote]

複式洋房

大家不要放棄呀.. 我都成35零3個月先開試, 都試咗6個cycle先bingo, 現在有了5個月, bb將12月出生!! 所以唔好放棄, 放鬆D,會較易bingo!! Add oil !! waiting for your good news!!!

大宅

i think i m too old and i need more efforts and time to bingo but i will not give up. add oil!

claudialuk, u dodo once ur red D has 2 lines?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 jactse 於 10-7-10 00:08 發表
Congrats! 快啲睇醫生同多啲休息.

我36.5歲啦,試咗4年,由唔算好高齡到而家高齡!今個月會做第一次ivf,希望成功啦.

我仲大你一年,啱啱見完醫生,下個cycle第一次做IVF,一齊加油!

子爵府

咁你就唔好睇 d touching 嘅 節目啦!
睇 d 開心 d 嘅!
上 youtube 睇笑笑小電影啦! 會 relax 好多!
笑到 tired ---> 就去瞓一覺好嘅!
正! 咁先得架!!

原帖由 claudialuk 於 10-7-11 09:52 發表
謝謝各位!呢幾日都瞓得唔好,又諗好多嘢。好擔心因為咁影響到bb,但又relax唔到,點算???仲好易喊,就算睇tv,小小感動位,D眼淚就不期然咁流落黎.... ...

等待驗證會員

bbmi888,
我冇買紅D綠D呀, 因為初頭唔知係咩....後知道了, 諗住試下第一二CIRCLE 得唔得先,唔得至買~
我係上網CHECK 排2期架~ 同埋我通常在排2期都有明顯既白帶, so 我就sure 係排卵!

never give up!!! @more more oil~~~ !!! GOD BLESS U!!!!

原帖由 bbmi888 於 10-7-11 17:01 發表
i think i m too old and i need more efforts and time to bingo but i will not give up. add oil!

claudialuk, u dodo once ur red D has 2 lines?

等待驗證會員

Zarara188,

我連睇情越雙白線都喊....>.<
呢兩日都揀D卡通片睇~ 盡量RELAX D...
I'll try my best!!!

原帖由 zarara188 於 10-7-11 18:55 發表
咁你就唔好睇 d touching 嘅 節目啦!
睇 d 開心 d 嘅!
上 youtube 睇笑笑小電影啦! 會 relax 好多!
笑到 tired ---> 就去瞓一覺好嘅!
正! 咁先得架!!

公爵府

My Day 1 was 10th of Jun, M still has not came yet, will go to buy a tester after work if still has not came then. Wish me luck.

原帖由 claudialuk 於 10-7-10 21:38 發表
6月頭開始食葉酸
6/9<---day1
6/19-26
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

大宅

good luck. !
原帖由 Mrs.Kangaroo 於 10-7-11 20:44 發表
My Day 1 was 10th of Jun, M still has not came yet, will go to buy a tester after work if still has not came then. Wish me luck.

等待驗證會員

Mrs Kangaroo,
bless u get a little rabbit soon ,good luck!!!^^

公爵府

回覆 1# claudialuk 的文章

thanks ar

I have used the tester this morning--->negative ar but M still has not came yet. Very strange because my period is very regular.

等待驗證會員

Mrs Kangaroo,
可能未夠妊娠荷爾蒙,check唔到呢?!不如等多幾日,再check多次。

大宅

今個月睇來都未開得工, 因為這幾日唔舒服, 食了藥及做了拔罐. 想身體強壯點先開工, 可能要下個月.

不過唔正常係今次同上次來經, 相差不足2個星期, 點算好?

首頁
23456...8

尾頁

跳至