自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,阿媽已sense到,唔知點好......

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

吾俾佢家用, 叫亞媽跟我走 ....
問下佢地點解決 , 如媽咪 OK 幫佢地攪離婚. 都會考慮媽咪既感受. 而我媽咪成日講, 如果發生此事, 就離婚.

原帖由 mami42 於 10-7-6 22:15 發表

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇你MAMI反應先, 順住佢意思
有D女人會選擇接受, 扮吾知, 咁你地做仔女既就吾好拆穿大家喇
如果你MAMI想離開, 你地就俾多D支持佢了

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

好媽媽勳章

唉, 相當年我老豆都係咁, 尤得佢地拆掂佢, 佢地只會話大人事細路唔好理. 但果陣我都2X. 唔通教佢地離婚咩. 我就企阿媽果面支持佢, 無論點都係佢兩個人既事, 第三者真係好難出手.

子爵府

呢d野一定要講清清楚楚.唔好拖.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔洗相當年,我老豆e+咪又係咁,我諗佢都有可能又係有個仔tim,我都冇眼睇佢

瑪瑙宮

真係好睇你媽咪想點架喎,只要你企喺你媽咪嗰邊,尊重佢意願囉!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

我朋友都係噤,一模一樣,二奶個仔都8歲,最後結果......
係可以點,因我朋友無做野,本來已有小朋友,咪死忍...我都好鬼嬲,但始終一家唔知一家事

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

感情屬父母倆的事, 我認為仔女不能插手, 相對的, 我地當初選老公, 都唔會被父母插手啦。

不過無論父母離唔離婚, 2奶點都唔可以同正室住埋一起囉, 要一家還一家。

珍珠宮

醒目開學勳章

我都有類似經歷,不過唔係大6,係hk.同冇仔
我當時都係問左媽咪想點做先,仲想唔想同番爸爸一齊,如果唔想就即刻離婚,我地會全力支持媽咪,結果我媽咪選擇左原諒我爸爸,咁我地就諗方法叫番爸爸番嚟,飛左條婆佢
不過之後佢地都相處得mama,媽咪個心都有條刺

伯爵府

環保接龍勳章

我媽好硬淨, 應該會byebye我老爸...
好彩現實生活中, 我老爸係好好先生,

放假只會安在家中, 同媽子去飲茶買餸

子爵府

我老豆包二奶時60,二奶30,有埋個女,瞞住我媽在大陸注冊,因我父母是舊式結婚,當年只有擺酒,又騙我媽有收數佬上門,(根本收數佬已來過多次),叫我們搬走,當時我未婚,2x歲,他就同大陸婆住,後來仲申請埋公屋,一家三口,沒有跟我阿媽離婚,跟本就無結婚,已快20年了,現跟大陸婆已離婚,一人獨居.

瑪瑙宮

咁你地仲有無去探下你老豆呀....相差30年,出到街會唔會以為自己拖住個囡呢!!
原帖由 瑪利2006 於 10-7-6 23:33 發表
我老豆包二奶時60,二奶30,有埋個女,瞞住我媽在大陸注冊,因我父母是舊式結婚,當年只有擺酒,又騙我媽有收數佬上門,(根本收數佬已來過多次),叫我們搬走,當時我未婚,2x歲,他就同大陸婆住,後來仲申請埋公屋,一家三口,沒有 ...
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

唉!已經這麼多年,仔女們也各自結婚,我爸他說已跟二奶斷絕,已離婚,求我阿媽原諒他,但我媽始終放不低,不讓爸搬回去住,我們會去探他,帶他去覆診,間中有吃飯會叫他來,做節也會吃飯.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

斷佢糧, 咪比錢過佢手, 有聯名野好拿拿林叫阿媽過哂佢, 如果唔係你老豆雙腳伸直, 你屋企有排煩。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

點解老豆會禁做!佢都6X歲喇!我都3X歲
老豆原來一直都收住d$$響大6...好失望。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

死忍/離婚
得2條路...

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

睇來你亞媽最好離婚吧了,你都應該出身啦,60幾歲重有咩生產能力呀(錢呢方面),等個二奶執件老野返去low.

人始終要死,如果係咁年紀周身病痛,自己都理唔掂自己,橫掂都唔可以有福同享就搵8人大橋送佢去二奶道講明叫二奶最緊要攬實佢唔好放手,生養死葬呀.

叫你亞媽唔洗為呢d男人難過,命中注定就比佢走啦,你老豆有60歲,你亞媽都唔會40歲者,係有生之年仔大女大的時候享受下仲可以行得走得食得的日子仲好啦.

一把年紀仲為男女感情....比我就爆炮仗送客啦.
<br><br>

男爵府

阿媽話會準備轉晒d聯名野,但係佢話唔想分家。
好矛盾。

原帖由 牛精仔 於 10-7-7 00:05 發表
斷佢糧, 咪比錢過佢手, 有聯名野好拿拿林叫阿媽過哂佢, 如果唔係你老豆雙腳伸直, 你屋企有排煩。

首頁

尾頁

跳至