親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

siukei17
之前係咪你問我駿粵小童早餐??
我唔記得邊個問, 不過趁記得都覆返先

小童早餐, 高度唔超過 1.2米就加19蚊
超過 1.2米就當大人, 要加38蚊

複式洋房

有無住過祈福附近的 番禺華嘉達酒店?09年新開的
http://www.517free.com/zh-cn/htl_search2.asp?k=gz4pyhjd

大宅

剛剛去完四海一家
以百多一個dinner案buffet
真系ok
但好多人
又五唔比reserve位
好在7:15pm到7:45pm都waiting有到
點解buffet可以搭台?
我HUBBY唔多高興

有無人30/8會去?
他們給我cash coupon
30/8expire
有需要pm me

水晶宮

原帖由 euka 於 10-7-20 20:59 發表
剛剛去完四海一家
以百多一個dinner案buffet
真系ok
但好多人
又五唔比reserve位
好在7:15pm到7:45pm都waiting有到
點解buffet可以搭台?
我HUBBY唔多高興

有無人30/8會去?
他們給我cash coupon
30/8expire
有需要pm ...

張cash coupon 有乜限制呀? 我會8月底去長岷龍, 但唔識點去四海一家.

天空之城, 快樂之地

子爵府

How long it take from 祈福到酒店? Any free shuttle ?

quote]原帖由 Briannaa 於 10-7-20 18:52 發表
有無住過祈福附近的 番禺華嘉達酒店?09年新開的
http://www.517free.com/zh-cn/htl_search2.asp?k=gz4pyhjd [/quote]

珍珠宮

我都打算同個仔去長隆玩, 想問吓, 唔該晒!
-駿粵OK嗎, 距離動物園有幾遠度?
-港島上車有冇車去到酒店或附近?
-如果唔去夜間大馬戲, 咁第一日下午大半日有咩其他嘢好玩?
-第二日, check-out先入動物園定係玩完返酒店check-out再搭車走呀? 幾點前要check-out?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

駿粵ok架~ 好新淨
上午9:30有酒店車去動物園, 如果其他時間, 就要自己包車去, 車程大約10分鐘左右, 一般都係40蚊人仔一程
check out係12點, 你可以寄存行李, 玩完再返酒店拎返

原帖由 kikiboy 於 10-7-21 11:03 發表
我都打算同個仔去長隆玩, 想問吓, 唔該晒!
-駿粵OK嗎, 距離動物園有幾遠度?
-港島上車有冇車去到酒店或附近?
-如果唔去夜間大馬戲, 咁第一日下午大半日有咩其他嘢好玩?
-第二日, check-out先入動物園定係玩完返酒店c ...

複式洋房

華嘉達酒店讲,他们有免費巴士送去長隆,門前有10路公車5分鐘直達祈福。

[quote]原帖由 kukukoo 於 10-7-21 08:06 發表
How long it take from 祈福到酒店? Any free shuttle ?

子爵府

有沒有人星期五出發去長隆?天氣這麼差,唔知取消行程好不好?

原帖由 咕b 於 10-7-21 13:10 發表
駿粵ok架~ 好新淨
上午9:30有酒店車去動物園, 如果其他時間, 就要自己包車去, 車程大約10分鐘左右, 一般都係40蚊人仔一程
check out係12點, 你可以寄存行李, 玩完再返酒店拎返

...

大宅

請問如果我坐火車由東站去駿粵, 點坐車去, 另外酒店周邊有咩玩, 謝謝~~

駿粵ok架~ 好新淨

...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上網見其他人建意就係, 由廣州嘅 "廣州東站" 上車搭去 "漢溪長隆" 站, 之後再包車去駿粵 , 我問過包車司機, 佢話由駿粵出廣州車站, 大約60-80左右 (我唔太記得, 只係大約應該係呢個價咁上下.....咁你由廣州入返駿粵都應該係呢個價左右......)咁搭會方便, 舒服

但我上星期去, 我係直通車上, 回程返廣州搭和諧號, 咁我哋由駿粵出返去廣州嘅路線係 : (由廣州東站去駿粵, 用我呢個方法都可以去到, 但你要倒轉我嘅路程次序) 咁搭雖然轉接d, 但都唔辛苦, 又平好多

"強記門口搭2號巴士 (打明去大石地鐵站) 每位2蚊", 跟住搭地鐵, "大石站" 上車, 去到 "廣州東站" 落車, 地鐵全程5蚊

駿粵酒店前面有橦做水療嘅, 叫 "御水泉" 都係駿粵嘅
附近就冇咩玩, 過對面大馬路又係酒店, 右邊就永成.....都係冇嘢玩

原帖由 熙媽咪 於 10-7-21 21:00 發表
請問如果我坐火車由東站去駿粵, 點坐車去, 另外酒店周邊有咩玩, 謝謝~~

伯爵府

好媽媽勳章

請問由倚湖名居去長隆要多久? 交通方便嗎? 謝謝

水晶宮

請問長龍馬戲團門票可以係邊度買到? 大約幾錢? 長者係咪免費或平D架?
天空之城, 快樂之地

男爵府

醒目開學勳章

如果我只係係香港買單程車票去番禺,咁走時要去邊度買車票返香港?會唔會冇位?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你睇返第一頁 #2 我有寫, 但我呢個係駿粵酒店嘅價~ 其他地方嘅門票價錢我就唔清楚 sorry

原帖由 PCCW2319 於 10-7-22 20:38 發表
請問長龍馬戲團門票可以係邊度買到? 大約幾錢? 長者係咪免費或平D架?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其他地方我唔知呀
我淨係知駿粵酒店有得買直通車票~ 就係係買門票嗰度買就得......不過價錢係點, 我都唔清楚~ 因為我自己搭車走架

原帖由 23肥媽媽 於 10-7-23 00:42 發表
如果我只係係香港買單程車票去番禺,咁走時要去邊度買車票返香港?會唔會冇位?

大宅

請問門票在酒店買平d or中旅社平d??

thanks!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果你問駿粵買門票價錢, 係第一頁 #2 我有寫出嚟
其他酒店 & 中旅我就唔清楚~
不過我計劃自己去時, 都有睇過中旅價, 當時中旅價係比我自己買貴, 所以我先決定自由行

原帖由 熙媽咪 於 10-7-23 10:30 發表
請問門票在酒店買平d or中旅社平d??

thanks!

大宅

可以問駿粵延遲下午2:00check out.

駿粵ok架~ 好新淨

...

大宅

駿粵內有代訂車和船(蓮花港)回港(免費shuttle 巴士去蓮花港).

原帖由 23肥媽媽 於 10-7-23 00:42 發表

首頁

尾頁

跳至