懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

幾多個月BB先會開始大得快?
同埋我見有D MAMI話連小腿都有爆妊娠紋
咁手臂呢,手臂會唔會爆妊娠紋呢?

THANKS~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

7個月到開始大得快LA
手臂會唔會爆妊娠紋,咁我又唔知LA
TOUGHWOOD我無呀
因我手臂仲瘦過有BB前.

別墅

原帖由 kellyly 於 10-7-9 12:29 發表
7個月到開始大得快LA
手臂會唔會爆妊娠紋,咁我又唔知LA
TOUGHWOOD我無呀
因我手臂仲瘦過有BB前.

O.....原來7個月先開始大得快,因為我依排覺得個肚大左DD,仲諗住依家已經開始tim~~

大宅

我估妊娠紋其實要你肥好多先有機會出現.
因為我仲有10日就生得, 都係得個肚大, 由26吋肚腩變到40吋肚, 仲有塊面肥左d... 其他地方無肥. 不過全身都無妊娠紋. 又或者我一直都搽lotion的關係.

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-9 15:03 發表
因為我仲有10日就生得, 都係得個肚大, 由26吋肚腩變到40吋肚, 仲有塊面肥左d... 其他地方無肥. 不過全身都無妊娠紋. 又或者我一直都搽lotion的關係. ...

肥B唔肥媽,冇妊娠紋...好羨慕呀

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-9 15:03 發表
因為我仲有10日就生得, 都係得個肚大, 由26吋肚腩變到40吋肚, 仲有塊面肥左d... 其他地方無肥. 不過全身都無妊娠紋. 又或者我一直都搽lotion的關係. ...

咁你TOTAL重左幾多磅呀?

大宅

原帖由 angel-mummy 於 10-7-9 03:40 PM 發表

咁你TOTAL重左幾多磅呀?

我前日產檢完, 重左23磅左右. 不過我都有食零食, 但比起有左前食少左一半啦, 不過最近愈黎愈想食甜野, 心癮...
其實唔駛羨慕嫁, 只要你努力、意志堅定, 把持住正常飲食, 唔好忽然肥得多, 千其唔好抱住2個人食的心態, 因為bb每日只須要300kcal, 而且係有益健康的食物.
咁樣就有機會無妊娠紋, 因為妊娠紋係因為皮膚一時間適應唔到突然漲大所致, 當然唔係100%一定無啦, 有d人的體質可能會有.
你幾多週呀?

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-10 14:57 發表

我前日產檢完, 重左23磅左右. 不過我都有食零食, 但比起有左前食少左一半啦, 不過最近愈黎愈想食甜野, 心癮...
其實唔駛羨慕嫁, 只要你努力、意志堅定, 把持住正常飲食, 唔好忽然肥得多, 千其唔好抱住2個人食的心態 ...

我開頭知道有左後,諗住橫掂都係肥所以癲左咁勁食,加上好好胃口,結果12w已經重左17磅,不過依家胃口正常番,而且自己控制住,所以呢2個月重左3磅,依家21w已經重左20磅喇,真係唔敢想像到生時會重幾多

大宅

原帖由 angel-mummy 於 10-7-11 12:46 PM 發表

我開頭知道有左後,諗住橫掂都係肥所以癲左咁勁食,加上好好胃口,結果12w已經重左17磅,不過依家胃口正常番,而且自己控制住,所以呢2個月重左3磅,依家21w已經重左20磅喇,真係唔敢想像到生時會重幾多 ...

咁你要多加注意飲食啦, 食d有益的食物, 要小食多餐, 最好4至6餐, 唔餓就要停口啦. (想忍口就去刷牙, 好work嫁, 而且我地牙齒乾淨直接對bb有益.)
因為整個懷孕期係重25至30磅, 我自己大約6至7個月開始, 就愈黎愈難忍口, 經常想食甜野, 搞到試過1星期肥左磅幾, 差唔多2磅...
ps: 我頭3個幾月胃口真係極差, 差唔多唔駛食野, 但整個懷孕期都無嘔, 已經要感恩.

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-11 16:36 發表

咁你要多加注意飲食啦, 食d有益的食物, 要小食多餐, 最好4至6餐, 唔餓就要停口啦. (想忍口就去刷牙, 好work嫁, 而且我地牙齒乾淨直接對bb有益.)
因為整個懷孕期係重25至30磅, 我自己大約6至7個月開始, 就愈黎愈難忍 ...

如果以我依家重量去計,我係咪一定超過30磅?mouth:

大宅

原帖由 angel-mummy 於 10-7-11 04:40 PM 發表

如果以我依家重量去計,我係咪一定超過30磅?mouth:

其實只要你往後的日子, 小食多餐, 要食就食有益健康的食物. 少鹽少糖少油, 都唔會肥得幾多, 你依家21週, 2個星期肥1磅半都正常嫁, 我果時都好似係咁.
我衰係衰係26週開始...

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-11 16:45 發表

其實只要你往後的日子, 小食多餐, 要食就食有益健康的食物. 少鹽少糖少油, 都唔會肥得幾多, 你依家21週, 2個星期肥1磅半都正常嫁, 我果時都好似係咁.
我衰係衰係26週開始... ...

你都差不多生,忍埋口最後幾日,加油~~

大宅

原帖由 angel-mummy 於 10-7-11 04:49 PM 發表

你都差不多生,忍埋口最後幾日,加油~~

係呀, 我7月20號就開刀生啦, 不過我知對為食的人黎講, (我指我) 忍口真係好難呀...
不過我因為老公係我有左2個月開始, 就經常笑我, 話我咁為食, 睇死我一定肥到到隻豬咁, 走晒樣. 我就係為左e一啖氣, 所以死忍難忍唔食零食, 一想食就去刷牙.
到依家就生得啦, 個樣無咩走, 係得個肚大左成14吋, 我老公無野講啦, 哈哈!
你都要加油呀~

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-11 17:02 發表

係呀, 我7月20號就開刀生啦, 不過我知對為食的人黎講, (我指我) 忍口真係好難呀...
不過我因為老公係我有左2個月開始, 就經常笑我, 話我咁為食, 睇死我一定肥到到隻豬咁, 走晒樣. 我就係為左e一啖氣, 所以死忍難忍 ...

我都係為食既人,同埋見住老公不停食就更難忍到口,我老公就冇笑我,佢反而想我變隻豬...痴線架>.<
我依家呢20磅肥得好平均,全身都肥左D,好彩暫時未走樣

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都係28 WK 開始個肚大得好快, 不過到依家34 WK都未有肚紋, 仲有一個月, 希望佢唔好爆出嚟呀!

大宅

原帖由 angel-mummy 於 10-7-11 05:12 PM 發表

我都係為食既人,同埋見住老公不停食就更難忍到口,我老公就冇笑我,佢反而想我變隻豬...痴線架>.<
我依家呢20磅肥得好平均,全身都肥左D,好彩暫時未走樣 ...

我老公都係係我面前食零食, 雪榚薯片, e d我以前最愛食的野, 但我忍忍忍, 為左bb安全, 又為左老公的恥笑, 我真係一啖都無食. 我諗我一世人, 最叻最有忍耐力係e一段時間...

大宅

原帖由 momofish2002 於 10-7-11 05:15 PM 發表
我都係28 WK 開始個肚大得好快, 不過到依家34 WK都未有肚紋, 仲有一個月, 希望佢唔好爆出嚟呀!

我都同你一樣的希望.

別墅

原帖由 yin_sophia 於 10-7-11 17:33 發表

我老公都係係我面前食零食, 雪榚薯片, e d我以前最愛食的野, 但我忍忍忍, 為左bb安全, 又為左老公的恥笑, 我真係一啖都無食. 我諗我一世人, 最叻最有忍耐力係e一段時間... ...

咁你真係好叻呀,好忍得
我忍到會忍,但間唔中都會忍唔住食零食...

你差不多生,我想問你呀,其實呢10個月時間你覺得難唔難捱?雖然我依家睇番轉頭都會覺得,咁快就5個月,但係始終有左BB後比以前時間過得特別慢長...

大宅

原帖由 angel-mummy 於 10-7-11 06:07 PM 發表

咁你真係好叻呀,好忍得
我忍到會忍,但間唔中都會忍唔住食零食...

你差不多生,我想問你呀,其實呢10個月時間你覺得難唔難捱?雖然我依家睇番轉頭都會覺得,咁快就5個月,但係始終有左BB後比以前時間過得特別慢 ...

我唔覺得難捱呀, 我5個幾月開始盤骨日日起身會好痛, 但我無理自己的感受, 只要feel到bb郁呀郁就會傻笑, 覺得好幸福, 有時幻想bb出世後, 同我一齊的情景, 真係好似發夢咁, 簡直唔敢相信...
有左成37週, 我都仲有e d諗法, 係因為我好恨有自己的bb.
前排開始仲好唔捨得bb將要離開我個肚, 我要好好珍惜剩餘不多的日子, 因為以後就無e個bb係我肚度郁呀郁的感覺嫁啦...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

努力忍口先得, 好驚會一發不可收恰就慘囉
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁

尾頁

跳至