親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人帶過2歲下的小朋友去過台灣清境旅行呀? 住民宿定係?請分享下呀? 幫幫忙, thanks!

大宅

我剛剛從清境回來, 天氣很好, 我地住黃慶果園民宿, 超滿意, 你帶住咁細小朋友, 一定要包車, 如果迫公車會好辛苦, 包車唔貴, 我的司機三日收9000台幣, 已包機場接送.

另外清境農場的綿羊七月尾會放返出來, 到時小朋友就可以餵羊嘞!

原帖由 pansylau 於 10-7-10 15:11 發表
有無人帶過2歲下的小朋友去過台灣清境旅行呀? 住民宿定係?請分享下呀? 幫幫忙, thanks!

別墅

原帖由 helenli 於 10-7-11 16:36 發表
我剛剛從清境回來, 天氣很好, 我地住黃慶果園民宿, 超滿意, 你帶住咁細小朋友, 一定要包車, 如果迫公車會好辛苦, 包車唔貴, 我的司機三日收9000台幣, 已包機場接送.

另外清境農場的綿羊七月尾會放返出來, 到時小 ...

Hi helenli,

我打算8月中到清境,想問包車是從那裡到清境 ?
可否 pm 司機資料給我, thks.

大宅

已PM給你, 我們是在台中機場入, 司機在機場接我們, 然後遊埔里, 下午上清境, 第二天遊合歡山, 草原, 第三天遊集集, 車埕, 然後送我們去台中高鐵站離開.
你可以自由決定路線行程, 和他商量即可.

原帖由 Cipo 於 10-7-11 21:08 發表

Hi helenli,

我打算8月中到清境,想問包車是從那裡到清境 ?
可否 pm 司機資料給我, thks.

大宅

回覆 2# helenli 的文章

我8月中到清境,可否 pm 司機資料給我, tks.
:giveup:

大宅

Helenli, 我下星期尾出發到清境,都係揀左黃慶果園民宿,好開心見到你話超滿意!我已發電郵俾個司機,等緊佢覆,謝謝你!

原帖由 helenli 於 10-7-11 16:36 發表

另外清境農場的綿羊七月尾會放返出來, 到時小 ...

大宅

係呀, 真係超滿意, 我住左兩晚, 第一晚住景觀四人房, 露台可以睇到日落, 第二朝的早晨見到雲海, 簡真人間仙境, 第二晚住歡樂親子房, 其中一張床係滑梯床, 我仔仔開心到飛起, 仲有圖書和玩具提供, 真係好開心.

黃慶果園仲提供DIY火鍋, 350新台幣兩位, 亦值得一試.

另外清境開左一間"紙箱王"主題餐廳, 全部餐具枱椅都係用紙做, 餐廳內亦有好多用紙做的動物供拍照, 好有特色. 食物質素亦OK, 可以一試.

原帖由 Cyrus 於 10-7-12 16:35 發表
Helenli, 我下星期尾出發到清境,都係揀左黃慶果園民宿,好開心見到你話超滿意!我已發電郵俾個司機,等緊佢覆,謝謝你!

大宅

Helenli

謝謝你!那間紙箱王餐廳聽落好得意,好想去睇下,請問有冇詳細地址,或者近邊度架?

原帖由 helenli 於 10-7-12 17:19 發表
係呀, 真係超滿意, 我住左兩晚, 第一晚住景觀四人房, 露台可以睇到日落, 第二朝的早晨見到雲海, 簡真人間仙境, 第二晚住歡樂親子房, 其中一張床係滑梯床, 我仔仔開心到飛起, 仲有圖書和玩具提供, 真係好開心.

黃慶 ...

大宅

近7-11便利店, 黃慶果園的職員會開車車你去的, 你同佢地講就可以.

你最好到台灣後開一個電話卡, 因為山上無的士, 你外出食晚飯都要民宿職員開車車你去, 所以一定要有手提電話先得. 你地有包車司機嗎? 司機可以車你去整電話卡的.

原帖由 Cyrus 於 10-7-12 19:01 發表
Helenli

謝謝你!那間紙箱王餐廳聽落好得意,好想去睇下,請問有冇詳細地址,或者近邊度架?

伯爵府

熱血勳章

我都剛從清境回來, 那裡的草原真係好正! 估唔到唔洗去日本同歐洲都可以見到咁靚的草原, 仲有啲雲靚到......一定要影多啲相~~

我住香格里拉空中花園, 是民宿來的, 好正, 我地3個人, 佢俾咗2層我地, 樓上好似飄零燕間房咁, 全間都是用木做的, 好有歐洲feel!

但最可惜的係無羊仔睇, 如果帶小朋友去, 一定要make sure啲羊放返出嚟, 如果唔係會好嘥! 我因為之前planning太唔夠時間, 所以無上清境農場網頁睇, 去到前一晚先知無羊咩仔, 好可惜!

子爵府

醒目開學勳章

helenli,
請問司機的車可否坐六人,請pm資料給我,謝謝!

大宅

係呀, 上星期天氣真係大好, 之前一星期都落雨, 真係感謝主. 雖然都幾曬, 但只流汗, 唔會好似香港咁"粒", 都頂得順, 小朋友玩得好開心.

我地個司機叔叔車我地去草原另一邊睇羊咩咩食草, 果邊係唔開放的, 我地靜雞雞去睇, 見到好多, 雖然隔住欄, 但都好近, 七月尾D羊咩咩會放返出來.

另外一提準備去台灣的朋友帶本簿仔比小朋友吸印仔哦, 個個景點都有好多靚印仔比遊客吸來留念的.

原帖由 natzuki 於 10-7-12 21:57 發表
我都剛從清境回來, 那裡的草原真係好正! 估唔到唔洗去日本同歐洲都可以見到咁靚的草原, 仲有啲雲靚到......一定要影多啲相~~

我住香格里拉空中花園, 是民宿來的, 好正, 我地3個人, 佢俾咗2層我地, 樓上好似飄零燕間 ...

大宅

可以坐六人, 這是司機叔叔的BLOG, 大家請看, 不用PM我了:
http://hk.myblog.yahoo.com/nt-tour

原帖由 2BMa 於 10-7-12 23:16 發表
helenli,
請問司機的車可否坐六人,請pm資料給我,謝謝!

大宅

helenli

Thanks so much!

原帖由 helenli 於 10-7-12 23:55 發表
係呀, 上星期天氣真係大好, 之前一星期都落雨, 真係感謝主. 雖然都幾曬, 但只流汗, 唔會好似香港咁"粒", 都頂得順, 小朋友玩得好開心.

我地個司機叔叔車我地去草原另一邊睇羊咩咩食草, 果邊係唔開放的, 我地靜雞雞 ...

首頁

尾頁

跳至