親子旅遊

跳至

首頁
23456...11

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

可不用在香港唱錢,可在曼谷機場 唱,我當日(13/7) 我望了2間都一樣.都係4.04
導遊3.90

16/7,,夜市唱 4.04

和導遊唱,好處是用唔曬,可換回港纸.當然只限和佢唱的

子爵府

我跟egl 會有一日自由時間, 所以搭BTS去 係Saladeang 1號出口沿Silom街走, 過左屈臣氏, 轉彎直行就見到, 口在路邊, 我都係問左個小販, 佢教我行去, 要搵唔難, 條街好多食市, 店舖有兩層, 我地去到包場買, 上層係賣特價貨, 其實你先去芭堤雅Central Festival Pattaya 分店近FOODCOURT位置買左先, 佢店鋪都幾大, 款式好齊, 不過女人通常買完都覺得唔夠, 想再買多幾個做手信, 咁係騎大象果度都有得賣, 果處唔係正式分店, 但導遊話係真貨, 另外你去夢幻樂園都有得賣, 位置係食團餐附近, 不過果處好多人買, D貨亂D, 連D職員都吋D
希望幫到你

原帖由 雪文 於 10-7-20 11:04 發表
唔該.

請問sala daeng分店是否要自己坐車出去加, 因我個行程唔見有去.

麻煩有時間同我睇睇 :

http://www.sunflower.com.hk/tourpdf/TBJJ05SD.pdf

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

30/7, 一唔一齊呀 ?

原帖由 雲兒白 於 10-7-20 11:30 發表
我都報咗呢個新華團呀, 請問你幾時去呀 ?
生日月, 開心過

水晶宮

Thank you wingchu &技安, 等我抄低先.

生日月, 開心過

水晶宮

我諗我都係去呢間掃咗貨先, 其余另作打算
芭堤雅Central Festival Pattaya 分店

原帖由 技安 於 10-7-20 13:08 發表
我跟egl 會有一日自由時間, 所以搭BTS去 係Saladeang 1號出口沿Silom街走, 過左屈臣氏, 轉彎直行就見到, 口在路邊, 我都係問左個小販, 佢教我行去, 要搵唔難, 條街好多食市, 店舖有兩層, 我地去到包場買, 上層係賣特 ...
生日月, 開心過

男爵府

[quote]原帖由 雪文 於 10-7-20 11:07 發表
請問機場是否都係 4.xx呀 ? 因朋友去香港永隆銀行問話係 3.9.

我見那邊周圍都可換到 4.xx, 比我在盤谷換更好價. 用剩的我都有換比導遊, 賺少少; 或可留一點在機場內買東西. .

水晶宮

Thank you marthana

原帖由 marthana 於 10-7-20 14:06 發表
[quote]原帖由 雪文 於 10-7-20 11:07 發表
請問機場是否都係 4.xx呀 ? 因朋友去香港永隆銀行問話係 3.9.

我見那邊周圍都可換到 4.xx, 比我在盤谷換更好價. ...
生日月, 開心過

水晶宮

按安 : 呢個跟團是否都唔會去, 又要自己坐車去揾 ?

原帖由 技安 於 10-7-16 23:53 發表
芒果糯米飯
thong lo bts station exit 3, soi sukhumvit 55 轉角處, 最好買70銖果款, 因為有綠色斑蘭飯超好味
生日月, 開心過

男爵府

原帖由 雪文 於 10-7-20 11:17 發表
請問茶會其實有咩講, 唔去听可以嗎 ? 因我唔想請假.

茶會無甚麼特別, 半個鐘就完. 最重要是清楚集合時間和地點. 相信都是在 A 段集合. 到時去到機場, 找領隊, 取機票, 自己 CHECK-IN, 夠鐘自己上機.

記得帶兩腳平腳插頭充電呀!

大宅

醒目開學勳章

Hi~tobengkawai:我都係跟關健曼谷、芭堤雅四天團,唔知你係咪呢團呢? 我報嗰團團號係B0004S
原帖由 tobeyngkawai 於 10-7-19 22:30 發表
有無最近跟關鍵架? 得唔得呀? 我黎緊24號出發, 第一次同BB去, 有D緊張..

男爵府

原帖由 kimmyu 於 10-7-20 11:25 發表
請問你是否乘坐 OX, 幾點機? 點解可以6:40集合?

'魚翅餐' 要幾多 $ ? 是否每人一份? 其實嗰晚嘅晚餐旅行社喺包埋,咁喺咪可否唔 order 魚翅呢?

你有冇自費去 Siam Ocean World ?

...

我坐 CX 機, 是 6:20 集合, 即使坐機場快綫, 都是剛剛好.

'魚翅餐' 最平個套好像是 250, 你可以一家人 SHARE 一個, 一人食少少, 因確是麻麻, 那個是加上去的下午茶餐, 主要是方便那些人給回我們在珊瑚島拍的照片, 100 一張.

我無自費去 Siam Ocean World, 因晚上去到已關門. :(

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係跟關鍵-曼谷,芭堤雅五天團(B00005S)8月份尾才出發
原帖由 yinyin.mami 於 10-7-20 14:12 發表
Hi~tobengkawai:我都係跟關健曼谷、芭堤雅四天團,唔知你係咪呢團呢? 我報嗰團團號係B0004S

子爵府

呢個都係自己去的, 係泰國日日都有食芒果糯米飯, 但呢檔真係最好食, 而且佢係24小時的生果店, 夜D去買都冇問題, 係驚佢賣晒飯, 得番芒果

原帖由 雪文 於 10-7-20 14:07 發表
按安 : 呢個跟團是否都唔會去, 又要自己坐車去揾 ?

引用:
原帖由 技安 於 10-7-16 23:53 發表
芒果糯米飯
thong lo bts station exit 3, soi sukhumvit 55 轉角處, 最好買70銖果款, 因為有綠色斑蘭飯超好味

子爵府

我D戰利品...KAKA

大宅

畀面勳章

hi, 我係5日4 晚團, 24號去, 28號反... 我個係B0005S, 應該唔同啦.. 你揀4日架.. 幾錢呀? 我無見到有呢個團架??

TOBEY

原帖由 yinyin.mami 於 10-7-20 14:12 發表

大宅

畀面勳章

我都係呢個團, 不過7月24號出發啦.. 好緊張...
E. 你個團成團未呀? 8月去幾錢呀??

原帖由 waswinlmo 於 10-7-20 14:20 發表
我都係跟關鍵-曼谷,芭堤雅五天團(B00005S)8月份尾才出發

大宅

醒目開學勳章

Tobey:我係上星期上佢地既網扯見到有4天團(曼谷、芭堤雅)我就報名,只辦一團 ,指定24號出發,因為我得4日假所以我就報 淨團費$1399 好抵呀!係呢你個團幾$$
(我地已成團)

大宅

畀面勳章

我$1499團費, 你估佢地會唔會2團group埋一齊? 甘你知坐咩機未呀?? 我好似6am到機場集合...你呢??

原帖由 yinyin.mami 於 10-7-20 17:41 發表
Tobey:我係上星期上佢地既網扯見到有4天團(曼谷、芭堤雅)我就報名,只辦一團 ,指定24號出發,因為我得4日假所以我就報 淨團費$1399 好抵呀!係呢你個團幾$$
(我地已成團) ...

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 技安 於 10-7-20 15:06 發表

我D戰利品...KAKA

點解咁多!你就好啦! 我又係時間唔夠,加上走錯路上了樓上,只買了5個.在大笨象園見到,以為流嘢.結果又2手空空.

男爵府

醒目開學勳章

To 雪文.

想講多少少,見行程表中有Suan-Lum Night Market.有間角位賣手信如榴槤干.魷魚絲.等比芭提雅平.正確位置唔知點講.只知隔離是換錢counter.及旅遊車停車位附近

導遊話講價最多8-9折.但我試過買介指,由120泰株1隻減至100泰株 2隻.同一欵hello kitty. T shirt 在芭提雅要200泰株 ,但在Suan-Lum Night Market 可350泰株 2件,而且欵式更多選擇.

首頁
23456...11

尾頁

跳至