親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

買榴槤係芭堤雅MIKE百貨附近有條街好多榴槤賣架! 不過要即買即食, 因為唔可以帶上車, 更加唔可以拎番酒店食.
我就係BIG C 買, 買左即刻係佢門口食..KAKA , 真係超超超好味! 不過計起唔算平, 但一定靚!

原帖由 雪文 於 10-7-21 11:11 發表
Thank you.
請問呢間有無榴槤買呀, 我超鐘意食.
同埋值得去唐人街嗎 ?

子爵府

轉角果間唔係林真香, 不過就好多林真香D野賣, 呢間應該冇價講喇~
如果真係想去林真香專門店, 你可以選擇四面佛附近的 AMARIN PLAZA 4樓有分店, 呢個商場好易搵, 地下有間M記, 同 BOOTS

原帖由 雪文 於 10-7-21 11:35 發表
多謝你的tips呀. 咁手信店有無價講 ?

仲要去林真香買手信嗎 ?

子爵府

你講MIKE附近果間會唔會係....好出名"香港炳嫂", 果度好多手信賣, 又可以幫客叫車去食翅, 又有錢唱(對得高D)

原帖由 wingchu 於 10-7-22 00:37 發表
仲要去林真香買手信嗎 ?

sorry!係咪林真香,就記得!印象中好似唔係.只記得角位,其中一邊門有張長椅.跟住就係唱錢位,隔離係馬路.有一個好高好大由上而下.好似用燈泡整成一行字(我冇望清楚)另一邊門對正夜 ... [/quote]

子爵府

我估有價講喇~ 導遊帶我地去MIKE, 去過都知道冇咩啱買啦! 我即閃左去"炳嫂"度唱錢+買手信, 之後就坐"兩排車"去左BIG C , 所以冇係果條街買榴槤, BIG C 買果D係開左架! 佢都有D即開的, 不過我買時個亞姐收左工LU, 泰國超市買野有膠袋

原帖由 雪文 於 10-7-22 09:50 發表
技安 : 買芭堤雅MIKE百貨附近有條街榴槤有價講嗎 ?

Big C係超市是嗎 ? 你咁講應該包開的.

同埋各位係Thailand超市買嘢有無膠袋加 ?

諗到食榴槤..........水口都流啦

...

子爵府

我只係買左6個杯面咋!

原帖由 雪文 於 10-7-22 10:14 發表
請問各位, 一家四口

1. 換錢- 先去機場換一千定二千元港幣, 再去芭堤亞換大約一千定二千夠唔夠呢 ? 主要都係買boots & naraya & 零食

2. 你哋有無買公仔面呀 ? 點拎返來, 一買買一箱 ? ...

子爵府

我係"炳嫂"買左
痴立立魷魚<--好好食
辣椒油<--又香又辣
林真香產品<--好食
榴槤乾<--好食(150銖貴, 係海咪街好似130銖)
酸子果<--好食(不過冇導遊帶我地去買果個膠盒包裝咁好)
我買咁多樣係得腰果餅唔好食
大家可以參考下

原帖由 abab 於 10-7-22 11:05 發表

月初我到訪過"香港炳嫂", 手信比起導遊帶去的海味街商店平小小. 無得試食下, 在"香港炳嫂"買了同一零食的辣味魷魚片. 個人口味, 海味街試食時好ok, 回來一食, "香港炳嫂"的"鞋"口又un.

如果買零食, 有真空包裝和 ...

子爵府

未食呀~ 我其實好少食公仔麵

原帖由 雪文 於 10-7-22 18:04 發表
買咁少 ?? 係唔係好味過香港呢D呀

子爵府

大家有興趣可以買幾支碌眼棒, 只係賣199~209銖, 比香港平一半

子爵府

除4都差30蚊啦~咁仲唔算平好多?!

原帖由 雪文 於 10-7-23 15:17 發表
技安 : 呢支嘢, 屈記賣 $83.3, 咁差唔多價錢

子爵府

推介...20個裝的獨立包裝肉鬆米餅(用茉莉香米做)同埋肉鬆蝦餅

原帖由 abab 於 10-7-23 14:31 發表

要看你跟的導遊安排甚麼手信給你.

就算同一間旅行社的導遊都會不同的. 我跟EGL, 我團導遊只賣肉鬆米餅、肉鬆蝦餅、泰國紫菜和腰果餅. 泰國紫菜和腰果餅價錢跟他帶我們去的鋪頭一樣, 米餅和蝦餅就未見過, 不過, 食 ...

子爵府

唔記得同大家講LACTACYT都平過HK, M巾就更加平啦!

子爵府

洗咩唔好意思, 大家都係交流下, 知多D野嘛!

原帖由 雪文 於 10-7-23 17:48 發表
唔好意思, 我數學白痴來加

子爵府

其實小朋友太細, 可以選擇唔出珊瑚島, 去附近商場行下

子爵府

你冇print定地圖去咩? 其實真係唔難搵, 不過可能夜晚就差d啦~
超市你仲咩唔去foodland呀! 佢開24小時架!

原帖由 雪文 於 10-8-5 15:36 發表
技安 :

我只係第一站central festival pattaya 買咗, 第二站去踦大象個到,無買到. 第三站夢幻樂園又睇唔中, 我想再買的款無. 指意第四站sala daeng分店, 結果揾好耐揾唔到, 由我哋酒店行過二間屈記都揾唔到, 問人 ...

首頁

尾頁

跳至