自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

回覆 1# winniecws 的文章

唔知今次有沒假放呢.
:-D

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好似星期六最近喎

原帖由 愛登士家庭 於 10-7-13 12:58 發表
唔知今次有沒假放呢.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我唔識睇圖呀, 可唔可以有人講俾我聽, 即係明天及後天(14-15/7)會唔會卦風球? 以及估計卦幾號波? 因為我囡明天去宿營呀,我想知會否去唔成.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 winniecws 於 10-7-13 12:56 發表
?10194105621

都好遠啫, 我諗未必會掛8號

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

thanks!
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

伯爵府

千祈一定要過咗十五號先好打~~D雨都最好十六號至嚟,我老公請咗十五號假同我地去行街睇戲
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

都唔近, 無望啦!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 晴B媽 於 10-7-13 13:21 發表
我唔識睇圖呀, 可唔可以有人講俾我聽, 即係明天及後天(14-15/7)會唔會卦風球? 以及估計卦幾號波? 因為我囡明天去宿營呀,我想知會否去唔成.
即係明天及後天(14-15/7)會唔會卦風球?
14號頂盡夜晚先有機會掛T1,15號T1機會大,夜晚掛T3機會大
我估嫁咋...你呢D水晶球問題好難答的,天文台換左台長作風未知

伯爵府

真係好熱, 昨日下午三點左右出左去幾個鐘, 回家晚上就算開住冷氣都 feel 到個人好燥好熱咁. 即刻要飲番 d 枇杷膏, 羅漢果無花果沙參玉竹水, 食埋牛黃解毒片先得.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 V-Square 於 10-7-13 13:37 發表
都唔近, 無望啦!
如照香港天文台所預料會增強至颱風,而又如美國氣象局所講轉彎,就對香港有威脅
,圖好似好遠,但個風都有一定影響範圍

珍珠宮

原帖由 Kuri 於 10-7-13 13:36 發表
千祈一定要過咗十五號先好打~~D雨都最好十六號至嚟,我老公請咗十五號假同我地去行街睇戲

Me too, 我仔15號幼稚園畢業旅行呀.

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

公爵府

畀面勳章

真係要打都過左星期六先啦!! 我仔間學校停辦果日係最後一日比d舊生返去回顧, 有乜風風雨雨都過左星期六先黎啦~~ 唔該!!!

子爵府

我星期6上機呀, 唔好打風啦....

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

吹唔正, 頂籠3號波
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

個風千祈唔好吹埋黎, 去遠D, 3號波都唔想......
星期五係囝囝最後一日幼稚園生活, 開party, 掛左3號就無得玩......星期日中午又要去食謝師宴, 食 buffet.

最好繼續風和日麗.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

請問個風如果跟呢個方向行係會去where ka???我星期四去海南島會唔會有影響ka?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 rebecca0113 於 10-7-13 15:43 發表
請問個風如果跟呢個方向行係會去where ka???我星期四去海南島會唔會有影響ka?

請問個風如果跟呢個方向行係會去where ka???
正正就係海南島
我星期四去海南島會唔會有影響ka?
如照天文台而家既路徑圖睇,會16號,星期五到海南島mouth:

翡翠宮

好媽媽勳章

唔好打呀 ~~~~~~~~~

首頁

尾頁

跳至