跳至

首頁

尾頁

別墅

我上個禮拜去左瑪嘉烈照結構,
因為婦產科book唔到期,於是去左放射腫瘤科做.(haha,係咪好奇怪nei?)
跟住個護士話唔肯定係囝囝定囡囡,
不過佢話應該係囡,因為BB只有小小突出來.
佢話果小小突出來似係陰唇....
不過我又唸應該唔會突左出來gwa~

雖然囝同囡我地都咁錫佢.
不過好模糊ar,有無mama check性別時有D分享ar?

別墅

我之前照oscar醫生解釋過比我聽,男同女初時都會有條野突出黎,如果係囡囡,慢慢就會向番下變成陰唇,所以醫生個時都只係話80%囝囝,未敢肯定,到照結構時先肯定係囝,因為真係好明顯成條jj係向上的~

別墅

好媽媽勳章

我去私家照,醫生話女,我都見張相都係有少少突起咁架...

別墅

等我share我囝囝條jj你睇下...

別墅

我連照結構果時都唔太肯定ar~
可以因為醫院果D只係2D,唔得清楚.加上阿B隻腳仔又摺埋左.
angel-mummy,haha~果然好大wor!

別墅

原帖由 Kikiecheung 於 10-7-15 13:53 發表
我連照結構果時都唔太肯定ar~
可以因為醫院果D只係2D,唔得清楚.加上阿B隻腳仔又摺埋左.
angel-mummy,haha~果然好大wor!

咁你呀b真係唔合作喇~~
其實2D都好清楚架,我個醫生一照就睇到
咁你唯有等下次再照再睇下啦...

別墅

初期約16週到...醫生照到我阿B有三點, 話8成係男.... 到21週去照結構, 直情照到JJ TIM...... 所以首先照到3點野既多數係男, 因為囡囡係唔會有3點咁多~~~

大宅

哥哥果陣時好明顯係睇到兩隻腳隻中間多左d 野..今次妹妹都算好明確見到好似一個咀咁..

別墅

原帖由 kathykat 於 10-7-15 20:32 發表
哥哥果陣時好明顯係睇到兩隻腳隻中間多左d 野..今次妹妹都算好明確見到好似一個咀咁..

即係都係有DD野突出來,係唔係ar?
只係大同細既分別?

大宅

我上次照超聲波時,照到有條野(大大地)响腳中間,咁E生就話9成係囝囝呢........而家聽你地咁講法,都未必一定係喎......

大宅

http://baby2see.com/gender/external_genitals.html

去到照結構, 如果係囝囝, 應該會好明顯成條見到架! 2D睇都好清楚.

別墅

原帖由 smallbrother 於 10-7-16 17:01 發表
http://baby2see.com/gender/external_genitals.html

去到照結構, 如果係囝囝, 應該會好明顯成條見到架! 2D睇都好清楚.

睇你果幅圖,真係男仔同女仔都有野突出來ga wor~
等我慢慢研究下先~haha!mouth:

大宅

好媽媽勳章

原帖由 smallbrother 於 10-7-16 17:01 發表

好清楚喎! 多謝分享~~~

首頁

尾頁

跳至